-
mislim da djeca oko godinu dana ima taj refleks da zele sama jesti, i ako ih na poticemo tada, i prodje odredjeno vrijeme, oni se zaista uljene i tesko ih se moze nauciti opet samostalnom hranjenju....
kad zele sami jesti, premali su i presmotani i majke da bisacuvale cistom robicu, stol i pod, uzimaju stvari u svoje ruke i hrane djecu i ne daju mu da dira zlicu...jos su tu bake cesto najvise ukljucene i eto....stvar izmakne kontroli 
mislim da je ok poticati ih od prvog dana da sami jedu, cim pocnu s pincetnim hvatom davat im kuhanu jabuku ili mrkvu na komadicu, sto manje im miksati hranu, eventualnom vilicom zgnjeciti....
ali mislim da su djeca spsosobna jesti sama od rane dobi....
i pretvoriti to hranjenje u vrijeme s nekim dobrim osjecajem a ne dfa bude vrijeme bitke izmedju majke i djeteta, ili vrijeme odmjeravanja snage....
nijedno dijete nije umrlo od gladi u normalnim okolnostima, ali mislim da se cesto fokusiramo na hranu previse, djeca to osjete pa mogu manipulirati a zivimo u kraju gdje se majcinstvo jos cesto odmjerava s tim koliko ti dijete jede ( ili spava
)....
malo opustanja ce svima dobro doci
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma