Kod nas je znatno bolje otkad ja radim od kuće, a dijete ide u vrtić. Tako na dnevnoj bazi pospremim veš (to uključuje pranje i vješanje i slaganje ukoliko je potrebno), suđe (pranje i raspremanje), obavim brisanje radnih površina, stolova i komode, a u to ubrojim i frižider, samo ga izvana navlaš prebrišem, zatim kuhanje ručka, pospremanje kreveta i njegovanje biljaka.

1-2 tjedno obavljam mijenjanje posteljine i pranje (tuširanje) kupaonice i čišćenje podova. Prozore u kupatilu, kuhinji i dječjoj sobi prebrišem po potrebi, a staklenu plohu u svojoj i dnevnoj sobi valjda jednom godišnje, zanimljivo . To mi se ne da, pa samo navučem zavjesu. E da, i zavjese perem jednom godišnje , a tepih po potrebi odnesem na profesionalno čišćenje. Ručnike po svom mišljenju mijenjam prečesto i baš mi ih je mrsko prati, jednostavno mi djeluju čisto ali ih svejedno operem dvaput tjedno.

Ništa od svega navedenog ne mora tako biti, pa mi se recimo baš danas od užasne vrućine ne da pokupiti stvari po kući, stoga će danas biti samo pranje suđa i priprema ručka. Od 15h popodne pa do spavanja sam samo djetetova i tada me kućni poslovi ne zanimaju.

Netko je pitao što radi MM - on svakodnevno izbacuje smeće, gotovo svakodnevno ubaci suđe u perilicu, riba terasu, kada ga zagnjavim navlači čistu posteljinu i čisti podove (iako sam sve navedeno napisala da JA radim ). Nažalost, to radi nakon što ga ja zamolim, no ponekad ga prosvijetli pa me iznenadi očišćenom i pospremljenom kućom dok se ja vratim s puta/kave/kupovine namirnica/votevr. Rado i skuha ono što ga zamolim ili izroštilja štogod - to mu je gušt.

Eto, tako nam je zadnjih nekoliko mjeseci, ali uvijek su tu prisutne periodične varijacije.

Ne smatram se nekom clean frikušom niti mislim da nam je u kući kao u apoteci - pogotovo kada se usporedim sa nekim drugima, ali sjećam se da je jednom neka forumašica napisala da svako nekoliko dana očisti šporet i slično, to mi je zaista too much (nadam se da se neće prepoznati i uvrijediti ).