Pokazuje rezultate 1 do 5 od 5

Tema: Problemi s kožom na rukama

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno Problemi s kožom na rukama

Svake zime imam isti problem - koža na rukama mi je sva suha i ispucala (čemu dodatno pogoduje što na poslu često nosim rukavice s onim puderom koji još više isušuje kožu, a doma stalno nešto perem - ili ruke ili suđe ). Ove godine, osim suhe kože, posebno su mi osjetljivi prsti - iz čistog mira na vrhovima (odmah uz nokat) se pojavljuju sitne pukotine, do krvi, i bole kao vrag. Šire se s prsta na prst (prije je bilo samo na palcu, sad je i na srednjaku). Ne izgledaju kao tipične bradavice, ali čini mi se da je to nešto slično. Osim što ružno izgleda, boli, i to poprilično (da ne govorim kako mi je zabavno bilo što kuhati).
    Ima li neko univerzalno rješenje ili ću ipak morati dermatologu? (a baš mi se i ne da, imamo dosta okapanja s doktorima zadnjih dana...)

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

gljivice?

Annar avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

To ima i moj brat, kaže dok da je dermatitis uzrokovan stresom!

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

meni bilo slično. na vrhovima nekih prstiju, ne svih. i jedno vrijeme pokotine do krvi. ne boli, ali je neugodno. bila kod dermatologa. dobila kreme. i trebam izbjegavati plastične rukavice, deterdžente, previše pranja i sl. a ako nosim rukavice plastične, obavezno ispod staviti pamučne. trebalo bi proći s ovim kremama koje sam dobila, a ako ne, onda je alergija. tako je meni. moj savjet: dermatologu.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Ne mora biti uzrokovan stresom, većina oblika dermatitisa se pogorša zimi, ruke pogotovo jer su najviše izložene. Svakako izbjegavaj deterdžente, tj. koristi rukavice. Uzmi si kvalitetnu kremu za ruke, a osim toga bih ti preporučila da uzimaš kapsule (perle) omega-6 masnih kiselina. One smanjuju suhoću kože, i imaju protuupalno djelovanje. Preporučuju se kod svih oblika dermatitisa i drugih stanja kože praćenim suhoćom i/ili svrbežom. Osim što se piju, mogu se koristiti i lokalno. Naime, to su perle u kojima je ulje. Probušiš je iglicom, i utrljaš to ulje na problematična mjesta. Dosta olakšava tegobe, kad ih već ne može izliječiti.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •