Stranica 9 od 16 PrviPrvi ... 7891011 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 401 do 450 od 773

Tema: Popis stanovništva i izjašnjavanje po pitanju vjere

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj visnja08 prvotno napisa Vidi poruku
    Draga ti nisi ni upoznala Boga da možeš tako o Njemu pisati! Okrutan i Bog jednostavno ne ide jedno s drugim..
    Zanimljivo je kako ateist stvara neku svoju definiciju vjere, ovu tvoju uopće ne razumijem, ali ne mogu te ni kriviti kad ni sama ne znaš koje si vjere..
    Bas kao sto je isvetica sama napisala, mozda je upoznala - drugog boga. Boljeg boga? Tko ce znati.

isvetica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj pomikaki prvotno napisa Vidi poruku
    i meni se sviđa, nalazim se u većini toga

visnja08 avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Divno, preko kviza na netu saznati da sam te i te vjere
    Nisam se našla uvrijeđenom, nimalo, ali velik je apsurd u činjenici da misliš da je Bog okrutan, kako mi bez njega ne možemo a On bez nas može..apsolutno netočno!
    Ljiljan@, tvoj četverogodišnjak me baš razveselio u moru ovih besmislenih rasprava..

isvetica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Nisam se našla uvrijeđenom, nimalo, ali velik je apsurd u činjenici da misliš da je Bog okrutan, kako mi bez njega ne možemo a On bez nas može..apsolutno netočno!
    Ljiljan@, tvoj četverogodišnjak me baš razveselio u moru ovih besmislenih rasprava..
    .
    tebe tvoj Bog nije obdario ni zrnom smisla za humor. Ni tolerancijom. Kako ti znaš tko je ili što moj Bog pa tako kategorički tvrdiš da je onošto sam rekla apsolutno netočno sa uskličnikom, a da malo prestaneš gledati kroz prizmu katoličanstva, i izgubiš potrebu ispravljati tuđa vjerovanja?

plashljivo_pile avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

mislila sam da je nepotrebno napominjati da je kviz zajefrkancija. zeznuh se, očito, pa eto napominjem: kviz je zajefrkancija.

a okrutnost je ovdje ipak u oku promatrača... nekima biblijski bog jednostavno nije sjeo. nekima indijska božanstva nisu sjela. nekima upišikajgod nije sjelo. kao što već rekoh, ljepota ljudskog roda leži upravo u različitostima.

a i neki jednostavno nemaju potrebu keljiti si nikakve etikete.

Administrator foruma daddycool avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Moja poljubi pony-ja. To mi je nekako veselije nego polugoli razapeti muškarac na križu kojem je to učinila grupa drugih muškaraca jer su ga se bojali.

visnja08 avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

isvetica..ne ispravljam nego komentiram, sa velikim uskličnikom ..jednostavno ne nalazim smisao u tvojim porukama i nekolicine ostalih, i muka mi je od iščitavanja netrpeljivosti prema katoličkoj Crkvi i Bogu, i moje je pravo da komentiram ako želim, jer ljepota je u različitosti jel tako plashljivo pile?
    Daddycool čemu takav komentar? Četverogodišnjak te porazio u neznanju

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Kaae prvotno napisa Vidi poruku
    Nemam sad vremena traziti cijeli obrazac, a i ne sjecam se uputa iz 2000., ali... nisu li majke na porodiljnom/rodiljnom dopustu zaposlene? Osim ako su dale otkaz.

Koliko znam, osoba na bolovanju, na primjer, nece napisati da je nezaposlena zato sto je u trenutku popisa kod kuce.
    Za osobe privremeno odsutne s posla zbog bolesti, godisnjeg, strajka, porodiljnog ili roditeljskog dopusta i slicno na pitanje br. 25 Je li osoba u razdoblju od 25. do 31. ozujka (barem jedan sat) obavljala bilo kakav posao za placu u novcu ili u naturi? odgovaraju pod b) Ne, ali ima posao na koji ce se vratiti.

