Ja imam Vileda ultramat power press i jako sam zadovoljna.
Žuta ja sam imala retrivericu...linjala se non stop.. Maknula sam sve tepihe i svako jutro bi prošla s onim viledinim štapom na kojem je bila ona suha elektrostaticka maramica i time pokupila dlake i prašinu ako ne bi taj dan usisavala. To mi je super stvar i dan danas znam s time proci i pokupiti prasinu, mrvice..kad mi se ne izvlaci veliki vodeni usisivac svaki drugi dan..
A ovi mopovi s resama meni nisu dobri-kao da mi sve zamuljaju..bolja mi je verzija ono plosnato i krpa na tome
Ja imam za pomest dlake gumenu metlu. Odlicna stvar. Kupila sam je u Hofer-ju u Slo za 10e.
A sad je sezona linjanja, ja usisam, za pola sata kuca puna dlaka. A imam malenog psa.
jooj i ja mrzim čišćenje i uvijek mi je slabo kada dođe vikened jer znam da bi trebala čistit.. no, uzela sam si to pod obavezno i svaki tjedan obavezno se potrudim sve očistit, ako ne stignem sve, onda barem kuhinju i kupaone,a prašinu kad stignem..Što se tiče žena za čišćenje, isporbala sam to, ali nekako nikad nisam bila baš jako zadovoljna, vjerojatno nisam našla pravu osobu :/ istrenirala sam i muža da mi pomogne i sad u paru čistimo![]()
Ja imam mopsa.Uzas kako se linja.E nije me to nerviralo dok se ona nije rodila.Taj mop s resama je meni koma.Imamo ga.S njim muz brise njemu je super.Ja usisavam svaki drugi dan i tad prebrisem mokrom viledom -obicnom pamucnom na stapu.A kad ne usisam nataknem na swifer(muller)stap vlaznu maramicu za pod i s njom pokupim.
A dlaka uvijek ima.....
Meni su swiffer maramice na pripadajucem stapu zakon, ali uvijek prije obvezno usisam.
Mop s resama sam ja odselila u vikendicu, za tam je dobar. Ima i to svojih prednosti (trebalo mi je dok sam imala staru kuhinu, na nogicama). Kad se kuhinja preselila u vikendicu, s njom je otišao i mop s resama.
Doma sad perem pomoću one plosnate naprave. Zapravo, ne perem baš često, posao je delegiran.
Last edited by Peterlin; 23.03.2016 at 15:46.
Ja sljedeci tjedan pocinjem raditi...doma je jedan malac od godinu dana, a drugi od nepune 4 ide u vrtic. Muz ce dva mjeseca biti na porodiljnom. Malo je rec da vec sada doma konstantno vlada kaos. Cistibse kad se stigne i ima snage.
Moj povratak na posao donjet ce dodatnu nervozu u nas zivot pa smisljam plan kako nas organizirati da je sve koliko toliko cisto i uredno. Najgora stvar mi je ves. Mi peremo tone robe. I stalno ima tog vesa po kuci. Pa se razvlaci za peglanje pa vise ne znas sta je cisto sta oprano. Kako vi to rjesavate?
Kako ste si opce organizirali kad sta...
Perem po noći.
Zaspim pa se probudim oko 2-3h i stavim taj veš u sušilicu.
Ujutro ga složim i pospremim u ormare.
Peglam samo muževe košulje i stoljnjake i to me zapadne jednom mjesečno sat- dva, opet navečer dok je struja jeftinija i to nedjeljom uz tv.
Nekad sam peglala sve.
Sad uz sušilicu ne treba peglati.
Ne koristim ni omekšivač više.
Nas je troje i ima veša ko u priči, ali uz ovakvu organizaciju je sve čisto i pospremljeno.
A i račun od struje je ok.
Ne peglam. Uopće. To peglaš samo odjeću za posao ili onako sve, od gaća do posteljine?
Ma samo za posao ono sto se mora. Djecje uopce ne peglam. Ne znam kako se toga toliko nakupi.
Imam susilicu...
Kako se natjerati nocu ustat kad sam umorna ko pas, a ovaj manji se budi po sto puta.
Ali mislim da cu morat pocet stvarno tako. Nocu odradjivat hrpu toga
Joj meni je grozno kad se na odjeći vidi da je neispeglana
U nas se pegla![]()
Pomisliš si kako je otrcana, kako je žena nemarna i sigurno doma jede stojeći s prstima, a onda se zavali na kauč i pije pivu?![]()
Ako imas susilicu, ne vidi se da je neispeglana. Ja bih se prije odrekla ne znam cega nego nje. Velika sam nemajka i vise naginjem muskom umu, vazniji mi je san, sex,teretana od ispeglanog xD
Poslano sa mog LG-D855 koristeći Tapatalk
Meni je super perilica-susilica s timerom, navecer stavim ves, ujutro u sedam ujutro u deset minuta sve izvadim upravo posuseno i slozim jos vruce u ormare. Ne peglam nista, zato i kupujem skoro sve pamucno s elastinom ili ono pamucne pletene majice koje ne traze peglanje.
A niš, onda peglu u ruke i ožeži.
Ma to ti je doslovno 2 minute.
Ne ustajem ni ja ciljano; ili me probudi pas koji hoće k nama u sobu ili moram na toalet i onda usput prebacim veš iz mašine u sušilicu.
Nemoj pretrpavat mašinu pa će ti se sve lijepo posušit i nećeš morati peglati.
Ništa neće biti izgužvano.
Istina je to, ali možeš smanjiti peglanje na minimum ako imaš sušilicu. Zahtijeva određenu disciplinu jer veš treba odmah izvaditi kad je gotov, ali je 90% toga i speglano. Samo slažeš. Ja sam škrta struje pa ne sušim do kraja, ali odvrtim najkraći program sušenja da se veš izravna, pa na štrik ili rešetku za sušenje. Peglam neke muževe košulje i neke omiljene stolnjake, recimo 20 min u 2 tjedna. Nije mi to pretjerano. Ali meni peglanje nije mrsko, pa u ljetnim mjesecima izbjegavam korištenje sušilice i peglam malo više bez nekih trauma.
Last edited by Peterlin; 25.03.2016 at 19:47.
Imam sušilicu, peglam odjeću koja i nakon sušilice izgleda pogužvano.
Ja sam isto to radila dok sam imala Indesitovu kombiniranu mašinu. Krepala je, a ja se spasila s Gorenjem.
Onda je do sušilice.
Ja imam Gorenje, ventilacijsku.
Genijalna je.
Ujutro izvadim robu i ništa nije pogužvano.
Ništa! A stajalo je par sati u bubnju.
Samo složim i u ormare s tim.
Ja ne volim zgužvano i bila sam rob pegle, ali odkad imam sušilicu zaista ne moram peglati.
Samo malo prođem košulje i stolnjake.
Iako čak ni to možda ne bih trebala, ali ajde, prođem peglom.
budući da imaš dvoje male djece, znam koliko često vrtiš veš mašine.Definitivno ti je isplativije noću i nastojat čim se roba osuši spremat u ormare.
Peglanje svesti na najmanju moguću mjeru, ja sam u jednoj fazi prešla na to da sam neispleglano stavljala u ormar pa peglali kako tko stigne i nešto treba.
Mi smo često to skupljanje veša po kući i razvrstavanje radili dok su se klinci u kadi kupali, oni su uživali zajedno (razlike 2 god) a mi bi se tad razletili na sve strane.
i probat što manje ostavljat robu koju se skine svukuda, prljavo odmah u koš/mašinu, čisto u ormar i tako.
Skužit ćete već sistem, nama je sad puno manje veša nego prije dok su djeca bila mala, tad doslovce nisu mogli ništa obuć do jednom.
Last edited by Lili75; 25.03.2016 at 22:49.
Ja ni inace ne peglam robu nakon susenja. Peglam ujutro ono sto nam treba taj dan.
Istina, moja sušilica je kombinirana
Ne znam detalje, ali živjela sam jednom u stanu gdje sam imala sušilicu koja bi pri radu ispustila puno pare, ova sad to ne radi
Ta ne-kombinirana je davala bolje rezultate
Ali peglala sam jednako i tad - košulje i slične stvari, koje kad izađu iz sušilice, nisu "ravne" i kuže se nabori od gužvanja.
Inače, peglam ovako kako martinaP kaže, dakle po potrebi, a kako drugačije?
Samo sam napisala da ne podnosim kad se vidi da je zgužvano, kako god do toga došlo.
U kombiniranoj mašini možeš sušiti pola oprane količine veša.
I bubanj je manji pa ti je zato sve izgužvano.
A da recimo nakon pranja staviš odjeću na vješalice pa tako sušiš?
To je isto zgodno.
Roba se izvisi i nije zgužvana, bar ne jako.
Hlače na crtu kojih imam najviše obavezno tako sušim.
Operem ih na 40 i složim po crti i s njima na vješalicu.
Ne pamtim kad sam ih trebala peglat, a izgledaju speglano i ja savršeno uredno.
Sintetiku ne kupujem kao ni neke divlje mješavine.
Najbolji mi je pamuk ili viskoza s elastinom.
To se ne gužva uopće.
Eventualno za hlače malo vune, ali one koju mogu sama prati.
A inače, kužim te.
I ja sam imala teški okp oko izgleda odjeće, kuće, djeteta, supruga, sebe, kuhala non stop i staaaalno padala s nogu od umora.
I onda sam polako liječila samu sebe i zaključila da svijet neće propasti ako moja kći tu i tamo pojede sendvić ili ako tajice nisu speglane.
Jer, tajice kad navuče se razvuku po nozi i zaista ih ne treba peglati.
Košulje da.
Ali,
Moj suprug obavezno preko košulje odijene pulover.
I? Zar je zaista ta košulja trebala biti savršeno ispeglana?
Drugo je kad ide na odijelo pa se sve vidi, ali ovako nema potrebe pol sata peglat svaku košulju.
Nadalje, sjedneš ujutro u auto, vežeš pojas i do posla si sva već izgužvana.
Tko to to danas vidi i gleda?
Vjeruj mi da nitko.
Bitno je da je odjeća čista, bez flekova. Osoba koja ju nosi uredna, s čistom kosom.
A je li sve ispeglano za porezat se na to, nije važno.
Ni najmanje.
Uglavnom kupujem robu koja ne zahtijeva peglanje, za kosulje se muz pobrine sam.
I otkako imam susilicu koja ima program peglanja - ne sjecam se kad sam zadnji puta nesto opeglala.![]()
Moderne kombinirane imaju velik bubanj i suse vise od pola kolicine, moja pere 8 a susi 6 kg, sto znaci da mogu navecer ubaciti 6kg prljavog i ujutro izvaditi suho bez ikakvog prebacivanja. A realno rijetko perem vise od 4kg, za nas cetvero.
Relax, Tanči, ti se bome uživjela
Rekla sam da odjeća koja izgleda neispeglano meni izgleda loše. Zato ono što izgleda neispeglano, ja ispeglam.
Košulje će uvijek izledati neispeglano, bez obzira na to kako se suše. I to je u redu, u mome svemiru, nisam se žalila, samo konstatirala.
Ne kužim ovo "i ja sam imala okp i padala s nogu" - nijednom riječju nisam napisala da padam s nogu zbog kućanskih poslova.
Nisam napisala da je popeglati nešto teško i grozno - samo da je potrebno za neke vrste odjeće. Općenito
Jođ je žuta najbolje ubola - živcira me to kod bilo koga. Poput prljave kose i sličnih narodnih običaja LOL
Javila sam se na ovaj topik prvenstveno da "pomognem" forumašici giussepe koja je i pitala kako mi ostale rješavamo veš.
Ti si uletila s komentarimq o peglanju.
Ja sam kao i Peterlin napisala svoj stav i iskustvo o tome.
I onda ti meni pišeš svašta.
Ne trebam se ja opustiti jer sam ja opuštena.
Oprosti što sam željela pomoći.
Neću više.
Ja imam prastaru Gorenje ventilacijsku susulicu,koja ima samo 2 programa i nakon nje nema peglanja. Jedino ako je ptkrcam ili robu presusim ( stavim na predugo vremena da se susi) onda bude ta roba zguzvana.
Je li tko upotrebljavao solnu za čišćenje wc školjke i kako je to izgledalo? Molim opis postupka.
Ne peglam već četiri godine, osim košulja i haljina (za vjenčanja i slične prigode).
Preporodila sam se![]()
@čoksa, ja sam pokušavala nekaj varikinom, ali neće
@sirius, cijela četvrtina? Kaj nije to previše?
Koliko je štetna po okoliš?
Last edited by zutaminuta; 26.03.2016 at 18:20.
Nemam pojma. Pitala si kako se cisti , a ne koliko je stetna za okolis.![]()
Uglavnom , malo odmaram od octa , limuna i sode.
Našla sam neki blog, kaže:
"Što se tiče okoliša, solna kiselina će se razrijediti i neutralizirati u kanalizaciji na raznim sapunima koji su lužnati, urinu i kamencu te će nastati kalcijev, natrijev i kalijev (gnojivo) klorid, ovisno o tome koji su ioni dostupni."
http://www.re3.bloger.index.hr/
Ajde onda dobro. Već je dugo vremena zagledavam u trgovini.
Ja prvo cetkom istjeram dio vode i onda ulijem. Obicno to napravim navecer pa oko 2h stoji. Nakon toga isperem cisteci sa cetkom. Ulijem oko 2dcl. Skida sve. Poklopim skoljku dok stoji.
Poslano sa mog LG-D855 koristeći Tapatalk