Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: Nema kakice

Ametist avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno Nema kakice

moja bebana ima 6 tjedana, od početka samo dojimo, na cici je praktički 24/7....noći su nam super, spava i doji svaka cca 3 sata, dan je pun plača i dojenja i tak stalno ukrug.čim ju spustim iz ruku na duže od 10 min počne prosvjedovati i plakati....nemamo nikakav određeni raspored dojenja, meni se čini da je stalno na cici, pa onda često i bljuca, ponekad i u većoj količini, koda se prejede...
    međutim, ponekad prođe i dan da uopće ne kaka, a najviše je do sad bilo dvije pokakane pelene u jednom danu... pa nisam sigurna dal je to pokazatelj gladi uz njeno plakanje...
    opet s druge strane, možda je to taj famozni skok u razvoju? ili grčevi....ili, ili, sto ili
    mene samo muči da ne ostane gladna...sve ostalo se može prebroditi

hvala unapred na svim savjetima i preporukama, drugi put mama

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Ametist, dobrodošla na forum i čestitke na drugoj bebi

Puno si toga napisala, pa idemo od početka..
    Dobiva li dijete još što osim tvog mlijeka?
    Kako je napredovala od početka, što kažu vaga i metar?
    Kakvog je općeg stanja? Ima li razdoblja u danu kad je živahna, prati, komunicira, zadovoljna je..?
    Koliko ima mokrih pelena u 24 sata?
    Jesu li se pokakane pelene rijetke od početka ili u zadnje vrijeme? Kakvog je izgleda stolica (boja, sastav)? Je li obilna, kako ti se čini količinski?
    Vidim da često dojiš.. je li svaki podoj učinkovit, tj. možeš li vidjeti da pri svakom podoju (dakle, najmanje 8-12 puta dnevno) beba zaista guta, pije mlijeko? Je položaj bebe na dojci ispravan - bradavica i veći dio areole duboko u bebinim ustima, podoj nije bolan?

Osjećaš li kad ti se mlijeko krene otpuštati? Je li možda prejak/ preslab refleks..? Kako se ponaša beba na dojci - jede li mirno, zadovoljno, ispusti dojku sama pri kraju podoja ili je nervozna...?
    Molim te, opiši malo detaljnije kako vam izgledaju podoji.

Ametist avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

dakle krenimo redom...
    opće stanje se meni čini ok, jaka je, prati pogledom, počela se osmijehivati, bistro gleda.
    kad se čuva ima i dužih zadovoljnih razdoblja, ne voli kad ju se spusti iz naručja, nakon 10 minuta već plače
    piški stvarno puno, svaka pelena je jako mokra, prematam svaka tri sata otprilike...
    pokakane pelene su od rođenja rijetke, ali zlatno žute boje, ponekad jako obilne a ponekad oskudne
    na prvom pregledu s mjesec dana vaga je pokazala napredak od jedne kile od otpusne težine i 5 cm u dužinu rasta
    nije svaki podoj "PRAVI PODOJ", nekad se samo mazi, ili imam osjećaj da ožedni pa samo malo pocica i pusti cicu...kad stvarno jede čujem da guta, vidim joj mlijeko onako malo pokraj usta, znači da ide mlijeko, uhvati stvarno cijelu aureolu, nema boli....
    ponekad primjetim da je nervozna kad cicam koda neide ništa pa se ljuti, ona premjestim na drugu stranu pa je ok

andreja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

za dojenu djecu je normalno da ne kakaju i po 10 dana...

Ametist avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

ajde...
    malo me smotalo to kaj čitam da mora imati i po 4-5 stolica dnevno...ami tolko valjda u tjedan dana

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj Ametist prvotno napisa Vidi poruku
    dakle krenimo redom...
    opće stanje se meni čini ok, jaka je, prati pogledom, počela se osmijehivati, bistro gleda.
    kad se čuva ima i dužih zadovoljnih razdoblja, ne voli kad ju se spusti iz naručja, nakon 10 minuta već plače
    piški stvarno puno, svaka pelena je jako mokra, prematam svaka tri sata otprilike...
    pokakane pelene su od rođenja rijetke, ali zlatno žute boje, ponekad jako obilne a ponekad oskudne
    na prvom pregledu s mjesec dana vaga je pokazala napredak od jedne kile od otpusne težine i 5 cm u dužinu rasta
    nije svaki podoj "PRAVI PODOJ", nekad se samo mazi, ili imam osjećaj da ožedni pa samo malo pocica i pusti cicu...kad stvarno jede čujem da guta, vidim joj mlijeko onako malo pokraj usta, znači da ide mlijeko, uhvati stvarno cijelu aureolu, nema boli....
    ponekad primjetim da je nervozna kad cicam koda neide ništa pa se ljuti, ona premjestim na drugu stranu pa je ok
    Kod dojenih beba je zaista normalno da ne kakaju i po 10 dana nakon 6 tjedana starosti. Do tog tjedna obično kakaju puno češće, no ako je sve ovako kao kod vas, a sve je OK, onda se tolerira i rjeđe. Samo prati opće stanje i da podoji budu učinkoviti. Sretno, ako zapne, zovi sos.

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Mi imamo 11 mjeseci a dok nismo poceli s nadohranom stolicu je imao svakih nekoliko dana. I to je normalno.
    Bebe se jako brzo naviknu biti na rukama pa mozda odatle plac djeteta. Pokusajte poslije podoja dijete spustiti i pricekati, sjesti uz njega, njezno pricati... Znam da zvuci okrutno ali mozda pomogne pri odvikavanju od stalnog sisanja i nosanja.
    Ima i zgodnih knjiga na temu, probajte progooglati
    Sretno

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Neke bebe imaju i redovito stolice svakodnevno i vise puta dnevno no zbog "potpune" iskoristivosti majcinog mlijeka dojena djeca cesce manje kakaju

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Sretno s dojenjem
    Uz takav prirast dijete nije gladno
    A malo mazenja nikome nije naskodilo..
    Uzivajte!

Ametist avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

hvala