Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 70 od 70

Tema: hranite li ih?

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Leona jede sama od 16 mjeseci, ne hranimo je. Jako je samostalna, uvijek sam joj davala da sve prvo proba sama, baka bi sigurno više uskočila s pomaganjem,ali nisam dozvolila,danas je jako samostalna 2-godišnjakinja koja sama jede, skida se, oblači hlače, jaknu, kapu (uskoro nam je roćkas).

Da baš neće jesti, ne znam ni sama kako bih se ponašala,vjerujem da bih je probala nahranit.

ivaa avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj nely prvotno napisa Vidi poruku
    citam, i ne vjerujem, jer ocito "nas slucaj" nije ovdje naveden..
    curka ima 4,5 god i skoro stalno ju hranimo
    otkad je rodjena tesko papa i skoro nikad nije gladna, i komotno bi mogla zivjeti od 2-3 zalogaja rucka do slijedeceg obroka, da ju ne nahranimo. na to ne mozemo gledati opusteno niti ja niti muz, i eto - hranimo ju..
    eto, vrlo slično.
    Greta ima 4 i jako često ju hranimo.
    U vrtiću ju ne hrane i tamo jaaaako malo jede. tek toliko da preživi.
    Nikad nije tražila još, nikad se nije obradovala ni jednoj hrani.
    Hrana joj ništa ne znači u životu. jede sve što joj daš i ništa joj nije ni fino ni neukusno. Nema komentara na hranu. Sad sve češće ejde doma sama, ali to su onda daleko manje količine.
    kako se od rođenja borimo sa klopom i kilogramima, ja sam malo i zabrijala...
    ona je sad ok, visoka 108, 16 kg. 4 god.
    al ja još uvijek imam potrebu ugurati joj bar još koju žlicu.....
    polako dolazim k sebi

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Meni uopće nije bed što svoju uskoro 3-godišnjakinju još hranim, uglavnom su to juhe i tekuća hrana, variva i ostalu gušću hranu, kao i ono što je narezano, pojede sama, ponekad uz moju pomoć. Super je netko napisao - jesti će sama kad bude htjela, ne znam nijednu odraslu osobu koja to ne radi

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Imam po jedno dijete iz svake grupe.... Stariji duuugo nije jeo samostalno (imao je motoričke smetnje, ali i bio je komotan skupa s nama) pa smo ga hranili do jaslica tj. 2,5 godine + doma još povremeno.

Mlađi je jeo sam otkad se mogao dočepati žlice. Njega sam hranila samo ako je bio slab i bolestan jer taj nije dozvoljavao da ga se hrani.

Sa starijim smo problem ostataka juhe rješavali na način koji i danas živi u našoj kući - juhu dobije u veliku okruglu šalicu iz koje se može popiti ostatak (kao Kinezi) i sve pet! Mlađi se prišlepao tom običaju i dobro... Jedemo mi i na "pristojan" način. Od njihovih malih nogu trudili smo se da bar jedan obrok bude zajednički i "civiliziran" (to je redovito večera, jer ručak i dan danas imamo u različito vrijeme) pa se tada jede pristojno, a ostale obroke kako tko stigne...

Inače, KayaR je pametno rekla - kako god bilo, jest će kad odrastu...

Offt. priča me podsjeća na topice treba li djecu nositi ili ne. Moja svekrva me vječito opominjala da ih previše nosim, pa smo uredno prestali s tim (ne kad je ona mislila da treba nego kad ja više nisam mogla ili kad djeca više nisu htjela). Isto je i s hranjenjem.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 15.07.2011. at 08:06

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Uh! Ja imam jedno samostalno dijete, jede sama od svog 7 mj, sjedila za stolom, u hranilici, bilo vise po njoj nego u ustima, nikad mi nije padalo na pamet da trcim za njom sa zlicom, i nikad nisam pravila ceremonije jel nije u 2 pojela nego je u 4. Isto tako nikad nisam sjedila s njom 2 sata da ona sama pojede...maknem sa stola, kad ogladni opet ponudim to isto i onda pojede.

Neznam ja jednostavno imam takvo dijete, sve HOCE sama da radi nekad se osjecam ko smetalo

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

opće nemrem vjerovat da netko hrani djete od 4,5,6 godina. majko mila.
    baš gledam i na sportu od klinaca, djeca 6-7 godina i redovno ih roditelji svlače i oblače.djeca stoje ko trutine.
    i to mi je ajme majko

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Nikiva prvotno napisa Vidi poruku
    baš gledam i na sportu od klinaca, djeca 6-7 godina i redovno ih roditelji svlače i oblače.djeca stoje ko trutine.
    i to mi je ajme majko
    ma nije ti to ništa , da si tek vidjela (moje ) dijete od 8 godina kao ga oblačimo za hokej.

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Moja jede sama kada smo same, kad je tata doma onda ju ja hranim, jer tata ne podnosi da ona plače, pa radi mira u kući ja hranim dok se moj ručak hladi... u vrtiću jede sama i sve pojede. Inače je mršavica, bez apetita.
    Kad bi za doručak bile čokoladne pahuljice, pašteta, čokolino, salama, krafne, voćni jogurti... za ručak pomfri, hrenovke, ćevapi, pizza, ... jela bi ona objeručke i imala bi sigurno 3 kile više, ali s druge strane zadovoljna sam da nije često bolesna i da to malo što pojede nisu prazne kalorije.

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Nikiva prvotno napisa Vidi poruku
    i to mi je ajme majko
    Ja oblacim Suncicu kad imam priliku, ponekad i hranim- to nam dodje kao mazenje za koje ima manje prilike otkad se rodila seka. Nije zbog toga manje samostalna, samo uziva u tome da i ona malo bude moja beba.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ja sam starijeg hranila do škole, bi on još al meni je dozlogrdilo.
    Mlađa jede sama od 1 godine, ali zato nju još uvijek ujutro oblačim za vrtić (njoj se ne da oblačit a meni se ne da zamarat oko toga da ju natjeram da se obuče).

anitak avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

da hranila sam ih po potrebi,kad bi sami uzeli jest jeli su ,kad su nešto izvoljevali ,uzela sam žlicu i nahranila,uopće nevidim problem u tome.to sam radila valjda do 3,3 i pol godine.od tad jedu sami kao i danas i nema problema nikakvih!

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ne hranim ih od njihove rane dobi, pojma nemam otkad, zaboravila sam, ali rano su postali samostalni. Ali moja mater npr hrani i mog sina koji ima 10,5 godina. To vam izgleda za krepati,meni se smrkne kad vidim ali kad čitam kako se neke mame sablažnjavaju oko hranjenja trogodišnjaka morala sam ovo napisati:p

astral avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

čim je počela s dohranom odbija da je ja hranim i ne voli baš kašaste stvari nego voli grickati.

sveki trči za njom sa žlicom i tećicom, ja ne!

u nekim slučajevima joj dam ja dvi tri žlice tek toliko da znam da je nešto pojela
    za međuobrok pita me bananu, mandarinu ili mrkvu(obožava je) a voli i puding, pa joj dam ali nikad ne pojede cijeli nego trećinu

kad je gladna smaže sve (najviše voli juhu s griz noklicama) sama brzinski a kad vidim da brlja onda je ni ne tjeram da jede.
    inače je mršavica - 11 kg

Mrs Happy avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ja postavim stol sa 2 zlice/ 2 vilice a ponekad cak i 2 noza (jedan je mali nozic za putar, dakle potpuno tup). On se hrani sam, a ja mu dajem zalogaje u pauzi dok on "nabada" i "reze".
    Skoro ce 3 godine, sjedi u hranilici i zna da dok svi ne pojedu i on treba pristojno sjediti i jesti. To ne znaci da on uvijek sjedi do kraja! Medjutim, mi ga tako ucimo od samog pocetka, jer jedino tako mozemo mi nesto pojesti, a da ne pricam ako se ide u restoran ili negdje u goste, da nitko ne voli da mu klinci jurcaju oko stola bas cijelo vrijeme dok se jede. Naravno da se to ne moze u potpunosti izbjeci, jer kao sto se vec pisalo, njima je dosadno sjediti, ali onda nastojimo voditi interesantne razgovore i pricati o hrani koju jede i pronaci neke interesantne teme da ga sto duze zaintersiramo da ostane sjediti. Mi mislimo da je najvaznije da on zna da se za vrijeme jela sjedi dok svi ne zavrse, a s vremenom ce sigurno razviti dovoljno strpljivosti da i izdrzi do kraja.
    I na kraju samo da dodam, da mi postujemo (tj njemu se cini da postujemo) njegovu odluku kad kaze da mu je dosta i da ga onda vise ne nutkamo, tj nutkamo ga vrlo nenapadno i ja mu onako diskretno, ako uhvatim priliku jos pokoji zalogaj znam utovariti u usta, a ponekad samo nabodem na vilicu, pa onda on ne moze odoljeti.

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Kako je dojila kao beba takva je i danas. Pojela bi samo da si utaži glad.
    Hranim je, tako pojede sve, ali je ne silim, već jednostavno tako hoće jesti bez problema i često traži još.
    Ne jede uvijek za stolom, ne mora, ne jedem ni ja uvijek za stolom.
    Dogovaramo se i to je to.

Što se tiče djece koja sama jedu...o da, poznajem djecu i od godine i pol koja strpljivo sjede i jedu i pojedu češće nego da ostave.

Mislim da je sve stvar djeteta i naravno kako se postavimo.

mimi 25 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Stariji ima dvije god i dva mjeseca i jede sam kako kada. Ponekad sam trazi zlicu ili vilicu i sam jede, a ponekad ceka da ga se nahrani. Ne silim ga da jede ni u jednom slucaju, ali redovito vise pojede kada ga ja hranim.
    Mladji ima 11 mj i hranim ga. Jedino medjuobroke sam jede npr. gricka jabuku, krusku ili neko kuhano povrce.
    Netko je napisao da ih oko godine dana uhvati zelja da samostalno jedu i da taj period treba iskoristiti. U potpunosti se slazem s tim. Ja sam kod starijeg nazalost to nekako polovicno iskoristila. Sad mi je zao sto mu nisam u potpunosti prepustila da se sam hrani. Ali dobro, nadoknadit cemo i to.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj Pepita prvotno napisa Vidi poruku
    Što se tiče djece koja sama jedu...o da, poznajem djecu i od godine i pol koja strpljivo sjede i jedu i pojedu češće nego da ostave.

Mislim da je sve stvar djeteta i naravno kako se postavimo.
    Ovo boldano je tocno, je stvar djeteta, vec sam pisala, ja svog ne hranim od nekih godinu i koji mjesec. Ne zato jer ne zelim nego zato jer je on zelio jesti sam. U hranilici ne jede...hm...pa sad da ne lazem, ne mogu se tocno sjetit al ajde od najkasnije godinu i pol. Ima svoj stol i stolac ili jede s nama za stolom. Iako ja inzistram od pocetka da se ne jede na npr. trosjedu nego za stolom, pa makar dobio 2 keksa, sjedni za stol i pojedi, nema mrvljenja po tepihu. I postuje to pravilo od pocetka.
    Ustvari sam ga bas iskljucivo hranila dok je bio skroz premali da sam primi zlicu, vec je s nekih 10 mjeseci sam pokusavao jesti, ja sam ga poticala tako da sam mu jednostavno stavila zlicu i vilicu ispred njega. Ako mu se nije dalo ja bi ga nahranila a ako je sam htio brljavit pustila bi ga, nikad ga nisam pozurivala niti sam brojala zalogaje. I uvijek bi dobro pojeo, ponekad je trajalo sat vremena, ponekad je bio gotov za 5 minuta. Meni je bilo bitno samo da on jelo ne dozivljava kao nesto sto se mora ili ono najgore sto se djetetu moze napravit, da mora SVE pojesti. Ne mora!

mimi 25 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Tek sam sada vidjela da ne spadamo tu........jos smo premali

afrodita avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Citiraj Angelina_2 prvotno napisa Vidi poruku
    L. zna jesti sam ali ne zeli...eventualno cokolino ili nesto takvo sto bas zeli ce pojesti...ali normalan dorucak, rucak...svakodnevne borbe i u vecini slucajeva ostane gladan...
    njemu se jednostavno neda sjediti i jesti jer to traje a ima pametnijih stvari za raditi nego jesti...
    ako ga ja hranim onda vise manje jede
    nisam pametna..da i dalje budem dosljedna i ne hranim ga ili da mu popustim i hranim ga bez obzira sto ima dvije zdrave ruke i zna sam jesti...??

evo recimo jucer...nije doruckovao pahuljice koje je sam trazio jer mu se nije dalo sjediti..za rucak nije pojeo grah koji voli jer mu se nije dalo..i tek u 3 je jeo i to uz hrpu nagovaranja i to kod bake koja mu tu i tamo uvali koju zlicu...
    sad opet..skuhala mu prosenu kasu koju voli ali ne...veli bljak i ode...a gladan je sigurno jer jucer od rucka nije jeo...

Jede sama od prve godine, ne zato jer smo forsirali nego zato jer ona sve mora sama, pa čak i kad ne može. Želi čim prije odrasti i biti velika, zna čak kak se joj bude zvalo dijete... no dobro, dječja posla. uglavnom, da ga probaš malo ispitivatikak je već velik, pa kaj sve može sam, pa kak je to strašno hrabra stvar kad sam jede ili sl..., a kak je u vrtiću?

laura29 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

L zna sama jesti (tako i jede u vrtiću). Kod kuće ponekad jede sama, a ponekad traži nas da je hranimo. Obično kad je jako gladna, ne traži "pomoć", a kad nije previše gladna pa ima vremena razmišljati i o igri voli da je i mi hranimo.

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •