Živimo već 3 godine u malom stanu stare obiteljske kuće....zidovi su užasano tanki i gotovo da nemaju izolaciju.
Sav namještaj smo novi kupili kad smo ovde useljavali...i već nakon kratkog vrimena kad su došli hladni jesenski dani zidove su okupirale plijesni i gljivice...
Svako malo moramo sa sredstvom protiv gljivica čistiti zidove i nanovo piturati_a da ne spominjem ormare i cipelare koji su vječito odzada zeleni...užas!
No najveći problem je šta sad imamo malenog kojem je prošli tjedan tesiranje na alergije pokazalo da je upravo na plijesan alergičan...i sad vodimo još žešću bitku protiv toga...i iako odstranimo sve te gljivice i plijesni stan smrdi na vlagu.
Stalno se pitamo odakle više....kad smo sve počistili.
I odgovor smo dobili kad je nikidan doša majstor za mašinu (wc je minijaturan pa nam je mašina ugrađena u kutnu kužinu) i kad je on izvuka mašinu ostala sam šokirana i posramljena od sramote šta sam tamo vidila.
Pločice su bile potuno prekrivene crnilom...i eto ti šta smrdi.
I sad ja neznam kako da se rješim te silne vlage iza tih kuhinjskih elemenata, jer je kužina kutna i nemoze se odmakniti.
Između nje i zida ima jedino prostora 5cm i nemogu đoger zavući u taj uski prostor.
Ima li netko sličnog iskustva?
Kako ste rješili problem?
Dal se kužina može skinuti i naravno bez poteškoća ponovno vrattit na misto?
Pomoć....ludim razbijajuć glavu kako da rješim taj problem.
Nemožemo se odseliti u neki drugi stan jer je muž trenutačno u potrazi za poslom i nas troje živimo sa kreditom i mojim porodiljnim od 2600kn, a ovdi živimo bezplatno.
U suprotnom bi već davno potražili bolji stan.