Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: Oralna higijena

Sunshine Shoot avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno Oralna higijena

Zanima me kako održavate higijenu u ustima male bebe koja još nema zubića?

Tu i tamo prebrišem gazicom ustašca, a mišac fino njupa gazicu (i sve ostalo što dođe u blizinu), ali imam osjećaj da to baš i nije nešto. U rodilištu sam nabasala na neki članak o važnosti održavanja higijene usta, ali tada baš nisam nešto dobro pamtila

Negdje sam pročitala da bi nakon svakog hranjenja trebalo prebrisati ustašca, ali to mi je SF jer on obično odmara nakon klope...

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

nama je isto patronažna savjetovala da sa gazicom brišemo usta, ali ja sam redovito na to zaboravljala , nisam ništa radila, a kad su počeli papati dohranu redovito dobivaju vodu poslije obroka, pa si sami isperu, do tada ništa i nismo imali problema

ne znam da li ima i drugačijih iskustava, ali to je valjda jedina stvar na koju se nisam mogla naviknuti, ne znam zašto, valjda jer mi je stvarno bilo koma gurati prst u usta i kakti brisati jer na kraju toga hrpa ostane unutra

Sunshine Shoot avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Ma tako je i kod mene.. Vrlo često zaspi nakon klope i zbilja nemam želju razbuditi ga brisanjem.. S druge strane, nije baš da mu želim loše zubiće ili nešto slično.. Nekako se nadam da je sve ok dok samo doji, a kad budemo dohranjivali, onda ćemo već nešto smisliti..

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ja svojima nisam ništa brisala dok nisu dobili zubiće, pojma nisam imala da bih trebala.
    Ako bude trećega, sumnjam da ću i njega gnjaviti s tim. Zar to nije bezvezno trljanje po sluznici?

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

ja isto nisam znala da treba brisati...
    kad smo počeli s dohranom imao je 2 zuba i čistili smo gumenom okruglom četkicom a sad ima 6 zubi i čistimo gumenom ravnom, malo on trlja, malo ja...

lukab avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

ja isto nikad nisam nista trljala, a sad kad ima 7 zubiju ponekad dobije one gumene cetkice pa si sam trlja (nesto malo ja trljam)... iskreno, potpuno zaboravim na to i fakat bi se trebala malo cesce sjetit tih zubica...
    ma kad na kraju jedva cekam da ga strpam u krevet pa smetnem s uma sto cu - nemajka

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Ni ja nisam ništa čistila dok nije dobio zube. Počeli smo ih prati četkicom kad je imao 4 zuba. Curki još ništa ne perem/brišem, ima 2 zuba.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Angie75 prvotno napisa Vidi poruku
    Ja svojima nisam ništa brisala dok nisu dobili zubiće, pojma nisam imala da bih trebala.
    Ako bude trećega, sumnjam da ću i njega gnjaviti s tim. Zar to nije bezvezno trljanje po sluznici?
    X

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj martinaP prvotno napisa Vidi poruku
    Ni ja nisam ništa čistila dok nije dobio zube. Počeli smo ih prati četkicom kad je imao 4 zuba. Curki još ništa ne perem/brišem, ima 2 zuba.
    morala bi kupiti četkicu, imamo 2 zuba ful vani, 4 u izlasku

čula sam i za neke maramice za brisanje zuba koje se kupe u apoteci, nemam nekih info o tome, jel to tko koristio? ili je to bezveze, bolje da se nauči trljati sa četkicom nego da ja na silu brišem, ne vjerujem da će mi radosno zijevati dok ja trljam

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •