U svim pedijatrijskim čekaonicama u kojima sam ja bila (nije ih bilo tako puno, na sreću

) su bili izvješeni plakati o štetnosti soli i zabrani njene primjene u jelovnicima dojenčadi mlađe od godine dana. Dakle, to je službeni pedijatrijski stav, koliko zaključujem. Osim toga, i sama sam upoznata s činjenicom da je sol jedan od najnezdravijih začina na koji smo mi odrasli navikli i bez kojeg nam je hrana bljutava, ali djeci koja tek upoznaju okuse, prirodni okus hrane nije bljutav bez soli i to ne mora ni postati, ukoliko im mi soljenjem ne promjenimo percepciju.
I ne, ja ne jedem potpuno neslano, jer su se moji roditelji potrudili da me naviknu na "nebljutavu" hranu

, tako da sam ja, što se nesoljenja tiče, izgubljeni slučaj

. Ali i dalje se pitam, je li ipak potrebno malčice posoliti, ali ne zbog okusa, već zbog joda koji se dodaje soli ili ima dovoljno joda u ostaloj hrani i kojoj?