-
Problemi s kožom na rukama
Svake zime imam isti problem - koža na rukama mi je sva suha i ispucala (čemu dodatno pogoduje što na poslu često nosim rukavice s onim puderom koji još više isušuje kožu, a doma stalno nešto perem - ili ruke ili suđe
). Ove godine, osim suhe kože, posebno su mi osjetljivi prsti - iz čistog mira na vrhovima (odmah uz nokat) se pojavljuju sitne pukotine, do krvi, i bole kao vrag. Šire se s prsta na prst (prije je bilo samo na palcu, sad je i na srednjaku). Ne izgledaju kao tipične bradavice, ali čini mi se da je to nešto slično. Osim što ružno izgleda, boli, i to poprilično (da ne govorim kako mi je zabavno bilo što kuhati).
Ima li neko univerzalno rješenje ili ću ipak morati dermatologu? (a baš mi se i ne da, imamo dosta okapanja s doktorima zadnjih dana...)
-
-
To ima i moj brat, kaže dok da je dermatitis uzrokovan stresom!
-
meni bilo slično. na vrhovima nekih prstiju, ne svih. i jedno vrijeme pokotine do krvi. ne boli, ali je neugodno. bila kod dermatologa. dobila kreme. i trebam izbjegavati plastične rukavice, deterdžente, previše pranja i sl. a ako nosim rukavice plastične, obavezno ispod staviti pamučne. trebalo bi proći s ovim kremama koje sam dobila, a ako ne, onda je alergija. tako je meni. moj savjet: dermatologu.
-
Ne mora biti uzrokovan stresom, većina oblika dermatitisa se pogorša zimi, ruke pogotovo jer su najviše izložene. Svakako izbjegavaj deterdžente, tj. koristi rukavice. Uzmi si kvalitetnu kremu za ruke, a osim toga bih ti preporučila da uzimaš kapsule (perle) omega-6 masnih kiselina. One smanjuju suhoću kože, i imaju protuupalno djelovanje. Preporučuju se kod svih oblika dermatitisa i drugih stanja kože praćenim suhoćom i/ili svrbežom. Osim što se piju, mogu se koristiti i lokalno. Naime, to su perle u kojima je ulje. Probušiš je iglicom, i utrljaš to ulje na problematična mjesta. Dosta olakšava tegobe, kad ih već ne može izliječiti.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma