Pokazuje rezultate 1 do 50 od 773

Tema: Popis stanovništva i izjašnjavanje po pitanju vjere

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj mujica prvotno napisa Vidi poruku
    Iz toga proizlazi: Onaj koji ljubi bližnjeg, ljubi/vjeruje u Boga, čak i ako se ne deklarira kao vjernik ili krčanin ili katolik.
    jest malo paradoksalno,ali je istovremeno i istinito

ako je ideal našeg postojanja neprestano davanje sebe u smislu ljubavi prema bližnjem,onda će takva osoba nakon smrti biti Bogu puno puno bliža od nekog recimo vrlo ispravnog vjernika koji je poštovao sve u tom smislu,ali je nekako imao problema s čovjekoljubljem

zašto je sišao Krist?zašto imamo sv misu?ispovijed?Euharistiju?
    da se klanjamo tamo nekom Bogu ničice do poda iz straha i respekta?

ili da u smislu Kristove žrtve spoznamo što znači dati iz ljubavi sebe za druge?

ja prva priznam-osobno sam preslaba,pretašta,pre...štavećne da bih bez pomoći odlaska na misu,i prije svega,Euharistije,nosila teret svakidašnjice onako kako mislim da treba.
    netko možda može,netko je možda toliko nesebičan,etičan,i sve ono čemu težimo,da mu ne treba stalni podstrek kao meni.meni treba,priznajem.

i tko sam ja da tvrdim da sam nad nekim,da sam bolja,da ga žalim jer nije upoznao Krista?možda bi taj trebao žaliti mene?

i taj naš Bog u kojeg vjerujemo.je li on pun taštine da bi okrenuo glavu od svoje ovčice koja ga za života nije štovala,ali je sve radila kako je preko svog Sina ljudima rekao da treba?ma kakvi,On je milosrđe i ljubav.

po meni,onaj tko je u životu prav ne treba se ničeg bojati.

napominjem,to nikako ne znači da nam Bog ne treba.obično smo preslabi da možemo bez ičije pomoći.
    Posljednje uređivanje od ronin : 27.03.2011. at 21:50

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •