Pozdrav!
Ovo mi je prvo dijete, malisa ima 6tjedana, od početka isključivo dojimo, na zahtjev. Nakon početnih problema u rodilištu, bila sam relativno zadovoljna kako je dojenje profunkcioniralo doma. Nakon mjesec dana dobio je čak 1800g i 3cm (je li moguće da je to i previše na težini?), kaka i piški redovito ( u početku i po 6 zlatnožutih kakica dnevno, sad možda 3), voli se nositi, sad se sve više i smješka, uspije i neko vrijeme bit budan, a zabavljen i da leži, a ne da je na rukama.
Ono što mi je postalo problematično u zadnje vrijeme (a vjerojatno potpomognuto i već kroničnim umorom- nemamo nikakvu pomoć u Zg-u, muž radi i dolazi tek popodne) je da su me dojke, a pogotovo bradavice počele baš boliti tijekom podoja- oduvijek mi je lijevu nekako lošije hvatao, ali sad mi je na obje bas neugodan osjećaj tijekom cijelog podoja. Dojimo sjedećki pomoću jastuka, a uspijevamo se i vani namjestit pomoću prekriženih nogu i moje jakne/torbe.Znam cijelu teoriju- i da mora jako otvorit usta i stavit što veći dio aureole, ali ili ja to ne uspijevam, ili su moje aureole njemu prevelike, uglavnom mene boli (nema ragada) i postajem zbog toga jako nervozna, a to pogotovo dolazi do izražaja u noćnim podojima. Noću inače nakon prve ture od cca 3h, pa 2h, od negdje 4ujutro kreće buđenje na svaki sat pa i kraće. (je li uobičajeno da buđenja prema jutru postaju češća,i ima li tome lijeka?) To me užasno iscrpljuje, pogotovo u kombinaciji s tim da mi nije ugodno dojiti. Po danu mi je to lakše za podnijeti, ali noću stvarno pošizim i cijeli mi podoj prođe u razmišljanju kako nažalost ne vidim u dojenju nikakvu idilu i kako mi je već svega dosta.
Je li moguće da sam ja "mimoza" koja neki normalan osjećaj kod dojenja percipira kao bol ili dojenje stvarno ne bi trebalo niti malo boljeti? Nisam sigurna da cu moć ovako još mjesecima... A stvarno želim dojiti, i znam da je to najbolje za njega, ali kad sam stvarno jadna pomislim da to možda i nije najbolje ako zauzvrat ima nervoznu i nikakvu mamu ( a i muž ženu...)
Kad se već jadam, još jedno pitanje; nekoliko puta tijekom dana (uglavnom popodne, ali baš danas i ujutro) postane jako nervozan na dojci; otima se, zabacuje glavu unazad i plače. Nemam dojam da imam jak let down; je li moguće da ne može povuć, da uopće nije gladan ili?
Pomagajte molim vas jer sam na korak od boćice bar za navečer da odspava malo dulje...