Tako sam ja imala godinama tetu, ne na 3 nego na 4 sata, ali je bilo dosta.
Treba voditi računa da li nam treba teta čistilica (za to je 3-4 sata tjedno dovoljno, bar je meni bilo za stan veličine 65m2) ili teta pospremalica... Daklem, ako teta dođe štajaznam petkom samo čistiti, a ti pospremaš, to funkcionira. Meni je tako odgovaralo jer mi se nije sviđala ideja da mi strana osoba vršlja po našim i dječjim gaćama...
Dogovor je bio da dođe svaki petak prije podne. Raspored: usisavanje svega, pometanje balkona, pranje kupaonice i kuhinje, po potrebi pranje parketa (tj. brisanje vlažnom krpom - nisam joj dala da to radi jer mi je previše zalijevala parkete) itd.
Svaki tjedan još bih ja napomenula što treba dodatno - oprati prozore u toj-i-toj prostoriji, očistiti stropove od paučine i gornje plohe ormara i sl.
Ta vrsta pomoći nije uključivala kuhanje ni čišćenje kuhinjske radne plohe - to sam ja radila na dnevnoj bazi. Ponekad bih joj rekla da opere pločice u kuhinji. Rijetko kad bi se dogodilo da nešto treba peglati. Bilo mi je dovoljno u vrijeme dok sam radila daleko od kuće da se netko pobrine da pred vikend ne moram ludovati s usisavačem, nego da dignem sve četiri u zrak. Bome bih rado i sad tako, ali bojim se da bi se moja djeca prelako navikla na to, a nekako mislim da to za njih nije dobra škola. Pa se snalazimo sami.