Ja postavim stol sa 2 zlice/ 2 vilice a ponekad cak i 2 noza (jedan je mali nozic za putar, dakle potpuno tup). On se hrani sam, a ja mu dajem zalogaje u pauzi dok on "nabada" i "reze".
Skoro ce 3 godine, sjedi u hranilici i zna da dok svi ne pojedu i on treba pristojno sjediti i jesti. To ne znaci da on uvijek sjedi do kraja! Medjutim, mi ga tako ucimo od samog pocetka, jer jedino tako mozemo mi nesto pojesti, a da ne pricam ako se ide u restoran ili negdje u goste, da nitko ne voli da mu klinci jurcaju oko stola bas cijelo vrijeme dok se jede. Naravno da se to ne moze u potpunosti izbjeci, jer kao sto se vec pisalo, njima je dosadno sjediti, ali onda nastojimo voditi interesantne razgovore i pricati o hrani koju jede i pronaci neke interesantne teme da ga sto duze zaintersiramo da ostane sjediti. Mi mislimo da je najvaznije da on zna da se za vrijeme jela sjedi dok svi ne zavrse, a s vremenom ce sigurno razviti dovoljno strpljivosti da i izdrzi do kraja.
I na kraju samo da dodam, da mi postujemo (tj njemu se cini da postujemo) njegovu odluku kad kaze da mu je dosta i da ga onda vise ne nutkamo, tj nutkamo ga vrlo nenapadno i ja mu onako diskretno, ako uhvatim priliku jos pokoji zalogaj znam utovariti u usta, a ponekad samo nabodem na vilicu, pa onda on ne moze odoljeti.