Citiraj krumpiric prvotno napisa Vidi poruku
da, u tome i je kvaka, u ljudima koji osjećaju sukob između zajednice i osobnih uvjerenja, načela, ljubavi O tome raspravljamo već na drugoj temi
Ateisti znaju na čemu su, njihov je zapravo najveći problem činjenica da je HR samo deklarativno sekularna država, ili je sekularna kad državi to odgovara (vrlo zanimljiv primjer je MPO i pobačaj-koji je dozvoljen). Il to da (ne)pripadanje Crkvi nosi nekakve političke i društvene tegove, koji su valjda u otpadanju i čije odvajanje od države i dovodi ateiste do faze da potiču jedni druge na priznanje da NE vjeruju-i da time nisu manje ništa-a pogotovo ne manje Hrvati (što im se vjerojatno predbacivalo vrlo dobar dio života)
ma ne znam....reci ti što hoćeš, ali ja sam i dalje uvjerena da nikakva kampanja ne treba ateistu kako bi shvatio da nije katolik. ovo je jedna antikampanja koja blaćenjem pokušava ljude vrbovati na svoju stranu i na taj način ostvariti svoj cilj, a taj je da na popisu bude što manje katolika. i to nije zakonom zabranjeno, ali ajmo onda bar priznati da je to što je. ili ne moramo, svejedno. kad u raspravi počnem osjećati potrebu da iznova ponavljam svoje argumente onda zapravo skužim da nema smisla jer ih netko stalno ignorira i vodi "igru" iz početka.
ja bih savjetovala svima koji su nezadovoljni stanjem u državi da dobro pripaze kome će na sljedećim izborima dati svoj glas i neka izađu na prosvjede. pa prosvjedovalo se i pred crkvom, a tko je od vas nezadovoljnih sudjelovao?
no očito se ne kužimo.
i ja ću za svoju djecu odrediti kojoj vjeri pripadaju jer ih ja u tom smislu i odgajam. isto kao što ću im odrediti i nacionalnost, a kad odrastu neka se pokrste u ateiste, budiste, djecu cvijeća i nek si napišu da su englezi ako žele