Stranica 7 od 21 PrviPrvi ... 5678917 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 301 do 350 od 1009

Tema: Kako održavate svoj dom čistim?

anabeg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Citiraj tangerina prvotno napisa Vidi poruku
    Tepihe nemam ni ja, ali bez zavjesa mi život ne bi bio toliko jednostavniji koliko bi mojim susjedima, kao i posjetiteljima gradskog kotara, bio zanimljiviji
    al evo, oprat ću ih ovih dana nakon neću vam reći koliko
    Ajde da pogodim, prošlog proljeća, kad te uhvatilo famozno proljetno čišćenje??

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Tepihe nemam ni ja, ali bez zavjesa mi život ne bi bio toliko jednostavniji koliko bi mojim susjedima, kao i posjetiteljima gradskog kotara, bio zanimljiviji
    al evo, oprat ću ih ovih dana nakon neću vam reći koliko
    Ovo je razlog i zbog kojeg mi imamo zavjese - okruženi smo drugim zgradama i gledamo jedni drugima u tanjur, a i šire... Nisam oduševljena, ali zavjese moraju biti da osiguraju bar malo privatnosti. Još ih i peglam (ne sve, ali u dječjoj sobi su od markizeta, da ne navlače puno prašine i to stvarno djeluje). Ali to ne znači da i drugi moraju tako... Svatko najbolje zna za svoju kuću i svoju obitelj. Recimo, ja MRZIM stepeništa i sigurna sam da bi mi bilo teže održavati nastambu sa štengama nego ovo što imam sada.

Tepihe imam minimalne, kupaonski također, jer nam paše - golo nam je bez toga. Ljeti imam onaj gumeni spužvasti, a zimi pravi pamučni. Već sam ga oprala i spremila kad su zaredale vrućine, a kad je opet zahladilo - vratila sam ga.

Imam i otirače jer bi se inače u kuću izvana i s balkona unosilo previše smeća. Istina je da je čišćenje lakše bez toga, ali svatko si traži i nalazi kompromis koji mu odgovara.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

ajde, hvala ti na ovom postu, već mi je došlo plakat na zadnje dvije stranice što si ne mogu priuštit tetu čistilicu
    dobro su mi došle ove vaše liste, ni ne sjećam se kad sam zadnji put zavjese oprala
    He he he... mene je spasila knjiga "1000 savjeta za domaćinstvo" gdje je dosta dobro opisano onako "za amatere" kako se organizirati. Nema tamo samo savjeta za čišćenje (iako je pola knjige posvećeno tome) nego i za kućne ljubimce, sitne popravke, ekološko održavanje doma - stvarno super.

Za opuštanje pak mi je bila dobra knjiga Paule Jhung: Kako izbjegavati kućne poslove (evo je ovdje: http://www.superknjizara.hr/?page=kn...d_knjiga=23216)

Dobra je i knjiga Elaine St James: Živjeti jednostavno

Eto, sad sam se opet raskrinkala (jer već sam pisala o tome) ali što je, tu je - ja volim tuđu mudrost okrenuti u svoju korist.

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

damn, znala sam da sam trebala mužu reć da ne želim ni te 2 zavjese na koje me je nagovorio...dakle,to se pere?
    pa što ih ne bi mogla samo malo protrest preko balkona od prašine? nisu u kuhinji pa da ima masnoće po njima isl....

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj zasad skulirana prvotno napisa Vidi poruku
    damn, znala sam da sam trebala mužu reć da ne želim ni te 2 zavjese na koje me je nagovorio...dakle,to se pere?
    pa što ih ne bi mogla samo malo protrest preko balkona od prašine? nisu u kuhinji pa da ima masnoće po njima isl....
    Pa nije to nerješiv problem... Tko je želio zavjese, taj neka se brine i o održavanju istih!

