Citiraj pomikaki prvotno napisa Vidi poruku
Pa razlika je u tome što će, bar meni to djeluje logično, svi vjernici automatski upisati za svoju djecu da su iste vjere kao i roditelji,
dok će ateisti i agnostici, bar većinom, napisati da se dijete ne izjašnjava - ili vi mislite da neće? Što ćeš im ti napisati, cvijeto?
Zašto je tako, mislim da je svakome jasno... I naravno, opet se povećava omjer katolika i neopredijeljenih naspram ostalima...

Zato mislim da nikako nije u redu da se djeci - ili bilo kome - upisuje vjersko opredjeljenje (kao i ostala opredjeljenja) na osnovu iskaza druge osobe, pa makar roditelja.
ja ateist, mm isto, bez ikakvih dvojbi, uredno se tako izjasnili i '91 i '01.na zadnjem popisu u našoj županiji je bilo cijelih 0.53 % ateista . Sad se sama sebi čudim kako mi nije palo napamet da kažem nešto malo uvijenije
Za dijete sam tek sad shvatila da ću morati dati podatke, dob: 2.5, vjera: ateist
Svašta, a sigurna sam da su odredili da mlađi od 10 (valjda 10) ne daju podatke o ,recimo, završenoj školi, jer je to naravno besmisleno, a ovo je smisleno.