Pokazuje rezultate 1 do 50 od 157

Tema: adaptacija stana-pouzdana firma s pristupačnim cijenama

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Lili… prošlo je godinu i pol… al možeš mi malo približiti kako si s ovom firmom dogovarala adaptaciju, tj. cijenu?

Kako to ide? Oni daju ukupnu cijenu po kvadratu? Što bude uključeno u tu cijenu? Radovi, građevinski materijal?

Ili npr. dogovorite promjenu parketa i onda oni kažu: radovi i sav materijal za to košta toliko i toliko + sami kupujete parket?
    Ili npr. kupaonica: razbijanje, odvoz, nove instalacije, postavljanje novih pločica i sanitarija košta toliko + sami kupujete pločice i sanitarije?

Guglam svašta… ali nikako da shvatim kako se dogovara cijena kad uzimaš firmu za sve radove?
    Možeš malo opisati?

Ne moraš spominjati cijene, znam već da su 500% skuplje u odnosu na prije godinu-dvije

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Bubilo Bubich prvotno napisa Vidi poruku
    Lili… prošlo je godinu i pol… al možeš mi malo približiti kako si s ovom firmom dogovarala adaptaciju, tj. cijenu?

Kako to ide? Oni daju ukupnu cijenu po kvadratu? Što bude uključeno u tu cijenu? Radovi, građevinski materijal?

Ili npr. dogovorite promjenu parketa i onda oni kažu: radovi i sav materijal za to košta toliko i toliko + sami kupujete parket?
    Ili npr. kupaonica: razbijanje, odvoz, nove instalacije, postavljanje novih pločica i sanitarija košta toliko + sami kupujete pločice i sanitarije?

Guglam svašta… ali nikako da shvatim kako se dogovara cijena kad uzimaš firmu za sve radove?
    Možeš malo opisati?

Ne moraš spominjati cijene, znam već da su 500% skuplje u odnosu na prije godinu-dvije
    Bas tako kako si napisala.
    Pitas firme za cijenu i dogovaras detalje ponude.
    Obicno ide po fazama, a ne po kvadratu.
    Znaci-demontaza kupaonice, skidanje plocica, promjena cjevi , zidanje zida, glazura , nove plocice, nove sanitarije -montaza...itd
    Plocice biras sama i kupujes. Ljepilo i ostalo mozes dogovoriti da nabave oni, to isto bude navedeno u ponudu.
    Faze idu onako kako ti treba.
    Npr. Mi kad smo dizali kat na kuci radili smo samo demontazu krovista, odvoz crijepa i greda, ciscenje kata sve do deke. Onda je firma koja je radila preuzela salje.
    Kupili ste nesto ili ces adaptirati stan u kojem jeste?
    Ako adaptiras postokeci toplo preporucam da za vrijeme adaptacije ne zivis u njemu.
    Posljednje uređivanje od sirius : 03.01.2022. at 22:55

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Hvala!
    Ma tako nešto i zamišljam… no onda mi nije jasno (iz anegdota poznanika i nekih drugih foruma i par ponuda koje nisu bile konkretne nego tipa “to bi ti moglo biti toliko”) u čemu se onda razlikuju cijene različititih firmi. Što to drugačije rade ili nude ili koriste da im cijene nisu barem cca približno slične?

Razumijem to kod drugih proizvoda koje kupujem, npr. majicu ili meso .
    Ali u čemu je fora da jedan kaže 500€, drugi 600, a treći 800€?

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Kupili ste nesto ili ces adaptirati stan u kojem jeste?
    Ako adaptiras postokeci toplo preporucam da za vrijeme adaptacije ne zivis u njemu.
    Ne adaptiramo stan u kojem živimo.
    A nakon 6 godina pisanja po forumu o nekretninama, na drugo pitanje ću vam dati odgovor kad za njega dođe vrijeme .
    #nepitajjosnista
    #ajmosamooadaptacijama

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Možeš malo opisati?

Ola evo me draga s posebnim guštom ću ti odgovoriti,a neću ništa zapitkivati kako si nas zamolila
    Firma koju sam angažirala za stari i novi stan i dalje fantastično posluje, isti ljudi rade tamo godinama, znam jer ih svima preporučam a nedavno su mi poznanici preko njih imali radove i jedni prijatelji, svi prezadovoljni. Cijene i dalje pristupačne u odnosu na ostale, a usluga bila i ostala profesionalna i u rokovima, bez karifeka. Tako to bude kad je šef Bosanac i zna čovjek svoj posao

idem ti u idućem mailu odgovoriti po stavkama.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

MM je arhitekt, on je napravio tehničku specifikaciju što nam je olakšalo, na njoj su taksativno navedene vrste radova, kvadrature za iste i dr. (možeš tražit ponudu pa ti oni slože besplatno specifikaciju a prije toga moraju doći vidjet stanje i premjerit površinu/kvadrate).
    Mi uvijek idemo opcijom da što manje toga mi nabavljamo, da sve nabavlja firma (ljepila, fuge, sifone; lajsne i štekere također-al nam donesu prije da ih vidimo i izaberemo i sl.), a mi nabavljamo samo što mi biramo za stan da je estetski lijepo, dakle pločice, parkete i sanitarije.
    Sve to bi trebala nabaviti prije nego krenu radovi.

Računaj da se stari parketi jako često mogu super iskoristiti jer s 2 brušenja i lakiranja, parket zna izgledat kao nov. Obavezno razmotrite i pitajte na licu mjesta majstore/firmu. Obavezno bi išla na opciju ključ u ruke i da mi je kontakt 1 osoba koja sve koordinira, a nikako angažman 10 različitih majstora koji tamburaju svatko po svome, to ni u ludilu. Osim ako želiš ravno u Vrapče hahah a i ispast će te skuplje ti pojedinačni angažmani, uz to majstori često ovise jedni o drugima, pa ispadne kaos ako nema kooridinatora koji ih sve hendla.

GORE SAM TI POJASNILA DA SMO IŠLI NA OPCIJU DA JE U CIJENI PO KVADRATU SVE, GRAĐ.MATERIJAL I RUKE (OSIM PLOČICA, SANITARIAJ I PARKETA, OVISNO KAKVE RADOVE IMATE).

ISTO CIJENA PO KVADRATU AL NARAVNO UZ POJEDINAČNU CIJENU PO KVADRATU, NA PONUDI JE I UKUPNA CIJENA TA TU VRSTU RADOVA-ZAMJENU PARKETA ZA CIJELI STAN.

OVDJE SMO ISTO IMALI LIJEPO ODVOJENO SPECIFICIRANO PO NAŠOJ KVADRATURI KOLIKO DOĐE RAZBIJANJE PLOČICA, ODVOZ, POSTAVLJANJE NOVIH PLOČICA, SKIDANJE BOJLERA, SKIDANJE/POSTAVLJANJE NOVIH SANITARIJA.

Možeš malo opisati?

ZNAČI KAD JEDNOM IMAŠ SPECIFIKACIJU TROŠKOVA, ZATRAŽIŠ PONUDU (TEMELJEM IDENTIČNE SPECIFIKACIJE) OD 2-3 FIRME I JAKO LAKO USPOREDIŠ IZMEĐU VIŠE PONUDA TKO NA ČEMU DIŽE CIJENU I ODLUČIŠ SE ZA PONUDU I NEKU FIRMU PO PREPORUCI. TO JE BITNO JAKO. JA SAM JEDNU FIRMU OTFIKARILA KAD MI JE POČEO DA MI TREBAMO NABAVIT NEKE MATERIJALE, SITNICE I ČUDESA, PA NEMAM JA VREMENA OKOLO TO OBAVLJAT (NITI ŽELIM) ZATO NJIH I PLAĆAM. TO NIJE DOLAZILO U OBZIR.

NIJE MI UOPĆE PROBLEM REĆI CIJENE SAMO TRENUTNO NEMAM POJMA GDJE MI JE TA SPECIFIKACIJA, VJEROJATNO BI JE MOŽDA MOGLA NAĆI NEGDJE NA GMAILU
    Tako da te koj iti daju okvirne cijene ne uzimaj nipošto, oni mogu dat egzaktnu ponudu s tim da se naravno može pokazat tijekom radova da je potrebno još nešto dodatno napravit a onda taj dio riješite u hodu na način koji vama odgovara. Mi nismo imali nikakvih nepredviđenih čudesa jer se radilo o relativno novoj zgradi, dobro izgrađenoj.

Imali smo i razvođenje novih elektr.instalacija po stanu, za to smo mu trebali reći koliko novih rasv.tijela i utičnica planiramo, pa smo prema tome dobili i tu stavku u ponudi.

Neka vam je sa srećom!!!
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 04.01.2022. at 13:16

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Hvala Lili, sve jasno.

Ma što se tiče cijena, nije problem... nego svi govore da je sve jako poskupilo zadnjih godinu dana, pa mi se ne čini to toliko relevatntno, ne moraš kopati .

A može sad pitanje za milijun kuna?
    Da ti muž nije arhitekt, i da iz bilo kojeg razloga ne želiš/ne možeš imati projekt koji je napravio projektant/arhitekt i pripradajući troškovnik - bi li angažirala istu tu firmu, tog čovjeka na način da on uđe u prostor, a ti mu objašnjavaš - ovdje bi, ovo, ovdje bi ono...? A on ti kaže "može, cijena ta i ta".

Bi li konkretno tom tipu prepustila da to napravi na taj način? I vjerovala mu da te nije negdje "oženio" s cijenama, nepotrebnim ili lošim materijalom, lošom izvedbom"...

Odnosno - hoćeš reći da ti i on sam može složiti nekakav detaljan troškovnik? Po čemu se onda to razlikuje od troškovnika projektanta 8OSIM ŠTO TI JE DOTIČNI MUŽ )
    Posljednje uređivanje od Bubilo Bubich : 04.01.2022. at 14:15

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Hvala Lili, sve jasno.

Ma što se tiče cijena, nije problem... nego svi govore da je sve jako poskupilo zadnjih godinu dana, pa mi se ne čini to toliko relevatntno, ne moraš kopati .

Da ti muž nije arhitekt, i da iz bilo kojeg razloga ne želiš/ne možeš imati projekt koji je napravio projektant/arhitekt i pripradajući troškovnik - bi li angažirala istu tu firmu, tog čovjeka na način da on uđe u prostor, a ti mu objašnjavaš - ovdje bi, ovo, ovdje bi ono...? A on ti kaže "može, cijena ta i ta".

Bi li konkretno tom tipu prepustila da to napravi na taj način? I vjerovala mu da te nije negdje "oženio" s cijenama, nepotrebnim ili lošim materijalom, lošom izvedbom"...

Odnosno - hoćeš reći da ti i on sam može složiti nekakav detaljan troškovnik? Po čemu se onda to razlikuje od troškovnika projektanta 8OSIM ŠTO TI JE DOTIČNI MUŽ )
    Moze ti bilo tko sloziti troskovnik bez da imas nacrtani plan od strane arhitekta. Ali to ti predlazem za manje zahvate bez nekih velikih izmjena u prostoru. Plus da ti vec imas slozen plan u glavi i na papiru sto zelis.

( mi smo u procesu kupnje kuce za odmor, tako da mozemo patiti skupa.
    Kuca ce trebati detaljnu adaptaciju, ali plan je da vecinu radimo sami . Osim jasno velikih radova poput izmjene krovista. Dosadni nam je pa trebamo projekt. )

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Moze ti bilo tko sloziti troskovnik bez da imas nacrtani plan od strane arhitekta. Ali to ti predlazem za manje zahvate bez nekih velikih izmjena u prostoru. Plus da ti vec imas slozen plan u glavi i na papiru sto zelis.

Kuca ce trebati detaljnu adaptaciju, ali plan je da vecinu radimo sami . Osim jasno velikih radova poput izmjene krovista. Dosadni nam je pa trebamo projekt. )
    Tako je, sve boldano potpisujem. Naravno da keramičaru npr. olaksava kad dobije na papiru točno iscrtano kako će posložiti pločice na kojem zidu u kojem WC-u, ali nije nužno.
    Ono što je bitno, vi morate točno znati što želite. Nekad se može konzultirat oko nekih stvari i s firmom posebice u pogledu tehnikalija tipa kupovina kade, dimenzije da točno odgovaraju prostoru jer moraju je okolo sazidati da savršeno paše (još ako želiš onaj zidić sa strane da možeš odložit šampone i sl.). Ja ne bih znala to procijenit, niti bi h se usudila bez konzultacija sa stručnjakom.

Meni s ovom firmom nisu nastradali ni živci, a ni vrijeme. Sve je bilo kako smo na početku dogovorili i u zadanom roku, a rokovi su bili relativno kratki.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Imaj na umu da su ozbiljne i profesionalne firme često dosta unaprijed bukirane i imaju puno posla, pa nije zgorega zvrcnut ih i podsjetit da pošalju troškovnik asap (da ih i ti možeš bukirat) jer zaista ima ljudi koji onako bezveze traže troškovnike čisto da vide koliko bi radovi koštali a zapravo ne razmišljaju da bi se toga ozbiljno primili. :/

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Čestitaaam sirius!!!

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Hvala Lili, sve jasno.

Moj muž nije arhitekt, a nisam ni ja.

U zadnjih 20 godina uspješno smo obnovili dva stana (specifičnost - stare zgrade, jedna iz 1936, druga iz pedesetih) + organizirali obnovu kuhinje i kupaonice u stanu mog brata, jer smo imali više iskustva. Vikendicu ne računam u ovo, ali i tamo je bilo radova, iako tamo obično probamo sami - nije šteta ako nešto ne uspije

Teško je tu reći "ovo je najbolji način" jer najbolji način ovisi o puno stvari. Ovisi o tome što treba, o tome kakvo je stanje nekretnine za obnovu i o tome koga imaš na raspolaganju.
    Mi smo imali odličnog majstora, kojeg ti ne mogu preporučiti jer je u međuvremenu otišao u inozemstvo. Kad smo dogovarali s njim, on je preuzimao na sebe angažiranje drugih firmi/ljudi za neke radove. Na primjer, ako je trebalo provesti centralno, a on je građevinac, ON je našao centralaša, pa smo imali zajednički dogovor. Nekad smo čovjeku dali lovu u gotovini (npr. kad nam je nabavio bambus parkete kakve smo tražili, a nije ih bilo u ponudi tamo gdje smo gledali), a češće smo otišli s njim u Feroterm ili Pevex ili neku drugu trgovinu i kupili prema popisu stvari za određenu fazu, a njemu smo platili za izvođenje radova. Uobičajena procjena - koliko te košta materijal, obično toliko budu i ruke.

Uvijek sam imala tekicu u koju sam pisala troškove i evidentirala ponude (često su bile u pisanoj formi, ali ne uvijek). Imala sam i tablicu s troškovima. Kad je mm dogovarao, njemu se nije dalo zafrkavati s tablicom, vjerovao je čovjeku (jer je i ranije radio za nas) i opet je sve dobro ispalo, ali tako ne bih radila s nekim koga ne poznam.

Imam i drugačijih iskustava - kad je taj majstor već zapalio u inozemstvo, našla sam preko poznatih drugu firmu za renoviranje kupaonice. Sve je bilo ok, ali je bratemili trajalo dva tjedna dulje nego smo se dogovorili. Nisu ljudi bili krivi, to je stara zgrada i precijenili su sami sebe. To je često tako s radovima - ne znaju ni majstori unaprijed što ih čeka kad krenu iskopavati instalaciju....

Savjet:
    Kad nađeš nekoga s kim želiš probati dogovoriti posao, uzmi najmanji segment posla koji nije rizičan, ako tako nešto postoji. Osim toga MORAŠ NADZIRATI jer bez toga nema šanse da bude onako kako želiš. Oni ne čitaju misli. Moraš im "dihati za ovratnik" i biti na raspolaganju da te mogu pitati ovako ili onako, jer ako nešto naprave po svome, obično to ispadne onako kako si nisi zamislila. Treba za to debelih živaca i dosta vremena. Sretno!
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 04.01.2022. at 14:27

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Hvala Lili, sve jasno.

Apsolutno bi ga uzela. Razlikuje se samo u tome što je to MM brzo napravio, pa nismo gubili vrijeme na to da sačekamo da to oni naprave i dok im mi objasnimo što sve želimo napravit.

A varaš se da mi je nešto u vezi procjene realnih cijena pomogla struka muža, on također nije u građevini. Pomoglo je to što smo zatražili 3 ponude od 3 firme i usporedili.

Što se tiče materijala i izvedbe, pa ne bih 2x birala istu firmu da su mi išta zeznuli, ne samo meni nego svim ljudima oko mene kojima su radili. Nitko nije imao primjedbe.
    A što se tiče materijala, mnoge stavri ti ostavi da sama biraš i kažeš želje, hoćeš skuplje kvalittenije ili povoljnije,al ti objasni i razliku između, odluka je samo tvoja.

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    A varaš se da mi je nešto u vezi procjene realnih cijena pomogla struka muža, on također nije u građevini. Pomoglo je to što smo zatražili 3 ponude od 3 firme i usporedili.
    E još jedno pitanje - je l ti odabrana firma bila najjeftnija? Ili si ih odabrala zbog iskustva s njima iako možda i nije bila najjeftinija od te tri ponude?
    Ako su bili skuplji, ajde molim te ipak iskopaj na gmailu koliko su u postotku bili skuplji?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •