Ja sam prije par godina za probu kupila jeftinjaru u Sparu - Clatronic parni čistač, ovakav: https://pevex.hr/parni-cistac-clatro...53-296841.html
Koštao je još manje nego ovaj s linka, ne preko 250 kn. Nisam se usudila investirati u Karcher, jer nisam bila sigurna valja li to.
Daklem, odličan je! Koliko će izdržati - nemam pojma, ali s tim čistim:
- masne naslage s nape i općenito kuhinju, uključivši i Blanco sudoper od silgranita, koji nikako drugačije nisam uspijevala očistiti
- prozore (pvc stolariju)
- rolete (nezamjenjivo, jer para ispuše sve smeće i prašinu iz utora, koje inače drugačije ne mogu dohvatiti
- radijatore (Solar, plosnate) - savršeno, ispuše sve mucice i prašinu
- tapecirani namještaj (ne radim to često, ali prala sam rukohvate fotelje - zadovoljavajuće, obzirom na to da je fotelja stara >15 godina)
- fuge pločica (oko peći treba mala pomoć nekog sredstva za odmašćivanje, ali sve u svemu - zadovoljna sam)
Kamenac - ide dosta dobro, ali treba redovito čistiti i lako se to napravi. Dobar mi je za tuš kabinu, jer mogu ispuhati utore brtvi. Aliii ako su debele naslage (npr na wc školjki), kamenac ne ide samo s parom nego treba pošpricati ili natopiti nekim sanitarom ili namočiti octom (čistim ja i kod drugih članova obitelji koji to ne rade prečesto, pa sam stekla iskustvo). To ovisi i o kvaliteti vode.
Kad se ovaj parni čistač dodere, investirat ću u Karcher, ali za sada mi služi sasvim dobro. Baš smo u subotu sin i ja čistili kuhinju. Riba on donje dijelove visećih elemenata i kaže mi - ne daju se oprati masne točkice, daj izvadi parni vrč... Bili smo gotovi za 10 minuta.

Odgovori s citatom