Druga je stvar, o cemu je prije bilo rijec, ako je osoba unatoc svemu nabrojanom u tom razdoblju ipak radila, onda je valjda na njoj kako ce se po tom pitanju izjasniti.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

stvarno, dadycool mislim, koji nivo?

petarpan avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Daddy ti si meni cool, al to vec znas... Isvetica, jako lijepo.
    Katolici moji, opet bez te vase ljubavi i tolerancije, a? C-c-c

plashljivo_pile avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

i muka mi je od iščitavanja netrpeljivosti prema katoličkoj Crkvi i Bogu, i moje je pravo da komentiram ako želim, jer ljepota je u različitosti jel tako plashljivo pile?
    apsolutno.
    po mogućnosti bez patroniziranja, kulture ophođenja radi.

tvoj bog mi nije zanimljiv i poštujem tvoja uvjerenja iako ih ne mogu i ne želim prihvatiti tako da tu moje komentiranje tuđe vjere općenito staje. ali zdravo kritiziranje institucija uvijek smatram dobrodošlim, bio to hzzo, crkva ili iskorak

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj daddycool prvotno napisa Vidi poruku
    Moja poljubi pony-ja. To mi je nekako veselije nego polugoli razapeti muškarac na križu kojem je to učinila grupa drugih muškaraca jer su ga se bojali.
    ?
    Baš ti je ovo bilo bezveze!

isvetica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

isvetica..ne ispravljam nego komentiram, sa velikim uskličnikom ..jednostavno ne nalazim smisao u tvojim porukama i nekolicine ostalih, i muka mi je od iščitavanja netrpeljivosti prema katoličkoj Crkvi i Bogu, i moje je pravo da komentiram ako želim, jer ljepota je u različitosti jel tako plashljivo pile?
    Daddycool čemu takav komentar? Četverogodišnjak te porazio u neznanju
    Ti si svoj smisao našla u svojoj vjeri, i to je u redu, ali ne shvaćam zašto mi ostali koji nismo katolici, i ne vjerujemo na isti način nemožemo komentirati našu vjeru, a da se to ne protumači kao kritika i neterpeljivost prema katoličkoj crkvi i katoličkom Bogu? Možda je to zbog mog prvog posta koji je,priznajem, malo konfuzan i nespretan, ali ja ovdje nisam došla izlagati i preobraćivati, nego podjeliti u kratkim crtama svoja vjerovanja, jer ih i mi koji nemamo Crkvu , imamo.
    Imaš uostalom temu Odgajanje u duhu vjere, koja bi se zapravo trebala zvati Odgajanje u duhu katoličke vjere. Tamo možeš sigurno naći mnogo istomišljenika, iako ne sve, ako te različitost vrijeđa, ja tamo ne mogu pisati, jer ispada da trolam, većina se koristi temom u svrhu proučavanja Biblije, a meni je trebao savjet druge vrste, pa sada samo čitam, i odgajam si djete u duhu vjere, koja slučajno nije tvoja.

isvetica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Još jedna stvar, ako si u nečijim postovima zapazila netrepeljivost prema KC, zapitaj se nije li to zbog toga što je mora financirati, a u nju ne vjeruje? Svtko tko iz svoje plaće mora izdvajati za porez, čiji dobar dio onda ide baš Crkvi, ima pravo je i kritizirati. Zato, pomozi svojoj Crkvi, a usput i nama ostalima promijeniti zakon, da vjernička zajednica uzdržava svoju crkvu, koja god ona bila, i dobije ekskluzivno pravo kritike, mi je više nećemo dirati.
    Na svu sreću mojoj vjeri crkve ne trebaju, a i financijski jako malo traži.

petarpan avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ova će tema vrlo vjerojatno bit zaključana. Uskoro. Garant

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

zaključat će se jer se opet počelo razmetati time tko je tolerantan, počela su se brojati krvna zrnca tolerancije i netolerantni netolerantno prozivati netolerantne radi tolerancije. ajme više mi ta riječ ide na đigericu.ovdje sve pršti od tolerancije.
    meni se jedino tolerantan čini dedycool i to svojom visokom razinom tolerancije prema ponijima.
    pozdrav svim tolerantnima i ostajte mi tolerantni!

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

dorotea, je, daddyju medalju za toleranciju.

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

dedi je jos bio politicki korektan, sta je recimo meni palo na pamet kad sam procitala da cetverogodisnje dijete ljubi isusu noge prije spavanja

on topik, odlucila sam se na popisu izjasniti kao ateist, pa kud puklo

plashljivo_pile avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj dorotea24 prvotno napisa Vidi poruku
    zaključat će se jer se opet počelo razmetati time tko je tolerantan, počela su se brojati krvna zrnca tolerancije i netolerantni netolerantno prozivati netolerantne radi tolerancije. ajme više mi ta riječ ide na đigericu.ovdje sve pršti od tolerancije.
    meni se jedino tolerantan čini dedycool i to svojom visokom razinom tolerancije prema ponijima.
    pozdrav svim tolerantnima i ostajte mi tolerantni!
    meni ti to dođe od proljeća, moj unutrašnji (kršitelj koda)ie totalno podivlja i tjera me da grlim drveće i izbjegavam sukobe na forumima. u biti iskreno razmišljam o tome da nekako neutraliziram gada. mentalnom batinom.

ne vidim zašto bi tema išla pod ključ, nitko nikom ne prijeti bombom, antraksom i sl, samo laprdamo. a da si mi pogane, bezvjerne i sl. otvorimo temu poput one odgoj u duhu vjere? samo drugi naziv dakako.

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj mikka prvotno napisa Vidi poruku
    dedi je jos bio politicki korektan, sta je recimo meni palo na pamet kad sam procitala da cetverogodisnje dijete ljubi isusu noge prije spavanja

on topik, odlucila sam se na popisu izjasniti kao ateist, pa kud puklo
    redefinicija političke korektnosti, nije izvrijeđao nego samo nekoliko stotina milijunčeka ljudi, sitnica

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

jel je to do mene, mozda sam ja politicki corava jer ne vidim uvredu u dedijevoj recenici. ali bas nikakvu. mozda zato jer se ne kuzim u to sto se dogodilo isusu.

plasljivo pile, postoji tema, otvorila ju je davnih dana mama courage, ali nije dugo opstala. mozda zato jer mi poganci nemamo bas tolko o cemu pricati kao vjernici. vjerojatno je to do siromastva naseg duha

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ama, meni je stvarno dosta!!!
    a to što je visnja izvrijeđala isveticu, koja svim svojim bićem vjeruje u to što vjeruje isto kao što visnja vjeruje u to što vjeruje??
    nikom ništa. ona ima pravo totalno nepozvana komentirati i poništavati nečiju vjeru, ako želi, kako je napisala.
    i provocirati ljude, da na kraju napišu i ono što ne žele. i što nije primjereno. i što nije tolerantno.

jer ako sam ja ateist, onda je valjda jasno da je za mene isus upravo to, goli muškarac na križu kojeg su ubili zato što su ga se bojali, bojali njegove snage.
    ali kojega izdvaja to da je jako bitan lik u životima mnogih ljudi koji su meni bitni, koji su mi bliski, i u rl i tu na forumu. i zato ima i moje poštovanje.

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    ama, meni je stvarno dosta!!!
    a to što je visnja izvrijeđala isveticu, koja svim svojim bićem vjeruje u to što vjeruje isto kao što visnja vjeruje u to što vjeruje??
    nikom ništa. ona ima pravo totalno nepozvana komentirati i poništavati nečiju vjeru, ako želi, kako je napisala.
    i provocirati ljude, da na kraju napišu i ono što ne žele. i što nije primjereno. i što nije tolerantno.

jer ako sam ja ateist, onda je valjda jasno da je za mene isus upravo to, goli muškarac na križu kojeg su ubili zato što su ga se bojali, bojali njegove snage.
    ali kojega izdvaja to da je jako bitan lik u životima mnogih ljudi koji su meni bitni, koji su mi bliski, i u rl i tu na forumu. i zato ima i moje poštovanje.
    Upravo tako.

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Da dodam, na emsinom topiku koji spominje mikka, pokušala sam dokučiti zašto se smatra normalnim (a nekima i poželjnim) napadati ateiste zbog nevjere i mahati im paklom (od strane nekih "tradicionalnijih" vjernika) zbog toga, ili ih u najmanju ruku preobratiti, ali ne sjećam se koji je bio zaključak.
    Sasvim je prirodno da nečije vjersko uvjerenje treba poštovati, ali zašto ne vrijedi i obrnuto?

