Pokazuje rezultate 1 do 23 od 23

Tema: busenje uha!

lidać2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno busenje uha!

samo sto nismo navrsili 6godina i odlucili smo probusiti uheka!

sad me zanima,gdje?...u obicnoj zlatarni,dali uopce svaka to radi,koliko kosta,na koji nacin se to radi,dali boli,ide li krv???

koliko sam nacula prvo oni daju neke nausnice koje se nose,dali i to naplate?

uffff....puno pitanja,ja mislim da je mene vise strah nego malenu...

Lucas avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

koliko ja znam svaka zlatarna (u zagrebu) to radi...mislim da je cijena cca 50-100 kuna al nemoj me uzeti za riječ,

e sad...koliko boli....hm? ako dijete od 6 godina pripremiš na to da idete bušiti uheka i ako joj to lijepo objasniš, vjerujem da je neće boljeti više od npr.vađenja krvi...
    više je "bolan" onaj zvuk aparatića za bušenje uha....
    uha ti probuše s medicinkama (onim malim naušnicama) koje nosiš jedno vrijeme (tj.tvoje dijete) i nakon neznam koliko vremena/zaboravila sam,sorry/ možeš staviti bilo kakve naušnice
    sad je veliki izbor tih "medicinki" i ima stvarno krasnih naušnica, pogotovo za curke....

a gle, ako je tebe strah,bolje ju nemoj voditi jer će se bespotrebno ukočiti kad vidi tebe u grču i panici....
    stvarno, nije niš strašno...najgore kaj može biti je da plače cca 2 minute....
    al možda nebi bilo loše prije nego se odlučite na bušenje uheka provjeriti da nije alergična na zlato/srebro
    (npr ja nemogu nositi zlatne naušnice, samo srebro i bižu )

a jesam se raspisala....
    Posljednje uređivanje od Lucas : 28.03.2011. at 23:13

Bodulica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Mi smo kćer vodili na bušenje ušiju kad je bila 5 god.stara nakon njenog podužeg moljakanja.
    Obavili smo to kod zlatara sa nekakvim pištoljem za bušenje i sam zahvat nije baš bolan, ali se je frajerica nakon samog bušenja neko vrijeme žalila na peckanje i zatezanje u području uški. U cijenu zahvata su bile uključene i naušnice tzv. medicinke koje je nosila negdje oko mjesec dana, a nakon toga je prešla na zlatne.
    Sjećam se da smo joj za vrijeme nošenja medicinki morali svako toliko provrtiti naušnice, valjda da rupice bolje zarastu.
    Sad, to je bilo poprilično davno, tako da je cura u međuvremenu probušila još par rupa na lijevom uhu, a nešto je počela spominjati i pirsing u nosu, uglavnom veselo...
    Dok ti se netko ne javi s friškijim informacijma htjela bih samo naglasiti da je u našem slučaju prošlo sve u najboljem redu, ali sam znala čuti da se u nekim slučajevima mogu pojaviti i komplikacije, tako da je jako bitno da to obavi netko tko ima dovoljno iskustva i što je još važnije, zadovoljava sve higijenske mjere.
    Posljednje uređivanje od Bodulica : 28.03.2011. at 23:18

lidać2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Citiraj Lucas prvotno napisa Vidi poruku
    uha ti probuše s medicinkama (onim malim naušnicama)
    pa zar nemaju neki aparatic???...ovo mi se cini bolnoooo

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

ha ha
    "Medicinke" stave u aparat slican pistolju! (medicinke imaju vrlo ostre krajeve tako da lakse prolaze kroz usku i obicno ih imaju u zlatarnama na odabir prema boji kamencica; njih placate mislim nekih 15 kn komad)
    Postupak nije posebno bolan, a niti kasnije
    Moja je kcer isla na busenje usiju sa 6 mjeseci i bilo je gotovo u trenu a kasnije nije osjecala nikakvu bol niti sto slicno

lidać2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

aha,znaci odma u biti ostanu nausnice u usima?

zvala sam zlatarnu celje...busenje su besplatno ali nasnice kostaju od 60-120kn...

Lucas avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

evo ovako kako je josipal napisala....
    stave se naušnice u aparatić i klik....
    i da, naušnice treba ispočetka malo okretati da rupice NE zarastu....

Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Nije to nista strasno ,malo zapecka i gotovo.Nama su preporucili da je najbolje busiti djeci do 1 god.naravno zbog toga sto ne znaju sto je to i da ce malo boliti.Uglavnom nasa cura je imala oko 2 god i stalno je natezala moje nausnice i htjela i ona.Otisli ,napravili u roku 2 minute sve i ona sretna.Iako nam je jedno uho sporije zacjeljivalo na kraju je stavila druge nausnice i nemamo problema.P.S. Nije jos ni jedne izgubila, a ja kad sam bila mala non stop sam ih gubila.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Da, iz vlastitog iskustva znam da bušenje ne boli. Dala sam uši probušiti prvi put u 18. godini i još dodatno kasnije.

Imam samo još ovo za reći - za malo dijete puno je bolje da nakon medicinki nosi naušnice u obliku alkica/rinčica, a ne one koje imaju vijak sa stražnje strane uha. Manje žulja i prije će zacijeliti.

Ja i danas teško podnosim naušnice koje se kopčaju, a dobre su mi sve viseće i prstenaste, jer mi jedna rupica curi (probili su mi lojnu žlijezdu) pa se taj loj nakuplja ispod naušnice koja se kopča pa to moram čistiti.

andreja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

ja bih htjela malenoj koja ima 9mj.staviti naušnice,ali sve mi se nekako čini da je još premala,a najviše se bojim da joj se ne zagnoji. dal nepotrbno brinem ili da pričekam još nekoliko mjeseci?
    naime kod nas zlatari ni ne žele bušiti uha djeci mlađoj od 9mj.

superx avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Moja malena ima 18 mj i nema probušene uši ja se ježim toga i sječam se dan danas kada su mi to radili, naime jedno sam dala ali brate drugo sam bježala po placu u Dubravi a baka me lovila.
    Ne mislim još njoj bušiti uha nego kada sama izrazi želju, jer lakše je velikom djeteu objeasniti ako se ne daj Bože kaj zakomplicira nego da ti malo nerazumno cvili i plaće,ali to je moje mišljenje. A i ne volim zlatninu posebno žitu na klincima.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj kam prvotno napisa Vidi poruku
    Nije to nista strasno ,malo zapecka i gotovo.Nama su preporucili da je najbolje busiti djeci do 1 god.naravno zbog toga sto ne znaju sto je to i da ce malo boliti.Uglavnom nasa cura je imala oko 2 god i stalno je natezala moje nausnice i htjela i ona.Otisli ,napravili u roku 2 minute sve i ona sretna.Iako nam je jedno uho sporije zacjeljivalo na kraju je stavila druge nausnice i nemamo problema.P.S. Nije jos ni jedne izgubila, a ja kad sam bila mala non stop sam ih gubila.
    Svašta, kao da je bušenje ušiju kao posjet pedijatru pa se to mora!

Ok, ja sam protivnik bušenja uheka malim curicama. Ne mogu ni zamisliti da moja beba ima naušnice, pa i mene moje znaju žuljati ponekad...A di ona koja se dira po uhekima. pa potegne za uho...

A obje moje curke budu bušile uši kad budu dovoljno velike da to stvarno požele znajući da je to zauvijek i što je to...
    Posljednje uređivanje od ana.m : 29.03.2011. at 16:20

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj andreja prvotno napisa Vidi poruku
    ja bih htjela malenoj koja ima 9mj.staviti naušnice,ali sve mi se nekako čini da je još premala,a najviše se bojim da joj se ne zagnoji. dal nepotrbno brinem ili da pričekam još nekoliko mjeseci?
    naime kod nas zlatari ni ne žele bušiti uha djeci mlađoj od 9mj.
    i ja sam to htjela svojo napraviti no okolina pa i MM su me odgovorili. Srećom, cura je na mamu, pa je već s 5 godina tražila da joj izbušimo uši.

Sada je školarka i jako je ponosna jer samo još jedna curica ima izbušene uši, a ostale se boje.

Ja si nisam mogla pomoći, ali meni se sviđja kad curice imaju rinčice - samo što bih ja htjela da na tome ostane, a ne da mi s 18 bude puna piercinga. Nadam se da se nisam urekla, jer koliko mi je lijepo na ušima toliko me užasava na drugim mjestima

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

p.s. moram li reći da mi je baš ružno vidjeti malu bebu s rinčicama?
    Ali ok, to sam ja...

Bebinja avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

ni meni se ne svidja vidjeti male bebe sa naušnicama

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

da znam. Isto tako je meni lijepo, ali je mene okolina, a i pedijatrica odgovorila. No, ja sam brzo došla na svoje i moja cura je rano poželjela probušiti uši. Meni su rinčice naljepši ženin ukras.

Ali stoji to da zašto bih ja kao mama nametala svojoj kćeri tako nešto, pa joj zato ipak nisam probušila uši sve dok sama to nije poželjela.

lidać2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

obavili smo busenje...
    kada sam tamo sve vidjela kako ce joj to raditi umirala sam u sebi od straha...

no moja hrabra cura jedva da je trepnula kada joj je probusila a sada ponosno pokazuje nausnice okolo...

zrinska avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Naša bebolinka ima 2 god i ona bi baš rinčice. Bojim se da će to biti traumatično iskustvo za nju...Ne znam dl da joj udovoljim ili pričekamo koju godinu....

andreja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj ana.m prvotno napisa Vidi poruku
    Ali ok, to sam ja...
    sve ok,svaka od nas ima svoje mišljenje i viđenje. meni pak je baš lijepo vidjeti na djevojčicama neke male diskretne naušnice,no ja se ipak malo bojim da se nekaj ne zakomplicira s uhekima pa ću ipak još malo pričekati...

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

N je probušila uha prije mjesec dana, sa 5 i pol godina, kada je sama izrazila želju o kojoj je još premišljala neko vrijeme. Bila je jako hrabra, ali je izdržala, i bolilo je, vidjela sam po njoj da se jadna izbezumila, definitivno to nije očekivala, skoro je zbrisala za drugo uho, a meni je srce puklo. Također mi je ružno vidjeti bebe s probušenim ušima, kao i sa zlatnim nakitom, ja svojoj još niš ne dam od zlata osim tih naušnica, to mi je totalna seljačija. Uglavnom, medicinke koje si je sama izabrala je nosila 3 tj. i sama ih je malo vrtila jer joj je teta rekla da tako radi, i onda smo stavili zlatne. Sve je u redu, nije ništa bolilo, gnojilo i sl.

TinaB avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ali ok, to sam ja...
    Potpisujem!!

Kad odraste nek se sama izjasni dal hoće bušiti uši ili ne (nadam se da ne). Ja osobno ne nosim nikakav nakit (čak sam i vjenčani prsten uspjela izgubiti jer sam ga stalno skidala), a vidjeti naušnice na maloj bebi - brrrrrrrrrr...

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ali ok, to sam ja...
    I meni je to krajnje nelijep prizor.

Citiraj zrinska prvotno napisa Vidi poruku
    Naša bebolinka ima 2 god i ona bi baš rinčice. Bojim se da će to biti traumatično iskustvo za nju...Ne znam dl da joj udovoljim ili pričekamo koju godinu....
    Pa čuj... Nekako ne bih rekla da dvogodišnja bebica zna što stoji iza koje odluke i da je može odgovorno donijeti. Ja bih definitivno čekala.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

meni je drago da sam poslušala savjete i pričekala, alimi je isto drago de je moja vrlo brzo sama (bez nagovaranja s moje strane) tražila sama. Ali nije imala dvije nego 5 godina

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •