Neka vjeruje ko hoce. Otkrila sam razlog veceg broja odbijanja da doji. Narocito onoga kada odbija desnu ili lijevu.
Gospodinu smeta sto mu moje rame zaklanja vidik!!!!!. Hoce da gleda u prozore.
Znala sam da dotok mog mlijeka nije takav da bi tako cesto pravio probleme i izvijao se unatrag kao da ga moje mlijeko uzasava. Bila sam sigurna da ne odbija zbog bocice jer jako voli sisati i pajkiti na siki a i nosic nije zacepljen bas toliko pa da cas hoce jednu cas ni jednu iako mi je to bilo najblize pameti. Nosic je stvarno dosta zacepljen i sutra idemo kod cika URL da vidimo sto sa tim raditi.
Danas sam stala tom cirkusu u kraj. Kao i sva velika otkrica vidjela sam slucajno. Izvijao je glavu da vidi nesto preko mog ramena dok sam mu davala siku. Joj, kad ga je stala dreka. Nece ni za zoivu glavu.
Ja ga prebacim na drugu stranu a tamo hoce ali iz tog polozaja moze vidjeti sto ga zanima.
Malo sam se presabrla i povezala da su najcesca odbijanja urpavo u toku tana kada su prozori otvoreni i da su se desavala bas kada je bilo dosta svijetlo. Magarac mali.
Prvo naredno dojenje sam isprobala i ponovilo se. Magarac se izvijao da vidi preko mog ramena a kada nije islo nije htio sisati.
E pa neces.
Fino navucem zavjese i nema gledanja kroz prozor. Ogrlica za dojenje ne funkcionise jer on voli virkati prema predmetima koji su mu nedostupni iz njegovog krevetca.
Mislim da ovo vazno otkrice savjetnice za dojenje trebaju zuvrstiti u listu razloga zbog kojih bebe nece dojiti. Flasica je tu samo posredno umjesana. Kada mu je dajem ruka mi postaljena drugacije i ne smeta malom radoznalcu.![]()
![]()
![]()