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

svimbi, ti si isto klingonka. zato jer, ko sto sam napisala cvijeti na zakljucanom topiku, vjerska uvjerenja vrijede 2 koplja vise od ne-uvjerenja ili bilo kojih drugih uvjerenja

plashljivo_pile avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

s druge strane, cure, je upravo ono zbog čega je moj unutarnji (kršitelj koda)ie tako sretan... komentari najviše govore o komentatoru samom, a ne o osobi koju komentira. meni dosta

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Svaka vam čast ako je to vama isto, mogu onda lagano potpisati višnju da je ovo prešlo u besmislicu.

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Ajme, zar je tako brzo obrisano?

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ovako,
    Svatko ima pravo na ovom forumu reći što misli i osjeća i to BEZ osude drugih. Vjernici imaju svoju temu na kojoj nisu dozvoljeni uleti drugih i pametovanje. E sad polako dolazimo do toga da nikome nije dozvoljeno reći išta protiv vjere a da se ne zaleti xy vjernika i krene prosipati mudrost.

Obrisala sam zadnje postove od Ivane Zg - ne pada mi na pamet da i ova tema ode u kupus. Ja to neću dozvoliti. Obzirom na naslov same teme i činjenice da tu pišu svi oni koji IMAJU dileme oko izjašnjavanja oko vjere, ne dozvoljavam uplite ovih kojima je savršeno sve jasno oko njihove vjere i koji onda imaju potrebu pametovati (sjetimo se definicije pametovanja = dakle to je dijeljenje savjeta kada te nitko nije tražio za mišljenje).

Svi koji budu na ovoj temi pisali a da bi se to moglo svrstati u pametovanje, bit će privremeno udaljeni s foruma bez puno razmišljanja.

I u konačnici, svi oni koji nemaju nikakvih dilema oko svog vjerskog uvjerenja, ovo definitivno nije tema za njih te molim da je zaobiđu.
    Posljednje uređivanje od anchie76 : 31.03.2011. at 10:39

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Sad sam stvarno sam ostala bez teksta.
    Zbog čega je ovaj obrisani post od ivanezg zaslužio brisanje u odnosu na npr. tumačenje vjere isvetice?

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Zato što je Ivanin barem meni prelio čašu - jer je Ivana zadnji put savršeno uništila dobru temu, i neću dozvoliti isto ovaj put te sam stoga pobrisala.

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Ovo je stvarno odlično
    Na odgoju u duhu vjere se mogu pisati nebuloze poput toga da ne postoje dokazi evolucije (pa miša mu, mislila sam da smo bar za prapticu svi čuli).
    Ali ovdje je besmislica kad netko jako lijepo opiše svoje viđenje vjere.

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Anchie, slobodno me udalji s foruma, ova tema je davno otišla u kupus, nevjerojatno je što ostavljate, a što brišete, i to s kakvim objašnjenjem, ne bih ovo prešutila ni da mi je zadnje.

Pozdrav svima

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

zanimljivo mene uopće nema na ovoj temi danima a samo je moj post obrisan i to onaj koji nema nikave veze s vjerom već ETIKOM koju upravo učim za ispit. Glavno da se ne brišu postovi koji vrijeđaju uvjerenja vjernika od strne pojedinik moderatora-običan goli muškarac na križu......ja svojim komentarom nisam nikaoga uvrijedila, nisam ništa komentira nego sam citirala Kantove postulate praktičkoga uma- ma sramota i diskriminacija na ovome forumu- aova tema koa što vidi je odmakala od naslova, i nije brisano ništa dok se pljuvalo po vjernicima-kad dođe kontra odmah zaključavanje--lijepo svi dođite na Odgoj u Duhu vjere pa ćemo tamo raspravljt- na ovoj temi izgleda samo određeni pojedinci imaju pravo "legitimno" vrijeđati nečija uvjerenja, pod blagoslovom aministratora- koji to kao ne primjećuju.

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Anchie76, hvala!

