Results 1 to 50 of 1009

Thread: Kako održavate svoj dom čistim?

Threaded View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Peterlin's Avatar

Quote Originally Posted by Jainina View Post
    Mene je ustvari u cijeloj priči oko svakodnevnog pranja podova, mijenjanja ručnika i posteljine "pikalo" da mi nije promaknula neka opasnost za koju ne znam a ono, opće poznata je , ne bi mi bilo prvi put... Mogu samo reći da sa pranjem podova svakih 2 do 3 tjedna, mijenjanjem posteljine svakih 2 tjedna i ručnika svakih 3 do 4 dana nitko od nas nema apsolutno nikakvih zdravstvenih problema
    To ti ovisi o puno stvari.

Ako imaš bebu puzavca, prat ćeš pod češće. Ako imaš alergičare ili astmatičare, prat ćeš posteljinu češće, usisavati češće.... Ako imaš cvijeće na prozorima, pa ti ova kišurina zašprica prozore zemljom (iako sam stavila batudu i pijesak, ne pomaže u potpunosti) prat ćeš prozore češće. Ja perem i čistim kad vidim da je prljavo. Ima tu jedan problem - imam šarenu radnu plohu u kuhinji na kojoj se baš ništa ne vidi. E, nju perem recimo petkom jer da gledam, nikad je ne bih prala.

Glede u svezi ručnika - učestalost zamjene ovisi o godišnjem dobu. Zimi se lijepo osuše na radijatoru, ljeti je toplo pa se osuše, a proljeće i jesen su mi kritični - kad ne radi grijanje, ne trpim onaj ustajali miris mokrih ručnika pa ih mijenjam češće.

Tepih u kupaonici perem svaka 2 tjedna, jer je svijetao pa ga uvijek uspijemo nekako zamazati. Jučer je netko u njega ugazio čokoladu.... Što mislite, kako to izgleda na kupaonskom tepihu...
    Last edited by Peterlin; 25.05.2015 at 09:20.