-
Imam po jedno dijete iz svake grupe.... Stariji duuugo nije jeo samostalno (imao je motoričke smetnje, ali i bio je komotan skupa s nama) pa smo ga hranili do jaslica tj. 2,5 godine + doma još povremeno.
Mlađi je jeo sam otkad se mogao dočepati žlice. Njega sam hranila samo ako je bio slab i bolestan jer taj nije dozvoljavao da ga se hrani.
Sa starijim smo problem ostataka juhe rješavali na način koji i danas živi u našoj kući - juhu dobije u veliku okruglu šalicu iz koje se može popiti ostatak (kao Kinezi) i sve pet! Mlađi se prišlepao tom običaju i dobro... Jedemo mi i na "pristojan" način. Od njihovih malih nogu trudili smo se da bar jedan obrok bude zajednički i "civiliziran" (to je redovito večera, jer ručak i dan danas imamo u različito vrijeme) pa se tada jede pristojno, a ostale obroke kako tko stigne...
Inače, KayaR je pametno rekla - kako god bilo, jest će kad odrastu...
Offt. priča me podsjeća na topice treba li djecu nositi ili ne. Moja svekrva me vječito opominjala da ih previše nosim, pa smo uredno prestali s tim (ne kad je ona mislila da treba nego kad ja više nisam mogla ili kad djeca više nisu htjela). Isto je i s hranjenjem.
Posljednje uređivanje od Peterlin : 15.07.2011. at 09:06
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma