meni neiskusnoj kuharici koja je počela kuhati prije 5 god i stalno vrtim ista jela se s vremena na vrijeme javljaju razne dileme koje ste vi sigurno već davno razriješile dok ste se s mamama učile kuhati.
zanima me kako znate i odredite koliko dugo treba npeći neko meso?
npr. jučer u receptu za pileća prsa s tikvicama i mrkvom piše "peći meso 5min, izvaditi, onda nakon što se povrće izdinsta vratiti meso i neka krčka sve zajedno još 5 min" - nije li tih 10min na vatri prekratko? (govorim o pilećim prsima izrezanim na tanke šnicle)
ja uvijek živim u paranoji da nije dosta pečeno pa uvijek meso prepečem![]()
npr. uviek ga na ulju pečem kratko, da promijeni boju i onda me zanima nakon tih početnih 2-5min na ulju , koliko dugo vi pečete mesou tavi?
isto tako koliko dugo pečete meso u pećnici i na koliko stupnjeva ? (pitam recimo za pečeno pile u komadu)
i kako odredite koliko dugo pečete kolač? pretpostavljam da se kolači uvijek peku na 180 stupnjeva, al zašto se običan biskvit peče 20ak minuta a recimo sacher oko 40minuta ili duže?