Citiraj Pcelica Mara prvotno napisa Vidi poruku
Koji je, btw, meni osobno bio poprilično koristan (a još uvijek čekam beti3 da mi odgovori možemo li ostaviti pisani obrazac popisivaču ako nas nema doma, tj. postoji li način da se informiramo kad će nam popisivač doći pa da ga čekamo )
Stigla beti iz popisnog centra. Već drugi tjedan radim više od 8 sati dnevno, još uvijek samo volontiram, jer se kontrolorima ne plaća obuka, ni obučavanje drugih. No, o zaradi na popisu neću sada.

Možeš isprintati obrazac i ispuniti ga, popisivač će prepisati onim načinom i slovima kojima je učio. Bilo bi dobro da netko ipak bude tamo, da ne bi bilo poslije da nije dobro prepisano. Jer, netko mora popisivača pustiti u stan (ili na hodnik...)

Ako mene netko nazove u popisni centar, ja ću maksimalno nastojati izaći ljudima u susret i poslati popisivača u dogovoreno vrijeme. Ili ću pozvati osobu da dođe u popisni centar i popiše se. No, to nije obvezno i ne znam kako drugi razmišljaju. U manjim sredinama je to puno lakše nego u velikom gradu.

Tko se ne želi izjasniti o vjeri, ne mora. Jedino odbijanje davanja bilo kakvih podataka nije u redu.
Po mom mišljenju dovoljno je da živiš u duhu katoličke vjere da napišeš da si katolik. Ili u duhu bilo koje druge vjere da napišeš tu vjeru. Ne radi se o "količini vjerovanja", to te nitko ne pita, Dovoljno je i "malo" određene vjere i možeš reći da si baš to. Ako želiš. I ako negdje u sebi ponekad pomisliš: možda Ga ipak ima. I ne želiš Njegovo ime spominjati uzalud. Za svaki slučaj...
Razumijete što želim reći, zar ne?