Zapravo, ne zezam se baš jako. Kod mene su zavjese iz boravka (one koje se ne peglaju) muževa briga, a vješanje istih kao i brisanje karniša također. Otkad je stariji sin prešišao 180cm u visinu, ne mimoilazi ni njega. Njihovo je vješanje zavjesa, čišćenje lustera i gornjih ploha ormara koje ja teško dosegnem. I ušljiva rebrasta cijev ispuha nape je njihov posao. A mlađi sin plazi po podu i briše fronte donjih kuhinjskih ormara i ladica.

bella77 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

Pa zar nije lakse strpati zavjese u perilicu, nego ih tresti?
    Ja svoje samo objesim natrag mokre i to je to.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Je. Još je lakše ako to umjesto tebe napravi netko drugi, he he he

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj bella77 prvotno napisa Vidi poruku
    Pa zar nije lakse strpati zavjese u perilicu, nego ih tresti?
    Ja svoje samo objesim natrag mokre i to je to.
    X-am.
    Tako se najbolje i izravnaju, a usput se i osuse (treba birati dobar meteo dan za pranje zavjesa).

bella77 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Je. Još je lakše ako to umjesto tebe napravi netko drugi, he he he

Zavjese rjesavam sama, ali si mi dala ideju.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

jedno vrijeme sam imala dvije tete cistilice. jedna nije voljela cistit vec peglati, pa je postala teta peglalica, a druga u paralelki s njim je samo govorila milo kako je kod tebe cisto, ja ne trebam nista raditi. i uvjeravala me da mi je cisto.
    pa sam se okrenula sestri u to doba studentici. njoj sam placala, imala bezgranicno povjerenja i to me spasilo u periodu s dvoje male djece.

giussepe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Peterlin ti si nepresusan izvor informacija....
    Sad se bojim da mozda neiispravno koristim kemikalije?? Sta ti to znaci? I kako ekoloski cistite? Meni je jedino u kuci ekoloski onaj Frosh ocat za ciscenje....

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj giussepe prvotno napisa Vidi poruku
    Peterlin ti si nepresusan izvor informacija....
    Sad se bojim da mozda neiispravno koristim kemikalije?? Sta ti to znaci? I kako ekoloski cistite? Meni je jedino u kuci ekoloski onaj Frosh ocat za ciscenje....
    Nemoj se opterećivati. Da si neispravno koristila kemikalije, već bi to vjerojatno osjetila. Moja mlada susjeda je na vlastitoj koži osjetila kako izgleda kad se nadišeš klora... Sigurno to neće ponoviti.

Ako koristiš Frosh - to ti je super. Ja doma imam krasnu zbirku koječega, ne pretjerano ekološku (jer tu ubrajam i maramice za čišćenje - moja djeca iz zovu "otrovne maramice") ali trudim se ne pretjerivati s kemikalijama.

Meni su veći problem bile tete čistilice koje bi samo tako posezale za solnom kiselinom da sam dozvolila, a to je bilo u vrijeme dok su mi djeca bila puzavci. Eh, sad - i ja ponekad posegnem za nečim agresivnijim, ali ne prečesto i s mjerom.

Ako želiš literaturu i o tome - postoji knjiga koja se zove Čistoća je pola bolesti: http://www.superknjizara.hr/?page=kn...jiga=100004488

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

U Kozmu ovaj vikend -30% na sva sredstva za čišćenje. Navalite!

Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku

Ako želiš literaturu i o tome - postoji knjiga koja se zove Čistoća je pola bolesti: http://www.superknjizara.hr/?page=kn...jiga=100004488

otkinula sam na naslov

to je jedan od onih naslova koji je sam po sebi dovoljan,
    ne moraš ni čitati knjigu (tj bolje da ne čitaš)

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj orange80 prvotno napisa Vidi poruku
    otkinula sam na naslov

to je jedan od onih naslova koji je sam po sebi dovoljan,
    ne moraš ni čitati knjigu (tj bolje da ne čitaš)
    Pogledaj ju ipak.

Knjiga je uglavnom o tome kako ISPRAVNO koristiti kemikalije, koje su ekološke alternative i slično. Jer kad koristimo npr. deterdžent - više nije uvijek i bolje. Što se kozmetike tiče, ova knjiga je izuzetno korisna jer daje upute kako čitati i razumijevati "sitna slova" na deklaracijama. Ne radi se o tome da ne treba previše čistiti, nego kako pametno čistiti, kako ispravno koristiti sredstva za čišćenje, što treba izbjegavati, a što je prihvatljivo.

Inače, što se tiče praktičnih savjeat - ključna rečenica za čišćenje je bila "prljavštinu je najlakše ukloniti istog trena kad nastane". Još kad bih to uspjela utuviti u glavu svojoj djeci - nitko sretniji od mene...

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Čišćenje je pola bolesti. Toga se ja držim.

Intenzivni mirisi kemikalija me iritiraju jer su predobri. Imamo tu susjedu kat ispod koja pretjeruje s omekšivačima i kada objesi veš miris nam zapuhne cijelu sobu. To je neodoljiv cvjetni miris, ali svjesna sam da je detergent. Živcira me što sam prisiljena našmrkvati taj otrov.

Slična stvar je sa Sanitarom kojeg koristim štedljivo. Imamo bocu po par mjeseci. Kada ulijem par kapi u toplu vodu jedva se natjeram da ne udišem to onako bolesno kao da je najbolji miris na svijetu.

Mnoge žene sigurno padnu pod kušnjom i to što su mirisi kemikalija bolji to ih više kupuju, više koriste.

Da pohvalim nešto - jučer sam uzela pamučnu krpu iz Konzuma za brisanje poda. Divna je.

*mamica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj zutaminuta prvotno napisa Vidi poruku
    Kako to misliš jedini primjerak?
    Molim te, reci mi naziv modela.
    Oprosti, ja posve zaboravila na ovu temu jer i inače od obaveza rijetko svratim na forum. Dakle, moj ljepotan je Phillips FC 6095, imam ga već skoro pet godina i radi kao nov. Ima i štap pa može poslužiti i kao štapni usisivač, tako da ja prvo usisam mrvice po radnim površinama i stolovima, a onda lijepo prijeđem i pod u dnevnom boravku. Također ima i bateriju za punjenje koja se pričvrsti na zid, pa ne smeta u prostoru.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Intenzivni mirisi kemikalija me iritiraju jer su predobri. Imamo tu susjedu kat ispod koja pretjeruje s omekšivačima i kada objesi veš miris nam zapuhne cijelu sobu. To je neodoljiv cvjetni miris, ali svjesna sam da je detergent. Živcira me što sam prisiljena našmrkvati taj otrov.
    omeksivac i detergent nisu ista stvar.
    jasno mi je sto si zeljela reci, ali ovo je nastavak na Peterlin postove, da kemikalije nisu uvijek bezazlene i da ih ljudi cesto mijesaju, bez razmisljanja. evo ti u svom postu kazes da je miris od omeksivaca koji je detergent. oprosti sto ti seciram post, ali nekad mi prsti ne mogu sve preskociti.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Hvala mamica.

Spajalica, a da, zajeb. Iako, veš je opran i s jednim i sa drugim, a smatram oboje kemikalijama. Tako da, što se mene tiče, dođe na isto.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Hvala mamica.

Spajalica, a da, zajeb. Iako, veš je opran i s jednim i sa drugim, a smatram oboje kemikalijama. Tako da, što se mene tiče, dođe na isto.
    NE dođe. Spajalica i te kako ima pravo. Uzmi onu knjigu pa ćeš vidjeti kako djeluju detergenti i slične kemikalije koje "čine vodu mokrijom", a kako omekšivači. No dobro, ne kanim sad tu prepričavati knjigu...

Ne možeš sve kemikalije trpati u isti koš. Treba ipak nešto o tome znati, barem o onome što koristiš, a isto o onome od čega i zašto bježiš.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Zagađuje okoliš i jedno i drugo. Tehnički, sve što diramo su kemikalije, samo su detergenti i omekšivači sintetički, industrijski dobiveni proizvodi. Naravno, nisu loši zbog toga, već što ne želim nositi odjeću natopljenu sintetičkim mirisima. Ne želim da mi ulaze u kožu, makar im stručnjaci davali zeleno svjetlo. Jednako tako se okrećem od kupovnih parfema sa malim milijunom spojeva i gledam one kućne izrade od 2-3 vrste ulja.

Uostalom, nisam rekla da spajalica nije u pravu već sam odmah priznala grešku.

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Joj, ja tako ne volim kad ves mirise po omeksivacu onako na daljinu
    Mene od toga boli glava
    Recimo, moja mama s tim jako pretjeruje i vec sam ju zamolila da posteljinu na kojoj spavamo djeca i ja pere samo s praskom (kad smo kod nje, jel)
    Jednom cijelu noc nisam mogla spavati jer je sve "mirisalo" po omeksivacu
    Dok, recimo, volim miris opranog vesa onako po prasku (npr. tekuci frosch od limuna i neki persil iz muellera)

*meri* avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

uf, ja isto ne volim te mirise na rublju. ni od detergenta ni od omeksivaca. ja omeksivac ni ne koristim vise jer bi mi se svaki put neko osuo od nekih omeksivaca, tako da sam prestala isprobavati od kojeg ce mi se netko osuti i jednostavno prestala koristiti.

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

meri, ma ne osjeti se ovo " na dalj"
    onako diskretno, kad zabijes nos u ves, da se zna da je cisto

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Joj, ja tako ne volim kad ves mirise po omeksivacu onako na daljinu
    ja sam nedavno dobila jednu majicu, toliko jako je mirisala po omeksivacu, da sam ju morala oprati
    neki ljudi stvarno pretjeruju (po mojim mjerilima, dakako)

*meri* avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

kad nam je moja mama prala posteljinu ja nisam mogla spavati na njoj. nije se osjetilo na daljinu, ali kad sam legla na nju, meni je to preintenzivan miris. inace imam osjetljiv nos. ja i detergenta stavim manje nego sto pise na pakiranju

ja znam da je cisto kad ne mirise po nicemu
    Posljednje uređivanje od *meri* : 02.06.2015. at 14:45

*mamica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Kod nas je znatno bolje otkad ja radim od kuće, a dijete ide u vrtić. Tako na dnevnoj bazi pospremim veš (to uključuje pranje i vješanje i slaganje ukoliko je potrebno), suđe (pranje i raspremanje), obavim brisanje radnih površina, stolova i komode, a u to ubrojim i frižider, samo ga izvana navlaš prebrišem, zatim kuhanje ručka, pospremanje kreveta i njegovanje biljaka.

1-2 tjedno obavljam mijenjanje posteljine i pranje (tuširanje) kupaonice i čišćenje podova. Prozore u kupatilu, kuhinji i dječjoj sobi prebrišem po potrebi, a staklenu plohu u svojoj i dnevnoj sobi valjda jednom godišnje, zanimljivo . To mi se ne da, pa samo navučem zavjesu. E da, i zavjese perem jednom godišnje , a tepih po potrebi odnesem na profesionalno čišćenje. Ručnike po svom mišljenju mijenjam prečesto i baš mi ih je mrsko prati, jednostavno mi djeluju čisto ali ih svejedno operem dvaput tjedno.

Ništa od svega navedenog ne mora tako biti, pa mi se recimo baš danas od užasne vrućine ne da pokupiti stvari po kući, stoga će danas biti samo pranje suđa i priprema ručka. Od 15h popodne pa do spavanja sam samo djetetova i tada me kućni poslovi ne zanimaju.

Netko je pitao što radi MM - on svakodnevno izbacuje smeće, gotovo svakodnevno ubaci suđe u perilicu, riba terasu, kada ga zagnjavim navlači čistu posteljinu i čisti podove (iako sam sve navedeno napisala da JA radim ). Nažalost, to radi nakon što ga ja zamolim, no ponekad ga prosvijetli pa me iznenadi očišćenom i pospremljenom kućom dok se ja vratim s puta/kave/kupovine namirnica/votevr. Rado i skuha ono što ga zamolim ili izroštilja štogod - to mu je gušt.

Eto, tako nam je zadnjih nekoliko mjeseci, ali uvijek su tu prisutne periodične varijacije.

Ne smatram se nekom clean frikušom niti mislim da nam je u kući kao u apoteci - pogotovo kada se usporedim sa nekim drugima, ali sjećam se da je jednom neka forumašica napisala da svako nekoliko dana očisti šporet i slično, to mi je zaista too much (nadam se da se neće prepoznati i uvrijediti ).

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Prepoznala se i javila se, i nije se uvrijedila.
    Čak, uopće ne razumijem zašto ti je to too much? Ono pa ne kuhaš na štednjaku, nego u teči... Njih i dalje perem nakon svake upotrebe...
    I naravno tuširam kupaonicu jednom tjedno, a svako jutro prebrišem školjku octom i krpicom.

*mamica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj casa prvotno napisa Vidi poruku
    Prepoznala se i javila se, i nije se uvrijedila.
    Čak, uopće ne razumijem zašto ti je to too much? Ono pa ne kuhaš na štednjaku, nego u teči... Njih i dalje perem nakon svake upotrebe...
    I naravno tuširam kupaonicu jednom tjedno, a svako jutro prebrišem školjku octom i krpicom.
    A baš na tebe nisam mislila, stvarno. Pojma nisam imala da si u klanu "ne perem štednjak svaki dan", ali znam da si u klanu "tuširam kupaonicu" jer, ako se sjećaš sa one THE teme i sama istom pripadam.

Too much mi je jer unatoč tome što kuham u teći, opet po štednjaku i elementu pored prska (rijetko ulje, češće umak, pogotovo onaj od paradajiza, grr), pa čim malo zamahnem kuhačom poprskam, prolije se nešto, zagori.. sve ono što se događa tijekom kuhanja

Ja imam indukcijsku ploču i najčešće mi je spužva crna kada je očistim - a čistim je svaki dan najmanje jedanput.

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Ja sad imam onaj starinski bijeli štednjak na kojem se lijepo vidi koliko je prljav i uopće me ne smeta. Tuširam kupaonicu, ali štednjak perem svako par dana, najčešće jednom tjedno. Nismo uredni kuhari, ni približno, ali eto stvarno mi se ne gadi niti mi smeta. A bakterije se množe i množe... gmižu uokolo....

mamitzi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

iskusne domaćice, koliko trebam staviti omekšivača da veš stvarno zamiriši? i koji bi bio jako mirisan?
    našla sam neki prastari omekšivač u špajzi (jer mi je jedna boca bila dovoljna za nekoliko godina) i dodavala ga kad perem prekrivač na kauču koji smrdi na pse i mačke i nije mirišalo ništa više nego kad perem sa samim detergentom. kupila sam novi, ali ako dodam onaj jedan čepić još uvijek ne miriši. da stavim dva čepa?

*mamica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj mamitzi prvotno napisa Vidi poruku
    iskusne domaćice, koliko trebam staviti omekšivača da veš stvarno zamiriši? i koji bi bio jako mirisan?
    našla sam neki prastari omekšivač u špajzi (jer mi je jedna boca bila dovoljna za nekoliko godina) i dodavala ga kad perem prekrivač na kauču koji smrdi na pse i mačke i nije mirišalo ništa više nego kad perem sa samim detergentom. kupila sam novi, ali ako dodam onaj jedan čepić još uvijek ne miriši. da stavim dva čepa?
    Duel Sky Blue omekšivač - otkad sam taj otkrila, ne mijenjam više. Ja sam od onih koje vole da puuuno miriši i jedino sam s ovime zadovoljna. Ne koristim mjere i čepove, otprilike nalijem u posudu :D
    Posljednje uređivanje od *mamica* : 02.06.2015. at 21:47

mamitzi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

hvala mamice, pokušati ću s tvojom preporukom i malo više naliti (kao vino u ručak, ili rum u kolače)

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ruma u kolacima nikad dosta

ja ne stavljam vise od pola cepa, i kad oblacim majice osjetim miris. ali ovisi ti koji kupis i koliko je "koncentriran".

edit: mozda je problem u pocetnom mirisu, pa ovaj ne dodje do izrazaja, nisam shvatila, da li ti osjetis jos pocetni miris ili ne osjetis samo miris omeksivaca
    Posljednje uređivanje od spajalica : 03.06.2015. at 19:41

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Mislim da je sto se tice mirisa omeksivaca i deterdzenta trik u tome da ga promijenis, jer se naviknemo na mirise pa ih ne osjetimo.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Mislim da je sto se tice mirisa omeksivaca i deterdzenta trik u tome da ga promijenis, jer se naviknemo na mirise pa ih ne osjetimo.
    Ima tu istine... I ja volim povremeno promijeniti, iako ne koristim puno omekšivača. Meni je sušilica (tj. program sušenja u kombiniranoj vešmašini) dobra alternativa omekšivaču, ali ipak ga stavljam - minimalno. Možda žlicu po pranju. Možda je i to puno, ali tako sam se navikla.

I osjetim miris jače nekoliko pranja neposredno nakon promjene omekšivača. Eh, sad - koliko je to subjektivno, pojma nemam.

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

ja ih mijenjam stalno.
    e ne bih li pronašla nekog koji mi nema taj iritirajući intenzivni miris "po omekšivaču".
    ne volim preveć prodorne mirise, to mi razvali sva osjetila.

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

forka, ne volim ni ja
    odvikla sam se od omekšivača skroz, i zna mi čak smetati kad ga osjetim na drugim ljudima
    meni je ocat odlična zamjena, ima više od 5 godina da sam se na njega prebacila, a zarazila sam time i roditelje i svekrvu

*mamica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj mamitzi prvotno napisa Vidi poruku
    hvala mamice, pokušati ću s tvojom preporukom i malo više naliti (kao vino u ručak, ili rum u kolače)
    Eeee to, to je prava mjera

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj spajalica prvotno napisa Vidi poruku

ja ne stavljam vise od pola cepa, i kad oblacim majice osjetim miris. ali ovisi ti koji kupis i koliko je "koncentriran".
    isto ovako
    one prave koncentrate
    omeksivace robnih marki vise ne kupujem, jer mi ne mirisu. tj. morala bih staviti puuuno vise od pola cepa

ako perem s tekucim deterdzentom, uopce ne stavljam omeksivac, jer ves i bez njega sasvim dovoljno mirisi

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

nisam nikad kupila omekšivač, mrzim mirišljavu i mekanu (po meni "slinavu") robu, ja kad perem toliko malo praška/detrdženta stavljam da roba poslje samo miriše po čistom... vi onda koji ste miris-freakovi,koristite ga umjesto parfema? jer ono,kad ti roba toliko miriše da kad prodješ pored nekog ovaj to osjeti,parfem tu samo smeta/suvišan je?

nego,znate li vi što je sa bijelim Bref bleach za wc? više ga nigdje ne vidim po butigama a to mi je jedino sredstvo za wc koje ima OK miris (po dezinficijensu a ne oni fake limuni,lavande itd) i što je najbitnije prozirna je tekućina a ne one gadne u boji koje opituraju wc....
    Posljednje uređivanje od zasad skulirana : 04.06.2015. at 20:48

bella77 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

Djeci perem s octom. Nama s omeksivacem. Probala sam i nas ves oprati octom, ali mi mm svaki put primjetio da nesto "ne valja" s tim vesom, tj ocito mu je smetalo, pa sam odustala.
    Meni je svejedno, ocat ili omeksivac, ali nesto svakako treba jer nam je voda pretvrda i ves bude prekrut kad se osusi. A vrlo malo robe vidi peglu.
    Meni omeksivac nikad nije bio za miris... ne kuzim ja te mirise, sve mi isto.
    Trenutno koristim plavi frosch.

*mamica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj zasad skulirana prvotno napisa Vidi poruku
    vi onda koji ste miris-freakovi,koristite ga umjesto parfema? jer ono,kad ti roba toliko miriše da kad prodješ pored nekog ovaj to osjeti,parfem tu samo smeta/suvišan je?
    Operem se mirišljavom kremom za tuširanje (prije to nisam koristila, ali godine i kile čine svoje), namažem se mirišljavim mlijekom za tijelo, stavim mirišljavi dezodorans i nakon toga nanesem mirišljavi parfem i obučem mirišljavu majicu

Ali sigurno nisam od onih koji se osjete na kilometar. Meni se omekšivač osjeti u stanu, pogotovo kada operem s njim i jastučnice na kauču i navučem čistu posteljinu, osjeti se i kada uzmem svježe opranu majicu iz ormara i pomirišem ju, ali na meni se sigurno ne osjeti.

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

meni lijepo mirišu faks i oliver
    omekšivače ne koristim, ni ja ne volim ljigavu robu, čini mi se neopranom

legal alien avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Ni ja ne koristim omeksivace jer ih mm redovno baci u smece ako sretne kojeg u banji. Objasnio mi je da mu roba s omeksivacem izgleda kao da je vec netko nosio. Ja tu i tamo pokusam sa minimalnim kolicinama onog Frocha ali uvijek skuzi. Odustajem.

Danas se svecano pridruzujem pacijentima koji usisavaju svaki dan! Kupili smo Ergorapido stapni usisivac i nista me ne moze zaustaviti. Juhuuu. Zivio pms!

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

vidim tam na sasvim drugoj temi da tije muž sasvim u pravu.

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj legal alien prvotno napisa Vidi poruku
    Ni ja ne koristim omeksivace jer ih mm redovno baci u smece ako sretne kojeg u banji. Objasnio mi je da mu roba s omeksivacem izgleda kao da je vec netko nosio. Ja tu i tamo pokusam sa minimalnim kolicinama onog Frocha ali uvijek skuzi. Odustajem.

Danas se svecano pridruzujem pacijentima koji usisavaju svaki dan! Kupili smo Ergorapido stapni usisivac i nista me ne moze zaustaviti. Juhuuu. Zivio pms!
    welcome to the club! sad ćeš vidit koja je tlaka izvlačit veliki nakon ovog zoom-zoom....

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ja puno puta osjetim i kad udjem u lift za nekim koliko mi je ostao "miris" u liftu, ili dok je netko priosao hodnikom prije mene u uredu. A pogotovo kad sam pored te osobe. Nije da mi smeta - ali da, zamjecujem koliko je intenzivan taj miris koji ih obavija poput oblaka. Tako da mislim da ljubitelji mirisljavosti pdcjenjuju koliko jako mirisu jer su se navikli.
    Npr moji klinci su znali popodne prespavati kod bake, dodjem do njih, zagrlim ih - i zapuhne me miris omeksivaca koji se prenio s posteljine na njih. Cak i sami znaju komentirati da " mirisu na bakinu kucu" - tako zovu miris njenog omeksivaca

Ja sam minimalist, perem se vodom, obrisem rucnikom opranim s min detergenta, s dodatnim ispiranjem i bez omeksivaca, obucem isto tako opranu odjecu, ne mazem se ni mlijekom nit koristim deodorant, a bocica parfema mi traje skoro godinu dana (i to uvijek isti, teskom mukom odabrani da mi je ok )

legal alien avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

ma zadnji omeksivac sam kupila prije par godina. kad je i taj zavrsio u skovacama odustala sam. toliko sam se i ja odvikla da sam se sokirala kad smo dobili brdo robice na koristenje koliko se jako cuje omeksivac i nakon jednog pranja i dodatnog ispiranja!!! sad cu curama opet uzet od froscha baby det. mozda se G pojavio AD zbog promjene detergenta...

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Otkada su došla djeca, sve sam makla, i zajvese i tepihe, uz dvoje malih, nema šanse to načistiti. Imamo roletne, ali i na svim prozorima svijetle alu žaluzine koje podesim za puštanje svijetla kako nam treba. Lijepo izlegaju i otvaraju prostor za razliku od zavjesa. Tepisi su mi isto zatvarali prostor pošto je mali stan, a od silne hrane, povraćanja, prolijevanja, pišanja itd.. ma ni u ludillu više. Mrvice su još najmanji problem
    Omekšivaće ni ja ne koristim godinama, meni oni smrde.

Stranica 7 od 21 PrviPrvi ... 5678917 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •