-
Jetrene probe u trudnoći
dakle, u 22. tt sam, vrijednosti jetrenih enzima su slijedeće:
ukupni bilirubin 6.2 (ref. 3.0 - 20.)
ALT 52 (ref. 10-36)
AST 30 (ref. 8-30)
GGT 47 (ref. 9-35)
vidim da su jetreni enzimi lagano povišeni. zanima me je li to normalno u trudnoći? znam da jako povišeni enzimi upućuju na kolestazu, ali moji mi se ne čine jako povećani?
nosim blizance, na heparinu sam, i zadnje 4 godine sam provela u neprekidnim postupcima i hormonalnim stimulacijama (što žešćim, što blažim). moža su zbog toga povećani?
ah, crknit ću dok ne vidim dr.-a. oprostite ako sam dosadna
-
s obzirom da nosiš dupliće koji ti jače pritišću jetru nego jedna beba, normalno je...
-
ja sam par puta vadila u trudnoći, normalno je da su povišeni, meni je dr. navodila vrijednosti koje određeni enzim ne bi smio prijeći i kad bi se trebalo zabrinuti, ali to su bile visoke vrijednosti, ne sjećam ih se, ali ja sam imala goru sliku od tebe i nikad mi oko toga nije ništa uzbunjeno...
-
Ja sam imala kolestazu i vrijednosti su bile 200 puta veće. Ja bih izvadila još jednom prije nego idem doktoru da vidim da li ima promjena - meni su iz sata u sat rasle.
-
ma hvala vam cure!! cmok!!
sanjo, danas putujem do dr., koji mi je sutra, a ovo sam vadila u utorak i tek danas dobila nalaz. tako da nema smisla, nadam se da će i on sutra navečer reći da je sve ok.
-
Frendici (koja je btw nosila jednu bebu) bile su tako nešto sitno povećane. Dobila je upute o laganijoj prehrani, ponovo kontrolirala za 2-3 tjedna i bilo je sve ok. Kad nešto zbilja nije u redu, te vrijednosti su u stotinama jedinica.
Posljednje uređivanje od martinaP : 31.03.2011. at 16:05
-
Cure prije 20 dana sam vadila jetrene enzime i ggt mi je bio povišen oko 46 a granica je 30
Sad sam ponovo vadila ggt 20 dana nakon i ggt je 56
Trebam li se brinuti
U
Trudna sa 7 + 1
Posljednje uređivanje od crvenkapica77 : 27.01.2014. at 17:55
-
Za svaki slučaj, kontroliraj ih svaki mjesec. Ja sam imala kolestazu, sve je dobro prošlo ali čula sam i lošijih iskustava...
-
To ti je stvarno malo povišenje, ne brini. Kada postoji problem, te vrijednosti su bitno veće.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma