-
bijele bube u zemlji od cvijeca
Ne znam kako da ih se rijesim.
Skroz su malene, bijele, ruzne, nalaze se samo u zemlji, ne na listovima cvijeca - sta mi je ciniti?
Procitala sam na netu da zalijem cvijece Colom - jesam, i zbilja je djelovalo, al nakon nekih desetak dana opet su se pojavile.
Imate kakav prijedlog?
-
Osoblje foruma
aaaaaaaaaaaaaaaa
nisam smjela ovo otvoriti prije ruckaaa
-
-
Ja ih nisam doživljavala kao neprijatelje. Zamišljala sam si da rahle zemlju. Ne izlaze iz tegle, nemaš frke.
-
Imaš za kupiti u specijaliziranim dućanima (ima na Trešnjevačkom placu- valjda nešto kao poljoprivredna apoteka) štapiće koji se zovu Florovin-plantpin.
Ja ih nemilosrdno stavljam kad god vidim nešto sumljivo i gmižuće u teglima.
P.S. na sam spomen toga, počnem se češati po cijelom tijelu,
-
coca cola ili pepsi rješava takve probleme! S pola litre pepsi ja sredila te bubice u tri cvjetnjaka. Cvijeće nije pretrpjelo nikakve posljedice!
-
pa rekla je da joj s colom kije uspilo. Ja obično u takvim slučajevima presadim u novu zemlju i novi pitar.
-
Pomijesaj deterdzent za sude s vodom u omjeru 1:40 (deterdzent:voda) i pospricaj zemlju i cvijece. Po potrebi ponovi za dan-dva.
-
mony, jel ih mozes slikati i poslati mi na mail? radi sto tocnije dijagnoze
-
Ne možeš to slikati s običnim aparatom, to ti je kao gmižuće čestice brašna.
-
-
-
Rekla si da ti je kola pomogla protiv crvića, ali su se vratili. Moraš znati da ti je tako sa svim kemijskim preparatima. Špricanja se redovito moraju ponavljati više puta da bi bila uspješna. Šprica se obično svakih 8 dana.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma