Meni teta cistilica dolazi sredom,to je moj srecan dan
A pocela je pred kraj trudnoce s trecom bebom,kada mi je sve vec postalo pretesko.
Tada ispegla sav ves,usisa,opere podove,obrise prasinu i oriba kupatilo.
Ako ima manje vesa,tj ako i ja stignem peglati u medjuvremenu,opere prozore,frontove na kuhinji,vrata,ili sredi spajz,terasu tj sta vec treba.
Ja se svakodnevno bavim vesom,susilicu ne koristim jedino leti,tako da ne gubim vreme na sirenje i skupljanje vesa(Vishnja,potpuno te razumem,znam sta znaci zakaciti i otkaciti 40 pari carapa za pocetak...).Ako ne ukljucim masinu jedan dan,budemo zatrpani...
Sta se ne mora peglati,salazem u ormare.
Zatim,svakodnevno idem u nabavku,kuvam i perem tone sudova,sto na ruke sto u masini.Sredjujem kuhinju,krs po kuci i kupatilo dok sam u njemu.Razvozim decu,to mi je najzahtevniji kucni posao,skoro da se i ne izuvam
Muz ne pomaze nista.Kada dodje s posla,ves je sve obavljeno.Izvede decu.ili odemo negde zajedno.
Ode u nabavku vikendom i prihvati se usisivaca ili pomoci oko hrane ako imamo goste.
Decu sam istrenirala samo da srede za sobom(malu jos nisam,a srednji se koprca)tako da ne tolerisem obucu van cipelarnika,i odecu posvuda.
Mala razvlaci igracke i krade braci skolski pribor,i to je najveci nered,ali ga ima svuda...
Ranije sam cesce usisavala,jer od njih troje ima svega po podu sat nakon ciscenja,ali otkad imam usisivac na vodu mrzi me da ga perem svako malo.
Inace,cistilicu sam nasla tako sto sam se raspitivala medju prijateljima i prijateljima njihovih prijatelja.
Imala sam jedan promasaj.Dosla je cura tanka kao pola mene,student,zaista se trudila iz petnih zila i padala na nos od napora,ali nije znala posao.
Trebalo je ici za njom i obucavati je.A meni pored dvoje skolaraca i bebe je samo to falilo.
Trebao mi je neko iskusan.
I tako sam nasla jednu finu gospodju,koja je teta mame kolegice iz razreda mog najstarijeg sina.
Ostala je bez posla,pa se sad time bavi,i super sam zadovoljna.