Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: Kako radite tijesto za lazanje?

  1. #1
    tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009
    Postovi
    3,341

    Početno Kako radite tijesto za lazanje?

    Htjela bih napraviti domaće tijesto za lazanje, ne da mi se kupovati, a i vjerujem da je domaće finije.
    Radila sam jednom po nekom receptu u pekaču, no nije ispalo dobro
    pa vas molim, ako imate neki provjereni recept, da ga napišete ovdje, za pekač ili bez pekača
    hvala

  2. #2

    Datum pristupanja
    Feb 2010
    Lokacija
    Istra
    Postovi
    3,790

    Početno

    Ja tijesto za lasagne radim kao i domaću paštu, bijelo brašno + jaje + voda. Zatim ga razvaljam na mašinici za paštu (na nekom debljem broju) i pustim da se osuši. Za razliku od kupovnog treba ga malo skuhati prije pečenja lasagnja.

  3. #3
    inana avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    609

    Početno

    e a ja kad nemam tjesta a neda mi se raditi, nabrzaka ispečem palačinke i od njih složim- kad radim u okrugloj vatrostalnoj, tak mi kolegica s posla radila pa ispadne jaaaako fino, i mekano,i brzo, pa dok se fila krčka ja zbubam par palačinkica i beshamel, i to bude mmmmm.

  4. #4
    piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Postovi
    3,169

    Početno

    Originalan talijanski recept ti je:
    koliko dekagrama brašna toliko jaja
    bez vode, samo malo maslinovog ulja i soli.
    Zamijesi tvrdo tijesto i razvaljaj srednja tanko.

    Ja ipak malo smanjim jaja i dodam pinku vode.

  5. #5
    piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Postovi
    3,169

    Početno

    E, da, ljepše će ti se razvaljati ako zamiješeno tijesto zamotaš u foliju i postiš da malo odstoji...

  6. #6
    zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Lokacija
    GYM
    Postovi
    5,117

    Početno

    meni danas ceka u frizideru bas za one tvoje lazanje.
    dakle, na 100g brasna ide 1 jaje, malo soli, moze i ne mora malo maslinovog. ja ti to 'zamijesim' u multipraktiku. kratko da dobijem kao mrvice, onda izvadim, fomiram u kuglu i umotam u plasticnu foliju. stavim u frizider na barem sat vremena, nekad i preko noci. ovo zovu da se tijesto odmori.
    ono sto sam ja primjetila je, da kad ga istavis da se 'odmori' bude puunoo lakse za razvaljati, bude mekse. ako ga ides odmah valjati, bude tvrdo i onako se kao vraca u sebe, tj. skuplja se nazad.
    ja svjeze tijesto nikada ne skuham prije, samo ga normalno slazem..

  7. #7
    zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Lokacija
    GYM
    Postovi
    5,117

    Početno

    piplica, daj pet
    u isto smo vrijeme pisale.

  8. #8
    piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Postovi
    3,169

    Početno

    Citiraj zhang prvotno napisa Vidi poruku
    piplica, daj pet
    u isto smo vrijeme pisale.

  9. #9
    Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    badgerella.com
    Postovi
    10,890

    Početno

    Ja sam uvijek kupovala na placu, ono svjeze tijesto od onih nekih teta s friziderima. :/

    Inace su mi super lazanje s tortiljama, u trenucima kad nemam nista drugo pri ruci. Pogotovo s tortiljama od spinata.

  10. #10
    tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009
    Postovi
    3,341

    Početno

    hvala vam na receptima, probat ću baš napraviti domaće

    a probala sam lazanje s tortiljama, punjenje meksička varijanta i ljuto-mmmmm jako fino

  11. #11
    reny123 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009
    Postovi
    894

    Početno

    Napravim tijesto od brašna, jaja i vode. Umijesim da je malo mekše nego za rezance. Tanko ga razvaljam u 4 plohe veličine tepsije, ko za pitu. Bitno je da je tanko. Slažem red tjesta, bešamel, dinstano meso i povrće. Ne kuham ga prije, niti nije bitno da je u trakicama. Prije pečenja ga nabodem vilicom da se ne napuhnu lazanje.

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •