Mi smo kapitalizirali, što je puno povoljnije od otkupa. U otkupu mislim da odmah gubiš prve tri godine uplate, a ako si koristila olakšicu i to uzmu pa evo veselja...![]()
Mi smo kapitalizirali, što je puno povoljnije od otkupa. U otkupu mislim da odmah gubiš prve tri godine uplate, a ako si koristila olakšicu i to uzmu pa evo veselja...![]()
Posljednje uređivanje od sanja77 : 29.03.2011. at 17:55
Dok vam se ne javi neko od cura koje rade u osiguravajućim kućama možda mala pomoć.
Životno osiguranje kako propagiraju je dugoročna disciplinirana štednja koja štiti život.
Razlika od obične oročene štednje u banci je da za neku mjesečnu uplatu u slučaju smrti ili nezgode oni vam garantiraju osiguranu svotu bilo da se to nedaj bože desi upravo nakon prve uplate. A ako je sve ok nakon isteka police dobijete opet osiguranu svotu umanjenu za povrat poreza ako ste ga koristile.
Osigurana svota nije isto što i uplaćena svota.
Otkup police je najnepovoljnija varijanta jer na početku vaših uplata osiguravajućim kućama veliki dio uplate ide u riziko a samo mali iznos u štednju zato se ne ispalati otkup ni raditi bolje je jednostavno kapitalizirati policu što znači prestanu se plaćati mjesečni iznosi i čeka se istek police ali više niste u tom periodu osigurani ako vam se nešto desi. I tu vrijedi pravilo ako ste koristile policu za povrat poreza svota se umanjuje.
Ono što ljudi često zaboravljaju kad žele raskid police je da su npr. mjesečnom uplatom od 100 eura bili u svakom trenutku osigurani na npr. 35 000 eura.
Kod kupnje police nemojte se ustručavati ništa pitati pa makar i deset puta jedno te isto i tražite za iste novce različite ponude kod različitih osiguravatelja i dobro čitajte sitna slova.
Posljednje uređivanje od anne : 31.03.2011. at 09:13