Ja sam još friška u cijeloj priči o platnenim pelenama. Bebulja nam stiže početkom rujna, ali ja već mjesec-dva proučavam pelene i pokušavam se odlučiti s kojima da krenemo. Za sad sam nabavila preko oglasnika Bambino Mio paket s 12 nekorištenih prefoldsa i 2 komada zaštitnih gaćica za 250kn. Dobila sam i jednu rolu onih papirića koji se mogu bacat u wc. Imam već i jedan paket tetra pelenica. S time planiram početi, ali bih rado kroz iduća dva-tri mjeseca kupila još par komada pelenica i zaštitnih gaćica da mogu kombinirati, a s vremenom bih povećala kolekciju.

Ono što mi je najbitnije kod pelena jest da se brzo suše na zraku budući da nemam sušilicu, a bebica će doći na jesen kad će mogućnost sušenja vani biti sve manja i manja. Što mi preporučate? Nisam baš za AIO varijantu. Uzela bih možda jedne-dvoje da vidim kak to funkcionira pa onda nabavila još kad mi malecka krene u jaslice. Mislim da će to tetama biti najjednostavnije. Fitted su dosta debele, koliko sam shvatila. Njih bi možda uzela par komada za noć. Logika mi nalaže da će duže izdržati od ostalih. Što mi preostaje? Pocket? Molim preporuke, linkove...

Ono što sam uspjela do sada utvrditi na svim živim forumima i u razgovorima s mamama jest da su ME i Rodine zaštitne gaćice najbolje, a gotovo sve mame koje imaju Naidine Mutt like pelene jako su zadovoljne. Što se Rodinih gaćica tiče, jel da uzmem na drukere ili čičak? Planiram svakako i Naidinih par pelenica uzeti, ali me zanima koliko se brzo one u praksi suše i kakve su njezine zaštitne gaćice. Vidim da ona ima one size gaćice.