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Meni je stvarno je teško razumjet ovo vrijeđanje. Razumijem ako postoji namjera da se uvrijedi i obezvrijedi. Vjerojatno često i postoji. Ali ako ti jedan ateist, kao što je cvijeta, i kao što sam ja, otvorenog srca kaže: za mene je Isus goli (polugoli) muškarac na križu. Bojali su ga se, patio je. Međutim, razumijem što on znači tebi.
    Zašto to vrijeđa? Šta vas vrijeđa? To što sam ja što jesam? Moje misli, koje su točno te? To što sam ih rekla, umjesto da ih skrivam? Tražite od mene da skrivam tko sam? Vrijeđa li to što ja ne vjerujem? Na kraju krajeva, to što ja ne vjerujem, tu ja malo šta mogu. Živim gdje živim, čula sam o Bogu šta sam čula, zanimljivo mi je, puno toga me inspirira, o puno toga razmišljam. Od vjere ni v. Niti mi fali, niti mi dolazi, niti je tražim, niti je odbijam. Jednostavno - ne vjerujem.
    Zašto toliko vjernika ne može čuti moje misli ovakve kakve jesu? Je li to zato što mislite da ovakve misli mogu proizići samo iz zlih namjera?

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ivana je privremeno udaljena s foruma. Ja ne mislim ponavljati niti hodati za ikim po forumu i 100 puta upozoravati. Jednom je više nego dovoljno reći.

A sad molim da nastavite dalje vezano za izjašnjavanje na popisu stanovništva

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Čovječe, što se izdogađa dok ja sročim misao.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Za mene je ova tema koja je po drugi put otvorena čista provokacija administratorima, tako da mislim da su ju trebali odmah zatvoriti.
    Isto se slažem s curama da svatko gleda iz svoje prizme i nažalost, nije moguće biti pravedan po pitanju administriranja ove teme jer je velik utjecaj vlastitih uvjerenja na iščitavanje postova.

Ujedno, vezano uz temu i poziv ateistima da se tako i izjasne, to mi je čisto licemjerje. Ako si ateist, onda se tako i izjasni, tko ti brani?!? Čega se bojite?!? Stojte hrabro iza svojih uvjerenja, uopće vas ne moraju birnuti komentari neukih.

Isto tako, izjašnjavanje kao jedi ili sl. mi je ravno izrugivanju. To samo pokazuje nizak nivo razmišljanja.

Da, popis je puka statistika. Ali važna je. Važan je i broj wc-a, važan je i tablični izračun i ostalo ...

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

samo mogu potpisati cvijetu i vertex

vrijeska, sto je LICEMJERNO u pozivu ateistima da se tako i izjasne?
    pa same mi smo dale vise primjera zasto smo se izjasnjavali kako jesmo
    evo ja prva iz konformizma, ali nikad vise, ne, ne
    Posljednje uređivanje od summer : 31.03.2011. at 11:02

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Poziv ateistima da se tako izjasne mi se ne čini kao licemjerje - uopće. Dovoljno mi govori činjenica da ljudi šalju djecu na vjeronauk pa gunđaju što djeca trebaju ići nedjeljom na misu.. halo? koji si ti katolik ako ti je problem ići nedjeljom na misu?

No kod nas u društvu je opće prihvaćena činjenica da Hrvat = katolik, i nije se lako oduprijeti tome, jer ispada da ako nisi katolik onda nisi ni Hrvat. Po mom mišljenju vrijeme je da vjernici budu vjernici, a ovi drugi što su reda radi izlistani da ipak uvide da to nije vjera, nego tradicionalizam.

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj Vrijeska prvotno napisa Vidi poruku
    Za mene je ova tema koja je po drugi put otvorena čista provokacija administratorima, tako da mislim da su ju trebali odmah zatvoriti.
    Zašto?
    Jer bi na njoj mogli pisati ljudi čija je vjera poljuljana ili su božesačuvaj ateisti?

Ja ovo stvarno ne razumijem.

Niti mi je jasno zašto oni koji znaju što će i kako reći uopće dolaze na ovaj topic.
    Koji je, btw, meni osobno bio poprilično koristan (a još uvijek čekam beti3 da mi odgovori možemo li ostaviti pisani obrazac popisivaču ako nas nema doma, tj. postoji li način da se informiramo kad će nam popisivač doći pa da ga čekamo )

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

U idealnom svijetu, svak se izjašnjava kao ono što jest. U realnom svijetu, ljudi su manje idealni i iz različitih razloga neki od njih se neće otvoreno izraziti oko mnogo čega. Teško mi je vjerovati da je to nečuvena pojava. Moje iskustvo je da je prilično česta.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

tj. postoji li način da se informiramo kad će nam popisivač doći pa da ga čekamo )
    Mislim da sam jučer na tv čula da su rekli da će popisivač doći, pa ako te nema doma da će predložiti novi termin kad bi mogao doći.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj vertex prvotno napisa Vidi poruku
    U idealnom svijetu, svak se izjašnjava kao ono što jest. U realnom svijetu, ljudi su manje idealni i iz različitih razloga neki od njih se neće otvoreno izraziti oko mnogo čega. Teško mi je vjerovati da je to nečuvena pojava. Moje iskustvo je da je prilično česta.
    Apsolutno se slažem

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Mene zanima koliko dugo će to trajati... cijelo popodne?

SOrry, sad vidim da sam offt.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 31.03.2011. at 11:04

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Popis koliko dugo će trajati? kažu cca 15 min po osobi

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

vertex, potpis.
    anchie 76 hvala.

vrijeska, meni je cista provokacija administratorima, to stalno uljetavnje i "potpirivanje" par forumasica, koje temu pretvara u nekonstruktivno natezanje.

isto tako mi se cini, da se ozbiljno pretjeralo s oznacavanjem svega i svacega uvredljivim.
    niti je uvredljivo da je nekome isus samo covjek, te mu je ljubljenje nogu od strane djeteta cudno.
    niti je uvredljivo da netko misli ili kaze da meni, tebi ili nekom trecem da leluja kroz zivot bez vodstva, ili ide u pakao ili nesto slicno. razliciti smo.

uz to je znakovito, da se, od cini mi se velikog broja vjernika na forumu, samo njih nekolicina stalno i neprestano osjeca uvrijedenim.
    misli da to govori puno toga o njima.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ajmo natrag na temu

plashljivo_pile avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

što se jedia tiče

komotno bih se mogla izjasniti kao ateist ako uzmemo u obzir to da ne štujem nikakva božanstva (i da se 100% dokaže da postoje, i dalje ih ne bih štovala). no, zašto ne bih zakomplicirala sasvim jednostavnu stvar i od 1+1=2 napravila 5/5 * 2/2 * 3^0 + 4^0 * 1*1 * 6/6 = 2
    imam neke svoje teorije koje su tu negdje sa ovime što je napisala isvetica, a prilično me asociraju i na jedijevski opis sile (jest da mi kod njih nikako ne leži preizražena podjela na dobro i zlo pošto je u mojim očima sve u nijansama sivog. i znam da je to samo sci fi, bez brige.) uglavnom nastale iz nekih osobnih iskustava i istraživanja raznih religija, njihovih teorija i praktikuma. nisam član nikakve sekte, vjerske zajednice, kako već to želite zvati. niti planiram to postati jer na mene bi to djelovalo užasno ograničavajuće u duhovnom smislu. dakle, nemam etiketu. sad se od mene traži da si zakeljim etiketu (ne izjašnjava se mi nije nikakva opcija jer se itekako izjašnjavam ali mi je to teško sabiti u jedan naziv). pa eto... jedi, pagan... ateist na tripu ne vidim neku pretjeranu razliku u bitnosti.

rekla bih da je na ovom popisu najbitnije da se oni koji su članovi nekih vjerskih zajednica tako i izjasne, jer te statistike imaju utjecaj na djelovanje njihovih vjerskih zajednica, odnos države i društva prema njima i sl. od nas nesvrstanih nikome ni iz džepa ni u džep, tako da neka razlika između druida, jedia i agnostika na ovom popisu ne igra neku ulogu. a možda nasmije osobu koja će provjeravati te podatke.

nego, mene zanima, pošto uz svoje ime, prezime i oib navodim vjeru i nacionalnu pripadnost - dvije stavke koje su glavni temelj za osudu i diskriminaciju u primitivnijim krugovima kojih u hrvatskoj ima kao u priči, kome su ti podaci točno dostupni? posebno što se tiče ostalih državnih službi? čini mi se da bi u teoriji trebali biti dostupni samo dzs-u, međutim mene više zanima kako je to doista u praksi?

Stranica 9 od 16 PrviPrvi ... 7891011 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •