Dragi ljudi, jel netko zna kojeg majstora čovjek zove ako kraj radijatora nekorištene kupaonice smrdi po amonijaku? Nema namještaja, nema rupa, sve je novo, ništa se nije zavuklo - a smrdi.
Što bi to bilo?
Help!
da li je korišten silikon bilo gdje u kupaonici?
ako nije (jer on zna nečuveno smrditi, mada, više po kiselini) onda zovi vodoinstalatera da provjeri wc šolju i njen odvod
tako je ..ja sam u prizemlju zgrade i ačim pustim vodu u umivaoniku, WC školjci-odmah mi smrdi po pokvarenim jajima....probala sam lijevati vodu u sifon, pa ga zaljepiti izolir trakom...ništa ne pomaže...ako si u zgradi neki tvrde da "ozračnik" nije dobro postavljen...uglavnom moja kupaonica je stalno otvorena, jer ako je zatvorim zrak još više ustajem...dnevno je čistim 2X alkoholom, domestosom, sredstvo za kamenac....1mjesečno stavljam ono za odčepljivanje odvoda-svako malo puštam vodu na lavabou,kadi.školjci....ali pomoći nema....javi ako nađeš rješenje
u sifon probaj stavit 5 litara vode..i pogledaj jel imaš onaj "plovak" onaj plastični ljevak unutra..jer ako ga nema zna i zbog toga smrdit-nemam pojma zašto
u podnom sifonu treba bit i taj plasticni ljevak i voda. ako je sifon suh, onda nema svrhe (da vodom prijeci "povrat" smrada) i zato zrak slobodno kruzi i osmrdjuje prostor...
Nama se to na moru događalo, nova novcata kupaonica a smrdi bože sačuvaj, naljevali smo svašta unutra, ono što nam je nakratko pomagalo su bile one vrečice koje se bacaju za septičke jame, ali na kraju nije bilo do toga, nego ona guma, brtva, koja je u postolju školjke nije bila dobro nategnuta, ne znam kako da ti objasnim, e odšerafili školjku i to namjesti pa ja opet nasadili i sad je ok.
Posljednje uređivanje od superx : 05.04.2011. at 15:19
Može biti više razloga, ali cure su uglavnom nabrojale što može biti.
PODNI SIFON
Novije generacije podnih sifona imaju kuglu koja naliježa na tijelo valjka(sifona). Ukoliko po podu proliješ vodu, voda otječe i diže tu kuglu (koja je od vrlo lagane plastike). Kad voda otekne, kugla se spusti i sprečava širenje mirisa iz sifona. Stariji sifoni to nemaju, važno je da u njima bude vode, tako da se ne može miris šititi iz sifona.
Ako je sifon OK, može biti slijedeće:
ODZRAKA
Već sam negdje pisala o tome, ali ljudi to obično ne shvaćaju ozbiljno. Ja sam imala isti problem kod kuće, a kao to je moje područje(troetažna kuća sa tri stana, odzraka nije bila dobro izvedena - nije na krov već na zid, ali onda je smrdila susjedima pod prozor, pa smo stavljali kape i sl.). Bitno je da provjetiš ima li je . Možda je završila u podu na tavanu ili na nekom kutu ili uopće nije izvedena ili je začepljena. Probaj da netko pusti vodu u kupaoni ispod ili iznad, te ako primjetiš lelujanje vode u školjci obavezno provjerite odzraku. Dakle ideš na najvišu etažu objekta na poziciju kupaone odnosno WC školjke i vidš je li ona postoji ili izlazi na krov.
WC ŠKOLJKA
Nije dobro montirana, ne naliježe dobro na brtvu.
Kakav ti je nivo vode u WC školjci? Je li niži nego bi trebalo biti? Ako da, vjerojatno je kriva montaža.
Radijator nikako ne bi smio smrditi.
Kakav je radijator u pitanju? običnno centralno grijenje ili je to elektro radijator?
Ako je elektro, možda bi mogao smrditi, ali malo mi je vjerojatno i ne po amonijaki, punjeni su posebnim uljem, ali ne smrdi na amonijak...