Pokazuje rezultate 1 do 29 od 29

Tema: otkup police životnog osiguranja

kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno otkup police životnog osiguranja

Dakle unazad 5 godina plaćala sam dotično Basler osiguranje,redovito svaki mjesec 200 kn...
    u tih 5 godina ukupno sam uplatila 10 000 kn.S obzirom na situaciju i da imam još 2 životna osiguranja,MM i ja odlučili smo da ćemo se riješiti Baslera i da idemo u otkup police..
    Nakon 2-3 dana natezanja sa gospođom u osiguranju i njenim uvjeravanjima da jako griješimo,uspijevam dobiti formulare koje moram ispuniti i odnijeti u poreznu...
    još mi gđa.govori kako ću dobiti max 4000 kn za otkup police..
    eh,kamo sreće da sam dobila 4000 kn..oni meni za mojih 10 000 kn isplatili
    1832.49 lp
    ja to nkako ne mogu vjerovati...znači oni su meni uzeli dobru svoticu...

mislim,ja nisam ni očekivala da će mi sve biti isplaćeno,ali ovo...
    i da koristila sam povrat poreza..
    zna li itko kako idu ti otkupi polica ž.o. jesu li oni mene nasamarili ili ja nisam baš normalna,pa traži Bog te pitaj kakvu pravdu..

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

mi uplatili oko 48 000, dobili van oko 30 000...uplaćivali 10 godina

Gost

Početno

Nikiva jeste i vi koristili policu u povrat poreza ?

kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

pa kaj je moguće da ako sam koristila povrat poreza da su mi toliko uzeli...??

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Mi smo kapitalizirali, što je puno povoljnije od otkupa. U otkupu mislim da odmah gubiš prve tri godine uplate, a ako si koristila olakšicu i to uzmu pa evo veselja...
    Posljednje uređivanje od sanja77 : 29.03.2011. at 17:55

superx avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

A na koliko godina se to uplačije, mi smo svoju kada je istekla digli s tim da nismo uplačivali zadnjih 5 godina.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj superx prvotno napisa Vidi poruku
    A na koliko godina se to uplačije, mi smo svoju kada je istekla digli s tim da nismo uplačivali zadnjih 5 godina.
    Nisam skužila. Na što misliš?

chris blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

To znaci da nije vise placala rate, ali je do tad uplaceni novac ostavila u osiguravajucoj kuci do isteka police. Znaci, ako je sklopila ugovor na deset godina, pet je placala, pet nije, ali novac nije digla nakon pet, nego nakon deset godina.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

koristila sam jednom povrat poreza

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Prestrasno
    Ja sam mislila prekinuti svoje osiguranje jer raste rata nemilice (vezano za eure) al kad ovo vidim... a ostalo mi jos 20 godina
    buuaaa
    zasto nam to nitko ne kaze pri sklapanju?!

kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Citiraj josipal prvotno napisa Vidi poruku
    Prestrasno
    Ja sam mislila prekinuti svoje osiguranje jer raste rata nemilice (vezano za eure) al kad ovo vidim... a ostalo mi jos 20 godina
    buuaaa
    zasto nam to nitko ne kaze pri sklapanju?!
    bome je prestrašno...
    ma naravno da nam neće reći kad ovako dobro zarade na nama...
    ma ja sam doslovno popiz.... kad sam vidla koliko sam dobila...nisam znala kaj bih sa tim novcima..

Berlin avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj sanja77 prvotno napisa Vidi poruku
    Mi smo kapitalizirali, što je puno povoljnije od otkupa. U otkupu mislim da odmah gubiš prve tri godine uplate, a ako si koristila olakšicu i to uzmu pa evo veselja...
    Sanja, očeš objasnit malo neznalicama.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Dok vam se ne javi neko od cura koje rade u osiguravajućim kućama možda mala pomoć.

Životno osiguranje kako propagiraju je dugoročna disciplinirana štednja koja štiti život.
    Razlika od obične oročene štednje u banci je da za neku mjesečnu uplatu u slučaju smrti ili nezgode oni vam garantiraju osiguranu svotu bilo da se to nedaj bože desi upravo nakon prve uplate. A ako je sve ok nakon isteka police dobijete opet osiguranu svotu umanjenu za povrat poreza ako ste ga koristile.
    Osigurana svota nije isto što i uplaćena svota.
    Otkup police je najnepovoljnija varijanta jer na početku vaših uplata osiguravajućim kućama veliki dio uplate ide u riziko a samo mali iznos u štednju zato se ne ispalati otkup ni raditi bolje je jednostavno kapitalizirati policu što znači prestanu se plaćati mjesečni iznosi i čeka se istek police ali više niste u tom periodu osigurani ako vam se nešto desi. I tu vrijedi pravilo ako ste koristile policu za povrat poreza svota se umanjuje.

Ono što ljudi često zaboravljaju kad žele raskid police je da su npr. mjesečnom uplatom od 100 eura bili u svakom trenutku osigurani na npr. 35 000 eura.

Kod kupnje police nemojte se ustručavati ništa pitati pa makar i deset puta jedno te isto i tražite za iste novce različite ponude kod različitih osiguravatelja i dobro čitajte sitna slova.
    Posljednje uređivanje od anne : 31.03.2011. at 09:13

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Znaci ja kapitaliziram svoju policu i dobijem po isteku roka (lude mene... 20 godina!!!) onoliko koliko sam uplatila plus nesto sitno kamata?

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Anne je dobro objasnila.
    Ja bi samo nadodala da razne kuće imaju razne opcije i da ako naletite na nekog službenika koji Vam ne zna ili ne želi objasnit pitajte dalje, polica se mogu zamrznit, smanjit rate i još čuda pitajte za SVE opcije i dobro razmislite, otkup police je najnepovoljnija varijanta.
    A za povrat poreza, ne znam ja sam čula svašta. Poznam jednu gospođu kojoj je istekla polica os, u firmi je samo digla potvrdu da nije koristila olakšicu na mj obračunu plaće(u godišnjem obračunu poreza je koristila tu olakšicu) i sa nikakvim dodatnim porezom ju nisu "oderali", dobila je ugovoreni iznos i neku sitnu dobit.
    I da, nikada nemojte kad su u pitanju police gledati uplaćeni iznos, piše Vam na polici koji je ugovoreni iznos.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj chris blue prvotno napisa Vidi poruku
    To znaci da nije vise placala rate, ali je do tad uplaceni novac ostavila u osiguravajucoj kuci do isteka police. Znaci, ako je sklopila ugovor na deset godina, pet je placala, pet nije, ali novac nije digla nakon pet, nego nakon deset godina.
    Tako je - to se zove kapitalizacija. Ostavljaš novac koji si uplatila umanjen za određene iznose kojima platiš razdoblje u kojem si bila osigurana do isteka roka osiguranja. Mi nismo mogli više plaćati, ali nismo htjeli odmah dignuti. Isto tako kapitaliziranu policu možeš u bilo kojem trenutku otkupiti - znači tražiti isplatu, što je opet otkup police na kojem se gubi, ali što se više približava isteku osiguranja gubitak je manji.

Drugu smo policu smanjili na min. godišnji iznos i na manje godina.

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

A da li ti u konačnoj otplati (dakle kad istekne tih recimo 20 godina) skinu točno onoliko koliko si povrata po toj polici iskoristio?

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Potvrda prije isplate osigurane svote koju osiguravajuća kuća traži je ona od porezne uprave i tamo je vidljivo koliki se iznos koristio za olakšicu a po sadašnjem zakonu na taj se iznos plaća 15% poreza što svaka osiguravajuća kuća uplaćuje za klijenta prije isplate a ostatak novaca ide vama.

Ono što je do sada bilo dobro dok su police ulazile u poreznu prijavu ako ste sa plaćom u višim poreznim razredima svakako se isplatilo prijaviti policu u olakšicu.

Npr u razredu 25% kod povrata vi po zakonu plaćate odnosno osiguravatelj plaća 15% po isplati za vas što znači 10% ste u plusu.

Naravno najidealnije bi bilo povrat reinvestirati kad sjedne na tekuči pa ste u još većem plusu al' da mi je vidjeti koja žena to radi

Berlin avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Ja sam isto nedavno smanjila iznos uplate na skoro minimalni jer sam čitala o tome kako je otkup najnepovoljnija opcija.
    Ovo za kapitalizaciju nisam znala i to mi je sad -zlu ne trebalo- odlična informacija.

superx avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Na to sam ja i mislila,točno kako je Sanja mislila.
    Znaći po isteku sam digla pare a nisam uzimala kao poreznu olakšicu tako da sam dobila sve van.

big milky mum avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Mislim da ću morati nešto napraviti sa policom jer mi ju je trenutno problem plačati pa me zanima ako ju kapitaliziram, dal onda nakon nekog vremena mogu opet početi plačati dalje, da osiguranje opet vrijedi? I kad je ona kapitalizirana ja sam osigurana na neku malu svotu?
    I još jedno pitanje-bila sam jako mlada i glupa kad sam sklopila ugovor tako da je moja polica na 30 god, dal se može taj rok smanjiti na recimo 20 god?

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

moj mm radi u osiguranju i kaze ovako:
    1. moguce je nakon kapitalizacije nastaviti placati policu ali samo ako se unutar god. dana (ili kod nekih dvije) plati do tada nastala duzna premija.
    2. polica nakon kapitalizacije ima svoju ugovorenu svotu koja predstavlja matematicku pricuvu ( ono sto predstavlja stednu komponentu osiguranja) + do tada pripisanu dobit, dakle taj iznos predstavlja samo stednju i isplacuje se po principu ciste stednje nakon osiguranog slucaja
    3. polici je moguce skratiti trajanje ali ga ne i produziti. dosta ljudi uzima osiguranje upravo iz tog razloga na 30 god. jer se onda mogu osigurati na veci iznos uz manju ratu, a i na dulji rok stednje je i veca dobit.
    evo nadam se da sam pomogla

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

mi smo skratili rok sa 30 na 10 godina jer smo skužili "na vrijeme" da ni nakon 30 nećemo dobiti van ni ono što ćemo uplatiti
    skraćenje roka su nam savjetovali kao najpovoljniji oblik izvlačenja novaca na vrijeme
    iako nam se nakon toga premija dvostuko povećala
    ...i naravno i uz dobit od nekih 300tinjak eur za 10 godina i samo jednom iskorištenu olakšicu za povrat poreza, naravno, nismo dobili van ni ono što smo uplatili

big milky mum avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

hvala cure! ma kako god da napravim-gubim, ne?! mislim da budem skratila period, a o kapitalizaciji još moram dobro razmisliti! malo me brine činjenica što moram sve uplatiti ako hoću opet pokrenuti osiguranje!
    naivno sam mislila da mogu samo nastaviti plačati bez da platim taj period kad nisam uplačivala!

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Nedavno sam radila otkup police životnog osiguranja kod Croatie (trebali su mi hitno novci).
    Moje iskustvo je vrlo pozitivno.
    Sve je odrađeno u roku tjedan dana, gospođa je došla kod mene na posao i ispunila sve papire.
    Polica je sklopljena na 10 godina, ja sam radila otkup nakon 5, plaćala sam isto po 200 kn.
    Dobila sam cca 10000 kn, od uplaćenih 12000.
    Na mojoj polici (ugovoru) postoje točni podaci koliki ti % uzimaju prilikom otkupa, ovisno o godinama plaćanja.
    Isti dan kad sam radila otkup ove police, sklopila sam i novu.

big milky mum avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

baš sam gledala i ako radim otkup dobit ću 50% manje nego sam uplatila! Grozno! Odlučila sam za sad smanjiti premiju na kolko god mogu dok ne odlučim što dalje!
    Hvala na savjetima

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj big milky mum prvotno napisa Vidi poruku
    baš sam gledala i ako radim otkup dobit ću 50% manje nego sam uplatila! Grozno! Odlučila sam za sad smanjiti premiju na kolko god mogu dok ne odlučim što dalje!
    Hvala na savjetima
    Pa na koliko godina je sklopljena polica?

big milky mum avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

30! valjda o tome ovisi otkupna vrijednost, ne znam

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj big milky mum prvotno napisa Vidi poruku
    30! valjda o tome ovisi otkupna vrijednost, ne znam
    Je, je, o tome ovisi.
    Najpovoljnije je (barem kod Croatie) kad pređeš pola otplatnog vremena.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •