Pokazuje rezultate 1 do 29 od 29

Tema: Putni krevetic umjesto vrtica? Da? Ne?

abeja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2010

Početno Putni krevetic umjesto vrtica? Da? Ne?

Uskoro cemo trebati nabaviti vrtic, a isto tako ce nam trebati i putni krevetic pa si razmisljam da bi taj putni krevetic mogao posluziti kao vrtic... ovako na izgled mi se cini da moze, ali me zanima da li je dno putnih krevetica dovoljno tvrdo da bi dijete moglo stajati i sl? Iskustva?

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Mi smo imali pozajmljeni putni krevetić i koristili smo ga i kao vrtić. U stvari samo za to smo ga i koristili. Naš je imao tu neku podlogu za dno koja je bila čvrsta, to je najbolje da proverite kod kupovine.
    E sad, moje dete nije volelo da bude zatvoreno bilo gde pa sam je tu ostavljala samo u kriznim situacijama, kad nije mogla da bude pod nadzorom. Nije korišćen full time

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Mi smo dobili putni krevetić iako sam naglašavala da ga ne trebamo. Pod nije toliko čvrst za npr.stajanje. Koristim ga jako malo, u situacijama kad npr.moram na wc ili završiti ručak i obavezno mora biti dobre volje inače odmah suze. Ne voli dugo biti unutra,a i fizijatri su nam preporučili da čim više bude na tvrdom podu.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

mi smo imali putne krevetice, medutim, ne cini mi se da su ok za vrtic, pogotov ako mislis da bi dijete dulje boravilo u njemu. bas kao i masnica, mislim da taj pod nije dovoljno crst za stajanje i skakutanje unutra, a i "madrac" se lako mice...
    ne znam, mozda ima novijih, boljih modela...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

zašto morate imati vrtić?!

putni krevetić mi je jasno - da dijete ipak spava u nečemu čistom i negdje gdje nema krevetića da spava u tome (iako, na svim putovanjiam djeca su spavala s nama u krevetu, bez krevetića, a imamo putni krevetić ...)

abeja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2010

Početno

Posto sam vecinu dana sama s djetetom mislim da ce mi dobro doci, kad pocne puzati, da ga mogu negdje na sigurnom ostaviti dok skuham rucak i sl.

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

mi vrtic koristimo max 2 minute na dan. Ali te 2 minute mom mjehuru pred eksplozijom znace mnogo Tu je jedino siguran dok moram u wc. Inace ne voli bit u vrticu pa ga ni ne stavljam, osim eto kad bas moram...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj abeja prvotno napisa Vidi poruku
    Posto sam vecinu dana sama s djetetom mislim da ce mi dobro doci, kad pocne puzati, da ga mogu negdje na sigurnom ostaviti dok skuham rucak i sl.
    Ne znam koliko ti je kuhinja daleko od mjesta gdje boravi dijete, ali zar nije pod najbolja solucija, i organizacija vremena, kuhanja i sl. u trenucima kada je dijete suradljivo ili spava ... Moja su djeca meni sva na oku, najmanje dobije plastične čaše, zdjelice u kuhinji i zabavi se dok ja pristavim ručak, bilo na podu u dnevnom boravku bilo u kuhinji ...

Jesam i nisam protiv vrtića, ali mislim da je često nepotreban trošak za tih nekoliko mjeseci koje je potreban...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj S2000 prvotno napisa Vidi poruku
    mi vrtic koristimo max 2 minute na dan. Ali te 2 minute mom mjehuru pred eksplozijom znace mnogo Tu je jedino siguran dok moram u wc. Inace ne voli bit u vrticu pa ga ni ne stavljam, osim eto kad bas moram...
    moji su pak ispred kupaonice meni na oku - isto dobiju kakvu kutijicu u ruke i ne pobjegnu dok ja obavim što imam za obaviti, niti za to mi nije potreban vrtić ...

abeja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2010

Početno

Citiraj Vrijeska prvotno napisa Vidi poruku
    Ne znam koliko ti je kuhinja daleko od mjesta gdje boravi dijete, ali zar nije pod najbolja solucija, i organizacija vremena, kuhanja i sl. u trenucima kada je dijete suradljivo ili spava ... Moja su djeca meni sva na oku, najmanje dobije plastične čaše, zdjelice u kuhinji i zabavi se dok ja pristavim ručak, bilo na podu u dnevnom boravku bilo u kuhinji ...

Jesam i nisam protiv vrtića, ali mislim da je često nepotreban trošak za tih nekoliko mjeseci koje je potreban...
    kad spava, spavam s njim da nadoknadim noc iz kuhinje ne vidim dobro mjesto na kojem inace boravi na podu, ali kad pocne puzati necu ga moc ostavit... ma da ne objasnjavam, mislim da ce mi dobro doci vrtic ukoliko se njemu bude sviđalo.

abeja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2010

Početno

Citiraj Vrijeska prvotno napisa Vidi poruku
    moji su pak ispred kupaonice meni na oku - isto dobiju kakvu kutijicu u ruke i ne pobjegnu dok ja obavim što imam za obaviti, niti za to mi nije potreban vrtić ...
    ne znam sta rec, blago tebi

Hajdi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Mislim da to uvek treba pozajmiti, jer je zaista potrebno imati ga par meseci.

Moje nisu bile lude za tom ogradicom, ali bila je veoma korisna motorički u periodu od propuzavanja do stajanja i prvih koraka.

Krevetić nije adekvatna zamena, jer ako skloniš dušek suviše je tanko i klizavo, a ako staviš dušek onda je mekano.

Ja volim da sve ima svoju f-ju, u krevetu se spava, na noši se piški, u ogradici se igraš.

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Ako će ti morati biti zamjena - dobra će bit.
    Ako možeš nabaviti ogradicu (polovna je super) - to je još bolje.
    I ne daj da te zbune na rodi. Imaš pravo - ogradica je zakon.

acqua avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Mi nismo imali ogradicu i nije mi falila, a bila sam večinom sama doma s bebom. Imala sam putni krevetić i imala istu ideju: koristiti ga kao ogradicu, ali ponavljam naprosto mi se činilo da mi ne treba. Makneš s poda sve što dijete ne bi trebalo dirati i pustiš puzavca da istražuje.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

mi smo imali i vrtic i putni krevetic kod bake i dide..i ovako, doma smo koristili vrtic iako nikad nije u njemu htjela biti duze kad sam recimo nesto kuhala ili slicno..sad nam je jos uvijek doma, napunili smo ga sarenim lopticama pa je jos uvijek tu i tamo ubacimo jer se voli igrati s njima..vrtic je kvadratan brevi malo veci (ovakav: http://album.alfemminile.com/album/7...x-brevi-0.html) i ono ne znam da li bi preporucila kupovinu polovnog (meni je podnica vec malo popustila, ima koju rupicu na mrezi)..ne znam, sigurno bi bila mogla i bez njega ali mi je bila dobra ispomoc za otici do kupaonice itd..

sto se putnog krevetica tice baka i dida su kupili chicco (ovakav: http://www.chicco.co.uk/OurProducts/...0/Default.aspx) i dosta je dobar, podnica je prilicno stabilna i cvrsta i kod njih je cak sama trazila da je se ubaci unutra, bas ga je voljela..u pravilu putni krevetici su ti nizi od vrtica pa je tu minus..u svakom slucaju, jednako su mogli posluziti u istu svrhu, i tako u principu ne trebas ocekivati da ce to biti za duze periode..mi smo doma u vrtic ubacili hrpu ovakvih: http://www.euro-matic.com/play.html loptica i jos uvijek je nekad ubacimo jer se hoce igrati pa joj je to zanimljivo (ima 2,5 god)..uglavnom, nisam ti bas puno pomogla morati ces sama vidjeti, svaka opcija je ok samo ako uzimas krevetic u te svrhe pazi da je podnica cvrsca

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

putni krevetić nije dovoljno čvrst, nabavi si vrtić ako ti treba.

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

hm, meni je taj putni krevetić isto nekako "labav" da bi glumio vrtić.
    mada moje dijete nikad u vrtiću nije ostalo duže od 1 sekunde...
    ako ti baš treba krevetić ok.
    al ne mora značiti da će dijete htjeti boraviti u njemu

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Meni je vrtić bio spas kad sam imala probavnih problema, a imala sam ih ohoho....i uopće nisam dvojila, tih 5 do 10 minuta sam morala imati za svoje pražnjenje mjehura i debelog crijeva ....koliko god to nekom bilo čudno, to ej brijeme koje moram imati za sebe pa makar i u zatvoru XD

za kuhanje i pospremanje mi je bio na oku, tuširala sam se kad spava ili kad je netko bio s njim itd .....

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Za ostavljanje kod kuhanja i sl. duže stvari (ako će dijete htjeti biti) bolje je vrtić,
    za ostavljanje za odlazak na wc i slične kraće stvari dobar je putni krevetić, dok ostatak vremena
    može provesti na podu.
    A imaš i rabljenu ponudu tih stvari....

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

mi smo imali nešto što se nazivalo putnim krevetićem, ali mislim da je zapravo bio vrtić
    nije bio pravokutan nego kvadratan.
    unutra je imao neku tvrdu podlogu, i bez problema je u njemu mogla stajati.
    i za razliku od vrtića nije imao labavu mrežicu za koju se može povlačiti i dizati, pa nisam o tome morala razmišljati

koristili smo ga malo, uglavnom kad smo bili na putu, jer mi se nije dalo da mi se dijete valjda i povlači po prljavim podovima.

i bolji je od vrtića jer ima više mjesta, a, s druge strane, zauzima manje mjesta kad se zatvori (kao putni krevetić)

eto, sve u svemu mislim da ako nađeš krevetić sa čvršćim dnom, ne možeš pogriješiti (naravno, ako će ti dijete htjeti biti u tome)

naš je otprilike ovakav http://www.babyland-online.com/Filli...ail_20691.html

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Potpisujem Punticu, imam ista iskustva x2 - putni krevetić ti je o.k. (mi imamo nekakav iz Kike), a u njemu dijete do 3. g. može i prespavati dok ste npr. na moru/putu/negdje, još mi se čini da i manje mjesta zauzme sklopljen nego vrtić.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj Ifigenija prvotno napisa Vidi poruku
    Ako će ti morati biti zamjena - dobra će bit.
    Ako možeš nabaviti ogradicu (polovna je super) - to je još bolje.
    I ne daj da te zbune na rodi. Imaš pravo - ogradica je zakon.
    Potpis.

Dijete je na sigurnom, nije mu hladno kao na podu, ima dovoljno mjesta za igranje.

Evo, mi ga koristimo od jučer, a bebac (4,5mj) se danas 1x u njemu okrenuo!

A sta se tice poda, jos da ga starija seka nagazi

Lucas avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

neznam....ja bi radije uzela vrtić pa ga iskoristila kao putni krevetić nego obrnuto
    iz jednog jedinog razloga -čvršći je (ok, možda i 2 razloga- lakše se opere)
    ako ti misliš da će ti trebati vrtić - kupi ga....
    ak niš drugo, navečer potrpaš igračke u njega

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj Lucas prvotno napisa Vidi poruku
    neznam....ja bi radije uzela vrtić pa ga iskoristila kao putni krevetić nego obrnuto
    iz jednog jedinog razloga -čvršći je (ok, možda i 2 razloga- lakše se opere)
    ako ti misliš da će ti trebati vrtić - kupi ga....
    ak niš drugo, navečer potrpaš igračke u njega
    A kako ce vrtic spremit u auto ako ide npr. na more i treba joj putni krevetic?

Mi imamo putni krevetic, posluzio je samo jednom kao vrtic na cijele 2 minute, toliko je malcu bilo zanimljivo. Kao krevetic je posluzio dvaput al realno gledajuci mogla sam i bez njega.

Nikolina_S avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Mi smo kupili putni krevetić koji nam je lani na moru koristio kao kinderbet, a doma smo ga koristili kao vrtić. Super čvrst i praktičan, u dvije razine. Sklapa i rastavlja se u 3 minute Zakon

Maruška avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj abeja prvotno napisa Vidi poruku
    Uskoro cemo trebati nabaviti vrtic, a isto tako ce nam trebati i putni krevetic pa si razmisljam da bi taj putni krevetic mogao posluziti kao vrtic... ovako na izgled mi se cini da moze, ali me zanima da li je dno putnih krevetica dovoljno tvrdo da bi dijete moglo stajati i sl? Iskustva?
    Za kraća korištenja - sigurno može.
    A ako budete krevetić duže koristili umjesto vrtića, te vidiš da ti je ipak premekan - ispod madraca stavi šperploču. Ispast će puno jeftinije nego da kupujete i vrtić i krevetić.

A i uštedit ćete na prostoru. Mene oduvijek uništava problem - gdje s tom silnom dječjom opremom.

KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Ja imam troje i jedino je srednji voleo biti u vrticu,i to zato sto sam ga rano pocela stavljati unutra.
    Prvog sam pokusala s 8 meseci,i to je prekasno.Proveo je 2 min unutra.
    Imali smo neki poveci,pozajmljeni.
    Za malenu smo pozajmili vrtic,i iako je rano pocela,nije nam koristio jer je bio manji i nije se mogla okretati u njemu,pa smo ga vratili.A i propuzala je jako rano po vojnicki,tako da je svuda stigla i nije trpela zatvor.
    Za nju imamo i putni krevetic,cesto putujemo pa nam zaista treba.
    Kupili smo najjeftiniji koji smo nasli(bubu)za spavanje je sasvim ok,ali ne moze posluziti kao vrtic.
    Mislim,moze.Ali samo ako si pored i gledas,a to nije cilj.Nije dovoljno cvrst i dosta je nizak.
    Bila je unutra s igrackama na kratko,bas na putovanjima,kada nisam imala volje ni mogucnosti odrzavati pod kao kod kuce,da bi ju stavila dole.
    Znaci,vrtic pozajmi,ili kupi polovan,i ako beba ima vise od 4 ili 5 meseci,tesko da ce biti odusevljena...

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

meni je i jedno i drugo bilo zakona (ako ga se naravno moze nabaviti)
    vrtic je jos u upotrebi a od prvog dana: siguran
    putna varijanta: posvuda- baka, more, prijatelji... lagano da lakse ne moze biti

Lucas avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj koksy prvotno napisa Vidi poruku
    A kako ce vrtic spremit u auto ako ide npr. na more i treba joj putni krevetic?
    ideš na more u smještaj gdje postoji mogućnost korištenja kinderbeta i/ili putnog krevetića....
    ili dijete spava s vama u krevetu.....
    ili posudite vrtić od nekoga ako se baš baš baš mora imati putni krevetić na moru
    uostalom rijetko ko ide više od 1-2 godišnje na more tak da ne vidim problem......
    a sad se u oglasniku i na burzi mogu nać krevetići i vrtići za stvarno male novce pa od jedne bake i djeda/tete/strine/kume za poklon može "naručit" vrtić a od drugih krevetić
    eto....

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •