-
dugotrajna zelena stolica
Beba ima 2,5 mjeseca. Dojim je, lijepo papa, prvi mjesec je dobila 1500 grama, drugi mjesec 900 grama. U zadnjih mjesec dana su se u našem domu nagomilale viroze, tako da smo prošli šarlah kod starijeg djeteta, a onda je MM donio doma virozu s visokom temp, kašljem i šmrkavim nosevima koju smo nas troje prošli,starije dijete je 8 dana imalo visoku temp, a ona je prošla skroz blagi oblik, samo je malo kašljucala i kihala. E sad, unatrag 10-ak dana njena se stolica skroz promijenila. Iz zlatno žute kašaste i bogate stolice pretvorila se u ponekad svijetlo a ponekad tamno zelenu stolicu u kojoj je bilo i sluzi (to sam povezala s virozom, sada te sluzi više nema) u dva navrata je stolica bila baš tekuća a uglavnom su to - ne znam kako da se izrazim -nema baš sadržaja, više zaprlja pelenu tom zelenom bojom. Spomenula sam to i pedijatru na kontroli s dva mjeseca, ništa nije komentirao.
Ona je inače dobrog stanja, vesela, smije se, guguće, lijepo jede, u rasponima od sat pa do tri sata (tri sata ako smo vani, onda uživa u kolicima). Ja nisam ništa mijenjala u prehrani a mlijeko i mliječne proizvode ja baš i nekonzumiram tako da nije to uzrok.
Doduše, ja sam njoj na početku uz dojenje dodavala 1 do 2 bočice adaptiranog, jer je ona rođena s 2590 grama i bojala sam se da je gladna (sada znam da je to bila čista glupost i moja nesigurnost) i bili smo na jednoj bočici koju smo ukinuli baš u vrijeme pojave ovih zelenih stolica, pa ne znam da li je to možda povezano.
Ima li netko iskustva s ovim, ne znam uopće što bih trebala učiniti, probala sam zvati SOS ali nisam ih mogla dobiti, probat ću opet danas.
-
michelle zg ako pedijatar ništa nije komentirao i ako beba normalno papa i nije razdražljiva,a vidim i da dobro napreduje u kilaži mislim da nemaš razloga za brigu.sluz u stolici može biti i od šmrkalja koje koje se bebi slijevaju niz grlo...
-
10 dana nije puno, moj sin je mjesec dana imao konstantno zelenu stolicu. Čudim se da vas pedijatrica nije slala na nikakve pretrage, mi smo 2 puta ispitivali stolicu. Doduše, naša se dosta brinula jer je mališa istovremeno jako slabo dobivao na težini.
-
Michelle, s obzirom na bebino opće stanje i sve ostalo što si napisala, vjerujem da je sve ok.
Zelene stolice znaju biti rezultat preaktivnog refleksa otpuštanja mlijeka, pa dijete popije previše onog prvog vodenog mlijeka. Je li možda to kod vas slučaj?
Inače, velika je vjerojatnost da je neki virus napao i bebu, pa se sekret iz dišnih putova izlučuje probavom i čini stolicu zelenom, ili je pak neka crijevna viroza u pitanju.. Samo je prati, doji (isključivo) na zahtjev, pazi da dobije dosta zadnjeg mlijeka, ne mijenjaj prečesto strane.
-
moj mali muškarac ima 4,5 mjeseci i negdje do puna 3, 3-5 mjeseca je često imao zalene stolice, pa čak i u tako dugotrajnijim periodima. naravno, i sluzavih stolica je bilo (sluz nam se i danas zalomi u stolici) i sve to skupa nije brinulo pedijatra jer je bebonja uredno napredovao i dobijao na težini. nismo bili na AD-u, samo cikimo od početka.
tako da mislim da se nemaš zašto brinuti, i posve rijetka, vodenasta stolica kod bebe koja je na prsima je ponekad normalna. kod takvih beba stolica mijenja i boje i konzistenciju i sve dok je on veseo, dobro jede, ima popiškanih i pokakanih pelena, ne mislim da te to treba brinuti. kod nas su te zelene stolice same prošle od sebe. rekla bih da sve to skupa (to šarenilo boja i konzistencije) ima najviše veze s bebinim nedozrelim probavnim sustavom.
-
Linda, ne mijenjam često strane, od početka ju držim na jednoj strani minimalno 3 sata. Kod nas se ponuda i potražnja fino izregulirala, mlijeko mi recimo nikad nije curilo i znam da ju ne muči prejaki ili možda preslabi let down. Što se dojenja tiče, stvarno je sve ko po špagici, nismo imale nikakvih problema osim moje nesigurnosti. Ali evo i to se riješilo. Sada ju isključivo dojim, na zahtjev (nikada joj nisam nametala nekakav ritam) ona sad AD ne želi ni primirisati, pametnija je od mame. Sluz u stolici je sigurno sekret koji se slijevao jer ga je zaista puno imala, dva puta dnevno sam joj usisavala nosić.
Ništa, onda ću pričekati kontrolu sa 4. mjeseca pa ćemo vidjeti koliko će napredovati (ako ne bude problema u međuvremenu) ali meni ona naočigled raste i napreduje i nadam se da će sve biti ok. Je li moguće da ovo stanje potraje možda i do dohrane, pa se dohranom izregulira njena stolica?
-
Onda samo nastavi kao do sad s dojenjem, prati opće stanje, da ima dovoljno mokrih pelena, prati te pokakane, ima li promjena kakvih. Ne mogu ti sa sigurnošću reći kad i hoće li se izregulirati, iako vjerujem da hoće. Ima još dugo do dohrane, uživajte sad dan po dan.. do tad ćeš već na ovo i zaboraviti.
-
Hvala ti Linda, hvala i svima ostalima na pomoći. Da, do dohrane ima još jako puno vremena, ali zaista se nadam da će se to i prije riješiti.
Ne misliš da bi ovo možda bila posljedica ukidanja adaptiranog? Iako ni sama ne vjerujem da jedna bočica AD-a može baš bitno utjecati na njenu stolicu.
-
Osoblje foruma
ja ti preporucam da, ako su ostali parametri ok, uopce ne obracas paznju na stolicu. ionak nikad ne bus znala kaj je, a samo ces se brinuti. moja k. je imala totalno divlje stolice vise od 8 mjeseci, te flourescentne, te eksplozivne, pa zelene, zute, guste, rijetke, sluzave.. a samo je dojila.
-
Da? Ajde sad mi je lakše, a ja mislila upravo suprotno, da moram straaašno paziti na stolicu.
-
Osoblje foruma
ja mislim da ne, jedino u slucaju da je dijete bolesno, ali ovako zdravo.. udri brigu na veselje.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma