da li u Vašoj blizini imate ljude koji vam crpe energiju?
ne znam, čovjek se u ovom ludom svijetu nekako trudi biti pozitivan, razmišljati na način da nije sve baš crno, tražiti oko sebe pozitivne ljude, koji te sa svojim pozitivnim stavom mogu pokrenuti, dati ti energiju za život (na žalost sve je manje takvih ljudi).
često se pitam, što se desilo sa onim mladim ljudima, kad se ekipa nađe da se ne prepričava ni kredit, ni troškovi, ni problemi, već se tjera zezancija do kad ide i na taj način skupi energija za dalje...zašto je takvih ljudi sve manje?!
recimo, ja u svojoj blizini imam dobru dugogodišnju prijateljicu koja je toliko opsjednuta financijama, da ja ne znam što bih rekla...svaki naš susret izgleda tako da ona meni prepričava koliko je uštedila, koliko ima troškova narednih mjeseci, koliko iznosi njen minus, koliko će joj sad mjeseci trebati da taj minus pokrije, i bla, bla, bla...
ja tako ne mogu funkcionirati, ulovila sam samu sebe da sam počela izbjegavati susrete s njom, jer stara moja, jesam ti prijateljica, ali brate dragi, ajde crpi energiju nekome drugom, mislim si, ako sam ti prijateljica samo zbog toga da se imaš kome jadati svaki put kad me vidiš, onda ti ni ne trebam biti prijateljica, a ti meni još manje...
ne znam način kako da to promijenim, a da se ne raziđemo? ali jednostavno, kad sam s njom i kad o tome počne pričati, mene kao da nešto počne gušiti i poželim zbrisati
općenito, sve teme koje ta cura vodi su strahovi od života, od ovoga, od onoga, hrpa nekakvih neopravdanih strahova o kojima mi nekad svi razmišljamo, ali bar ja se trudim takve stvari izbiti iz glave i živjeti normalno...
eto malo sam vam se izjadala i raspisala
imate li vi oko sebe takvih ljudi i kako rješavate taj problem?