Hvala na brzim i opširim odgovorima; i pitanjima. Evo probat cu odgovorit. Najvise me boli kad tek krene podoj, ali tijekom cijelog podoja osjecam neku, kao povrsinsku, "mehanicku" bol, tj. sa svakim usisom imam osjecaj ko da me grize. Nakon podoja po sredini bradavice ponekad se vidi kao neka bijela crta. Mislim da nije soor u pitanju; on nema naslage ni pelenski osip, i ne vidim nikakav biseran sjaj. Prije nekih 3 tjedana desna me dojka nije uopce boljela, a lijeva uvijek malo; a sad zadnjih dana bole obje. Nemam dojam da smo nesto promijenili u polozaju. Pazim da su mu uho, rame i bok u istoj ravnini; e sad ovo da mu glava bude blago zabacena natrag; znaci li to da mu je onda ustvari tijelo blize meni a glava malo zabacena unatrag (sto bi znacilo da mu uho nije u ravnini; koliko je to bitno?)? Nakon samog podoja ponekad osjecam kao neko blago pulsiranje, ali u obje dojke.
Tesko mi je ugurat mu neki veci dio dojke duboko u usta jer su mi dojke postale nekako "stozaste", iako uglavnom nisu tvrde ili prepunjene. Takodjer u zadnje vrijeme imam dojam da cesce nego prije samo cucla bez da vuce- nisam 100% sigurna, ali ne vidim mu uvijek mlijeko u kutu usana niti se uvijek cuje gutanje (doduse, obrazi i uho se micu). Jeli ok onda nakon odredjenog vremena (a pogotovo nocu) prekinuti podoj? Pokakanih pelena ima sad cca 3-4 dnevno i to bas obilno, a skoro uvijek ima i mali trag (kao da je prdnuo).
Ma na bocicu mislim samo nocu kad mi je svega dosta, previse mi je bitno dojenje da tako brzo odustanem, stvarno se nadam da je mozda stvarno stvar u tome da su mi bradavice osjetljive i da ce se uskoro naviknut.