Pokazuje rezultate 1 do 50 od 773

Tema: Popis stanovništva i izjašnjavanje po pitanju vjere

Threaded View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj isvetica prvotno napisa Vidi poruku
    Nemojte se hvatati Isusa, bio on plastičan ili ne. On je za ljiljanu simbol njene vjere, ona ga štuje, mi ne, ali to nije razlog da se po njemu pljuje. Pustite ženu da vjeruje kako zna, ne dirajte njene simbole, valjda neće ni ona naše.
    ajd sad opet i ja imam potrebu nešto napisati.
    a riječ je o dijalogu između vjernika i ateista.
    ako su meni bliske osobe vjernici - a jesu, ja moram na neki način razumjeti zašto im je bitno raspelo. teško mi je to samo prihvatiti kao činjenicu, da odrasli čovjek ljubi raspelo jer tako, vjeruje i gotovo.
    ne odnosi se samo to na raspelo.
    ja ne znam kako vama, al meni je onaj vjerski topik baš jako pomogao da shvatim kako netko može biti vjernik i istovremeno imati sve stavove užasno bliske mojim stavovima. kako može vjerovati u teoriju evolucije i istovremeno biti vjernik. na kraju krajeva, biti znanstvenik i biti vjernik. biti vjernik, a ne slagati se s crkvom itd
    znam da zvučim ko roza možda to vama zvuči smiješno, možda oholo, nemam pojma, možda ste vi užasno tolerantni i prihvaćate sve različitosti bez obzira. ja, eto, nisam. jesam, naravno, na "vanjskoj" razini, ali onoj intimnoj - a ne baš.
    da bih to razumjela, moramo razgovarati. moram moć pitat
    da bi mogli razgovarati, ne smijemo vrijeđati. jer onda - razgovora nema, naravno.
    e sad, problem je u tome što često povrijedimo jedni druge, a da nismo toga ni svjesni. nenamjerno.
    a nismo blesavi, ja mislim da možemo procijeniti kad je namjera očita, a kad nije, treba ukazati na to što nas je povrijedilo i nastaviti dalje dijalog. nekad i pretjeramo, ljudi smo, isprovocira nas nešto, kažemo i ono što ne bi rekli u normalno situaciji. dijalog po mom mišljenju, je i toga vrijedan.
    mislim da moramo biti sposobni razgovarati otvoreno i o temi kakva je ova. jel vi vjerujete da je takav razgovor moguć? jel vjerujete da je takav razgovor potreban uopće?

disklejmer: neda mi se o tome raspravljat, pitanja su više onako, rekli bi, retorička
    Posljednje uređivanje od cvijeta73 : 01.04.2011. at 12:10

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •