Ja nemam preporuku ali imam nedavno iskustvo s vikse. Na preporuku lokalnog susjeda uzeli smo lokalnu firmu za adaptacije i naravno rekli tko nas je preporučio. Nismo imali ni projekt ni ništa, samo smo u prolasku kroz kuću objasnili što sve želimo. Dobili smo ponudu ugrubo (nikakve mjerne jedinice, samo 10-ak stavki), financijski nam je bilo otprilike što smo očekivali (negdje na pola puta između procjene mm i mene), i kako su mogli početi za 10 dana odmah smo prihvatili ponudu.
Otišli tamo, ispraznili sve stvari, dali ključeve, još jednom pojasnili što želimo (usmeno) i otišli za zg. Izmjenili par poziva i mailova sa slikama situacije, dogovorili par dodatnih radova, bili 1x u mjesec dana na gradilištu (tamo ispravili jednu grešku) i to je bilo to. Koštalo je u kunu koliko smo se pogodili. Sve je bio njihov materijal osim naših pločica. Na kraju smo jako zadovoljni (recimo da je 95% ok, što je super rezultat s obzirom na upute i naš angažman), i ono što nam je bilo jako bitno je da je gazda (koji je inženjer građevine) nas razumio i dao dosta dobrih prijedloga koje smo pretežno i prihvatili.
Za iduću fazu ćemo ih opet uzeti, naročito zato što je zahtijevalo minimum našeg angažmana što nam je oduvijek bila najgora stavka (uz novac naravno) jer je jako teško upravljati radovima 200km od Zg