Stigla beti iz popisnog centra. Već drugi tjedan radim više od 8 sati dnevno, još uvijek samo volontiram, jer se kontrolorima ne plaća obuka, ni obučavanje drugih. No, o zaradi na popisu neću sada.
Možeš isprintati obrazac i ispuniti ga, popisivač će prepisati onim načinom i slovima kojima je učio. Bilo bi dobro da netko ipak bude tamo, da ne bi bilo poslije da nije dobro prepisano. Jer, netko mora popisivača pustiti u stan (ili na hodnik...)
Ako mene netko nazove u popisni centar, ja ću maksimalno nastojati izaći ljudima u susret i poslati popisivača u dogovoreno vrijeme. Ili ću pozvati osobu da dođe u popisni centar i popiše se. No, to nije obvezno i ne znam kako drugi razmišljaju. U manjim sredinama je to puno lakše nego u velikom gradu.
Tko se ne želi izjasniti o vjeri, ne mora. Jedino odbijanje davanja bilo kakvih podataka nije u redu.
Po mom mišljenju dovoljno je da živiš u duhu katoličke vjere da napišeš da si katolik. Ili u duhu bilo koje druge vjere da napišeš tu vjeru. Ne radi se o "količini vjerovanja", to te nitko ne pita, Dovoljno je i "malo" određene vjere i možeš reći da si baš to. Ako želiš. I ako negdje u sebi ponekad pomisliš: možda Ga ipak ima. I ne želiš Njegovo ime spominjati uzalud. Za svaki slučaj...
Razumijete što želim reći, zar ne?