Pokazuje rezultate 1 do 14 od 14

Tema: Problem oko buđenja

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno Problem oko buđenja

Lijepi pozdrav svima!

Prije nekih desetak dana sam rodila svog prvog sinčeka...Dojim ga - isključivo - na zahtjev ( situacija je takva da mlijeka imam na izvoz, on obožava sisati, lijepo napreduje ), i sve bi bilo super da nije tog novootkrivenog "problema" sa buđenjem...
    Naime, iako ga dojim na njegov zahtjev ( tj. u razmacima od otprilike 2.5 - 3 sata) do sad sam ga pokušala dva puta probuditi sama (nevažno iz kojih razloga), i što se dogodilo...? Na jače je podražaje (štipkanje, gurkanje i dodirivanje uški i nosića) samo pravio grimase...te se neznatno micao (meškoljio)...Drugim riječima, otkrila sam da mi ga je jako teško razbuditi

E sad, nemam pojma koliko je to uobičajeno i koliko je normalno da se takvo nešto dešava, pa sam poželjela čuti koji od vaših savjeta...sugestija ili eventualno iskustava koja bi mi potvrdila da se ne radi o nečem abnormalnom...Već mi se svašta mota po glavi...

Unaprijed vam hvala!
    Posljednje uređivanje od Pettite : 29.03.2011. at 18:02

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

moja je isto tako spavala, i dalje tako spava
    kad je u dubokom snu ne možeš je nikako probuditi
    nekad se po noći počne meškoljiti jer joj se piški, ja je uzmem i odnesem na wc. ona spava. stavim je na wc, i dalje spava, istovremeno hrče i piški

ujutro kad je budim za vrtić bome se namučim. nekad to traje prilično dugo, ja joj pričam, nosim je, svašta joj radim a ona spava
    totalno je na tatu

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Spava na cici i ne reagira na štipkanje? Najnormalnije i najljepše, tamo im je najljepše
    Još je bebica mala, mislim da je sve u najboljem redu
    I nemoj ga buditi za hranjenje, ako mu želiš dati cicu, samo ga staviš na cicu bez buđenja.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Ja sam oboje u početku morala buditi jer su u rodilištu izgubili više od uobičajenih 10% i još nekoliko dana doma su gubili na težini. Jako, jako teško sam ih budila (jedno je bilo žuto, drugo nije). Ponekad je palilo samo namočiti nogice u hladnoj vodi (sreća pa su oboje ljetni).

Edit: i čestitam! Drago mi je da si opet s nama!
    Posljednje uređivanje od martinaP : 29.03.2011. at 20:59

Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Hm, moj se budio svakih 2 sata pa ne znam šta bih ti rekla. Sada mi odčori 6 sati u komadu

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Meni to skroz normalno zvuci, moj kad spava onda spava ko klada, a posebno je bilo tako dok je bio beba. Meni je "pametna" patronazna rekla da ga budim svaka 2 sata za podoj, probala sam jednom i nikad vise. Da je bio gladan probudio bi se sam, logicno...
    U subotu je razbio glavu tj. celom je opalio po asfaltu i jos udario u kamencic pa je bilo krvi do koljena. Kad je popodne spavao ja sam mu uspjela skinuti zavoj, oprati ranu, definficirati i staviti novi zavoj a da se on ni pomaknuo nije. Spava ko mama

Vishnja avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

moje su devojčice obe bile takve kao bebe. pa i sad spavaju kao klade. al' zato malac spava kao zec, čim šušnem evo ga, otvara oči!
    ako bebica normalno napreduje, regularno piški i kaki, nema potrebe da je budiš i brineš što ti ne ide...
    i, da. čestitam na bebici od sveg srca!

Sani1612 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Čestitam na sinčiću! Moj maleni je u početku bio takva uspavana beba. Znalo je proći po 4-5 sati da nije jeo. Nisam bila naviknuta da bebica može toliko spavati. Ako ne pale nikakve metode za razbuđivanje, i sve je s bebom u redu mislim da je dovoljno da mu staviš cicu u usta i refleksno će početi vući. Moj je tako spavao prvih mjesec dana, poslije se sve preokrenulo.

nahla avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj Pettite prvotno napisa Vidi poruku
    Lijepi pozdrav svima!

Prije nekih desetak dana sam rodila svog prvog sinčeka...Dojim ga - isključivo - na zahtjev ( situacija je takva da mlijeka imam na izvoz, on obožava sisati, lijepo napreduje ), i sve bi bilo super da nije tog novootkrivenog "problema" sa buđenjem...
    Naime, iako ga dojim na njegov zahtjev ( tj. u razmacima od otprilike 2.5 - 3 sata) do sad sam ga pokušala dva puta probuditi sama (nevažno iz kojih razloga), i što se dogodilo...? Na jače je podražaje (štipkanje, gurkanje i dodirivanje uški i nosića) samo pravio grimase...te se neznatno micao (meškoljio)...Drugim riječima, otkrila sam da mi ga je jako teško razbuditi

E sad, nemam pojma koliko je to uobičajeno i koliko je normalno da se takvo nešto dešava, pa sam poželjela čuti koji od vaših savjeta...sugestija ili eventualno iskustava koja bi mi potvrdila da se ne radi o nečem abnormalnom...Već mi se svašta mota po glavi...

Unaprijed vam hvala!
    jel to po noći ili po danu ga budiš? ali ako ti dobro napreduje nemaš se razloga brinit. zamoli patronažnu da ti donese vagu pa ćeš vidit koliko ti je napredova. moja curka je isto tako, i dobro napreduje.

lukab avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

uzivaj dok spava i ne brini
    moj je tak spavao prva 3 mjeseca, sad ga ne mozes uspavat ni cicom ni nicim...
    i cestitam

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj nahla prvotno napisa Vidi poruku
    jel to po noći ili po danu ga budiš? ali ako ti dobro napreduje nemaš se razloga brinit. zamoli patronažnu da ti donese vagu pa ćeš vidit koliko ti je napredova. moja curka je isto tako, i dobro napreduje.
    Ma u biti tu sam se večer morala otuširati i zbrinuti epi jer me počelo štipati...kako sam procijenila da je "njegova" ura, i da će vjerovatno tek što stanem pod tuš zaplakati, odlučila sam ga razbuditi i podojiti prije...Što se kilaže tiče s 8 je već dana dostigao porodnu težinu (iako je sitnija bebica, rođen s 3110gr ) , i od tad samo dobija (polako, ali dobija) Sad je negdje na 3250.

Puno vam hvala na ovim riječima...Toliko mi je sada lakše!

nahla avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

ma to ti je odlično, kažu da je ok ako u 15 dana dostigne prodnu težinu. budi sritna ako ti spava noć

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

budi sritna ako ti spava noć
    ... i uživaj dok traje...

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

budi sritna ako ti spava noć
    Ma ne spava. Kažem, budi se sam i traži papati otprilike svaka 3 sata (i danju i noću )...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •