Pokazuje rezultate 1 do 25 od 25

Tema: Prerasla autosjedalicu...?

nenaa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno Prerasla autosjedalicu...?

Dakle Larisa puni 3 godine za 20-tak dana. Izrazito je visoka. Ima 1 m i 5 cm. 16 kg.
    Imamo chicco autosjedalicu 0+ do 18 kg.
    Iako kilama još nije prerasla nekako mi nezgrapno djeluje u toj sjedalici. Pojasevi padaju sa ramena jer su ramen blago prerasla zadnje rupe iz kojih naramenice izlaza. Ne znam što kupiti, uopće nemam ideju.
    Molim savjet što stručniji. Hvala.

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

nenaaa kućo stara, pa di si ti?

ja nisam što stručnija, ali ti mogu reć ono što znam

1. tvoja sjedalica nije 0+ nego I

2. po kilama može u iduću kategoriju, dakle u grupu II, ali, i sama znaš da je bolje da je što duže u grupi I gdje se ipak veže remenima autosjedalice a ne onima od auta

3.moj nestručni savjet je da nabaviš kombiniranu autosjedalicu I-II-III koja je veća, a dijete vežeš pojasevima as do 18kg. moja ima slične gabarite ko tvoja (odnosno, možda je centimetar-dva niža i pola kile lakša) i vozi se u kombiniranoj as. naša je ovakva, samo druge boje http://b2c.baby-center.si/article.asp?ArticleID=199191

nadam se da će ti se javiti i koja stručnija osoba od mene

nenaa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Puntice, ti se popurgerisala skroz. A istarski korijeni. Pa šta se ne javiš, moj broj je isti. Ajde javi se kad dolaziš.

Pređimo na stvar. Šta je ovo plastično preko trbuha i koliko košta ovo čudo. Lijepo izgleda i kojim se pojasevima veže dijete? Mislim ima li neke svoje ili se koriste autopojasevi. I Jel se lako seli iz auta u auto. Postojanje isofixa??? itd.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ja pratim temu jer sam u istoj situaciji. Ramena su lagano preko zadnje rupe za remenčiće, glava izviruje par cm preko naslona, ima 16 kg. Računam da možemo još neko vrijeme u ovoj sjedalici, ali moram razmišljati o idućem modelu. Isofix nemamo.
    Preporučite mi molim vas par modela koji su dobro prošli testove a da ne vode do sigurnog bankrota

Puntice, ovo što si linkala (bojim se da spada u ovu bankrot-kategoriju): piše da se može koristiti od 9 mj do 12 godine, ali da li i za ove sjedalice vrijedi da se ne smiju koristiti duže od 6 godina? Ili to ne vrijedi za one gdje se djeca vežu pojasom?

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Mi smo se preselili u II grupu sa 16 i pol kila jer su mu gornji utori pojaseva bili, po mojoj procjeni, previse ispod ramena i znalo se dogodit da pojasevi spadnu. Uzeli smo Maxi cosi rodi xr, cijena 1000 kn. Kolko sam vidjela ta cijena je neki prosjek. Isprobali smo ju prije kupnje, pojasevi mu dodu tocno kako treba, preko kljucne kosti i preko zdjelice, on vrlo mirno sjedi u AS i stvarno nemam nikakvih problema a i osjecam se sigurnije.

Juroslav avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ako su utori pojaseva ispod razine ramena, dijete treba 'prebaciti' u veću AS

s obzirom da i nenaa-ino i pomikakino dijete imaju preko 15 kila - mogu u AS grupe II-III u kojoj se vežu pojasom auta

no, s obzirom da je nenaa-ina klinka tek trogodišnjakinja bilo bi dobro razmisliti o kombiniranoj AS grupa I-II-III (od 9 do 36 kila) u kojoj bi se još mogla vezati pojasevima AS do 18 kila (što u toj dobi može i potrajati)
    problem je što se kod kombiniranih uvijek rade kompromisi po pitanju sigurnosti, a i ne znam ima li i kombinirana s dovoljnom visinom utora za njenu visinu
    jedno je rješenje ići po dućanima s malom i provjeravati, a drugo ova AS koju predlaže puntica (ali i kod nje se taj prednji dio miče kad dijete 'napuni' 18 kila i slijedi vezanje pojasom auta)

Administrator foruma daddycool avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj pomikaki prvotno napisa Vidi poruku
    J
    Puntice, ovo što si linkala (bojim se da spada u ovu bankrot-kategoriju): piše da se može koristiti od 9 mj do 12 godine, ali da li i za ove sjedalice vrijedi da se ne smiju koristiti duže od 6 godina?
    Na nekim uputama je pisalo baš to, da im je rok trajanja kraći od predviđenog roka upotrebe, što naravno nema baš smisla. Mislim da je to vjerojatno bio slučaj prepisivanja istih sigurnosnih preporuka za sve proizvode od istog proizvođača. No ne znam, niti jednu osobu koja bi djetetu kupila dva boostera.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj daddycool prvotno napisa Vidi poruku
    Na nekim uputama je pisalo baš to, da im je rok trajanja kraći od predviđenog roka upotrebe, što naravno nema baš smisla. Mislim da je to vjerojatno bio slučaj prepisivanja istih sigurnosnih preporuka za sve proizvode od istog proizvođača. No ne znam, niti jednu osobu koja bi djetetu kupila dva boostera.
    da, nema mi smisla, tu nema nečeg što bi moglo popustiti kad je sve zajedno stisnuto pojasom...

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj daddycool prvotno napisa Vidi poruku
    na uputama od ove sjedalice uopže ne piše koji je rok trajanja

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj Juroslav prvotno napisa Vidi poruku
    ako su utori pojaseva ispod razine ramena, dijete treba 'prebaciti' u veću AS

s obzirom da i nenaa-ino i pomikakino dijete imaju preko 15 kila - mogu u AS grupe II-III u kojoj se vežu pojasom auta

no, s obzirom da je nenaa-ina klinka tek trogodišnjakinja bilo bi dobro razmisliti o kombiniranoj AS grupa I-II-III (od 9 do 36 kila) u kojoj bi se još mogla vezati pojasevima AS do 18 kila (što u toj dobi može i potrajati)
    problem je što se kod kombiniranih uvijek rade kompromisi po pitanju sigurnosti, a i ne znam ima li i kombinirana s dovoljnom visinom utora za njenu visinu
    jedno je rješenje ići po dućanima s malom i provjeravati, a drugo ova AS koju predlaže puntica (ali i kod nje se taj prednji dio miče kad dijete 'napuni' 18 kila i slijedi vezanje pojasom auta)
    mi smo imali isti problem, i ne, onda nije bilo niti jedne sjedalice dovoljno visokih utora, pa ovo nije imalo nikakva smisla..nažalost, morali smo s 2,5god prijeći u booster i to mi nije lako palo

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Pitanje, dakle moguće je dijete i prije nego napuni 3 godine prebacit u veću sjedalicu? Moj malac ima 19 mjeseci, a najmanji ima 6 mjeseci pa sad gledam te sjedalice i budući su obojica veeeliki, zanima me načelno može li dijete od dvije i po godine težine 15 kg u veću?

Juroslav avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj casa prvotno napisa Vidi poruku
    Pitanje, dakle moguće je dijete i prije nego napuni 3 godine prebacit u veću sjedalicu? Moj malac ima 19 mjeseci, a najmanji ima 6 mjeseci pa sad gledam te sjedalice i budući su obojica veeeliki, zanima me načelno može li dijete od dvije i po godine težine 15 kg u veću?
    načelno može, ali 15 je donja granica da uopće smije u AS grupe II/III, preporuka je pričekati 18 kila, pogotovo ako se radi o klincu od tek 2,5 godine

nenaa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Moja je štrkljasta i visoka. Njena težina je takva jer je visoka. Što ću bit će manekenka (oh yeah)
    Već biram sjedalicu. Jutros joj naramenice spale odmah kad smo krenule sa parkinga.
    Posljednje uređivanje od nenaa : 29.03.2011. at 10:13

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj nenaa prvotno napisa Vidi poruku
    Moja je štrkljasta i visoka. Njena težina je takva jer je visoka. Što ću bit će manekenka (oh yeah)
    Već biram sjedalicu. Jutros joj naramenice spale odmah kad smo krenule sa parkinga.
    nenaa, ja sam idući tjedan u tvojim krajevima pa ti mogu pokazat kako izgleda naša
    ne nagovaram te da baš nju kupiš, ima sigurno još puno drugih

ali, eto, ja mislim da je ipak bolje da je dijete u kombiniranoj, u kojoj može još neko vrijeme biti u kategoriji I, nego da se odmah prebacuje u booster
    kažem, ne mora to biti baš ova kombinirana, nego bilo koja u koju stane (kad se koristi kao grupa I)

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj casa prvotno napisa Vidi poruku
    nisam skužila koliko ti je dijete staro?
    19mjeseci ili 2,5 godine?

nenaa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj puntica prvotno napisa Vidi poruku
    nenaa, ja sam idući tjedan u tvojim krajevima pa ti mogu pokazat kako izgleda naša
    Ooooo daaaaa...
    Citiraj puntica prvotno napisa Vidi poruku
    ja mislim da je ipak bolje da je dijete u kombiniranoj, u kojoj može još neko vrijeme biti u kategoriji I, nego da se odmah prebacuje u booster
    kažem, ne mora to biti baš ova kombinirana, nego bilo koja u koju stane (kad se koristi kao grupa I)
    I ja tako nekako mislim i osjećam.

bimba iaia avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Moja je s 3 god imala 18 kg i romerica joj je bila mala.Uzeli smo romer kidfix (jedini dostupni s isofixom u to vrijeme).Sjedalica je super, ali nema onog lijepog malo "zalegnutog" položaja kad mlađe dijete zaspe,naravno.

Pomi,jeftinije možeš proći kod kupnje nove as ako je uzmeš npr u slo u baby centru kad je na akciji + povrat ddva

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

razmišljala sam da skočim do slovenije, ali kako znati kad je na akciji?

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

sad je recimo ova kombinirana na akciji http://b2c.baby-center.si/article.asp?ArticleID=222442

mžeš uvijek pratiti na njihovim stranicama

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Hvala puntice, meni teba link u ovakvim prilikama

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Maleni ima 19 mjeseci, ali kako imam i ovog manjeg a as baš i nisu jeftine raspitujem se unaprijed jer mi se sviđa gore spomenuta sjedalica na akciji u baby center u slo pa bih ju kupila sad. Ako mislite da sam luđakinja nemojte... samo bih prošla jeftinije a da su mi djeca sigurna.

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

I da, za tu sjedalicu sam čula super preporuku. Prijateljica imala sudar i završila u bolnici, a malena joj u toj as bez ogrebotine došla mami dijelit savjete u bolnicu kako mora i sebi kupit as

bimba iaia avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

pomikaki,akcije su za članove njihovog kluba,a to se lako postaje

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

da, evo sam se informirala kod lokalnih šopingholičara . samo nisam još shvatila gdje vidim do kad traje akcija, bilo bi mi bolje da krenem što prije.

bimba iaia avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

imaju dnevne akcije na netu i ove što traju duže...(pisat će na vrhu njihovih reklamnih novinica)...as su često na akcijama.
    U kopru imaš i 2 bbc, a i pikapolnicu.Ma naći ćeš pravu za vas

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •