Joe prvotno napisa
ulijećem kao padobranac, ali imam potrebu napisati da niti meni daddyjev komentar nije uvredljiv. jer isus na križu i jest prikaz golog čovjeka, mučki pribijenog na križ, ubijenog jer su ga se bojali. neki vjeruju da je božji sin, neki ne. po čemu je to uvredljivo? zašto se vjerski osjećaji toliko štite? praktički su nedodirljivi. pa da se poslužim parafrazom argumenta koji je čest na ovom forumu: ako ste sigurni u svoje osjećaje, zašto vas postojanje različitog mišljenja vrijeđa?
btw, i meni je preslatko kad me djeca oponašaju. ali mi je i smiješno da se tome daje neko dublje značenje. ljiljanin četvorogodišnjak ljubi plastičnog isusa, moj petogodišnjak kaže "mi ne vjerujemo u boga". znam da to nije njegovo mišljenje nego oponaša što je čuo. možda se ejdnog dana odluči da postane vjernik (nadam se da neće), ali zasad samo oponaša što je vidio i čuo doma.
sorry, ljiljan@, meni nema ništa lijepo ni kršćanski u ljubljenju figurice made in china... kužim da ti je to slatko, ali meni to s vjerom nema veze.