Pokazuje rezultate 1 do 4 od 4

Tema: ADHD - pay attention - kaciga

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno ADHD - pay attention - kaciga

Jucer je na televiziji bio prilog o koristenju nekog racunalnog programa i kacige (izradila NASA a poslije prilagoden za koristenje za djecu s ADHD) za vjezbanje razvoja, produzavanja i osvjescivanja paznje kod djece koja imaju s tim problema. Stvar radi na nacin da se igrica pokrece kad je paznja usmjerena, a stane (ili se skupljaju negativni bodovi) kad paznja pobjegne. Nije bas da razumijem tocno kako to radi ali izgledalo je fascinatno. U prilogu su govorile jedna psihologinja i jedna studentica socijalne pedagogije ali nigdje nije bilo receno gdje se taj program provodi, odnosno kako doci do njega.
    Zanima me da li je itko od vas to gledao, odnosno jos vise, sto mislite o tome i da li itko od vas zna kako do toga doci.
    Hvala unaprijed

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Koliko ja znam ima kod privat. psihologa Kocijan-Hercigonje (potraži, izbacit će ti stranicu poliklinike).
    Ispočetka me je jako zainteresiralo, ali guglijajući naokolo po stranim forumima i sajtovima zaključila sam da rezultat baš i nije trajan, odnosno da su mišljenja o tome različita.
    Nije to baš tako da što više vježbaš, interval pažnje ti se povećava, pa u nekom času i nestane ADD komponente poremećaja (bilo bi pregenijalno da je tako), nego dok vježbaš vide se rezultati.
    Ako netko ima drugačija iskustva, neka me ispravi.
    Kakogod, preskupo je da bih (trajno) plaćala.

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    Koliko ja znam ima kod privat. psihologa Kocijan-Hercigonje (potraži, izbacit će ti stranicu poliklinike).
    Ispočetka me je jako zainteresiralo, ali guglijajući naokolo po stranim forumima i sajtovima zaključila sam da rezultat baš i nije trajan, odnosno da su mišljenja o tome različita.
    Nije to baš tako da što više vježbaš, interval pažnje ti se povećava, pa u nekom času i nestane ADD komponente poremećaja (bilo bi pregenijalno da je tako), nego dok vježbaš vide se rezultati.
    Ako netko ima drugačija iskustva, neka me ispravi.
    Kakogod, preskupo je da bih (trajno) plaćala.
    Hvala ti na odgovoru, izgledalo je prelijepo da bi bilo stvarno
    ma jasno. meni je palo na pamet da bi bilo super da to nabave skole ili Suvag, na primjer, pa da klincima, koji su ionako u sustavu, to bude kao dodatna vjezba

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •