Poštovanje!
Na Goljaku smo dobili dijagnozu, F 80.0 -Specifični poremećaj izgovora.
Molim vas da mi na ovoj temi date savjete i prijedloge za logopede,klinike privatne i državne te opis pregleda iz vaših vlastitih iskustava.
Kako sam čula, nije svaki logoped dobra za svaku vrstu govornoga poremećaja.
Isto tako me zanima, pošto sam tražila pregleg kod ORL i audiološki jel sumnjamo na probleme s sluhom sekretnog otitisa, je li mi uopće potreban pregled kod ORL ili mogu otići samo na OAE, Tonsku audiometriju,timpanometriju?
Kako izgleda taj pregled za djete kod ORL-koliko može biti neugodan-pogotovo pregled krajnika kamericom kroz nos?
Isto tako znam da je jako bitno da audiološki nalaz išćita dobar stručnjak radi mogućnosti krive dijagnoze-pa molim preporuke i iskustva.
Hvala.
Mišljenja za ove dr. iskustva i preporuke
Logopedi;
Goljak:dr.Kos
ERF,:dr.Maja Peretić
Suvag;dr. Irma Penzinger, dr.Veli
Poliklinika Klapan; vidim da imaju super uređaje ali kakva im je dijagnostika i cijene pretraga?
Poliklinika Blaži Sesvete (dr.Kovač)
En-Ten-Tini- Poljanice Dubrava
Kreativne terapije Vrutak-Katica Puškarić-studentski grad Dubrava
ORL; molim preporuke za Suvag i Goljak!
ORL;
Vinogradska; dr.Geber (radi privatno u DZ Kuge), Dr. Ajduk, dr.Ries-on je i ORL i audiolog
-dr. TOMISLAV BAUDOIN-po nekima najveći ORL stručnjak za djecu u RH...radi i privatno u poliklinici Echo....koliko koštaju privatno pregledi...a koliko se čeka u bolnici na njegov pregled, radi li i audiološke pretrage i je li stvarno toliko dobar?
Rebro;dr.Poje
Klaićeva: dr.Tolić-tak tak....dr Marn radi privatno i kod Sabola
Merkur; dr. Lajtman
Zajičeva dr.Tin Znaov
Pogotovo me zanimaju iskustva s logopedima koje sam navela te preporuke za iste na istoku Zagreba.
I ako sam sama išla prije 20g na audiološke pretrage u Suvag ipak bi priupitala one medicinske struke; postoji li ikakav pa i mala mogućnost da kod određenih vrsta audio pretraga dođe do naknadnog oštećenja sluha, izazvanog krivim provođenjem testiranja (prejaki zvukovi), krivim rukovanjem instrumentima, pomicanjem djeteta- te oštećenjem bubnjića?
Unaprijed vam zahvaljujem na odgovorima jer mi je jako hitno!![]()