Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: Posteljica sprijeda,nisko u DUS-u;D:Z-35 visokorizicna trudnoca

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno Posteljica sprijeda,nisko u DUS-u;D:Z-35 visokorizicna trudnoca

Nalazim se u 19tj.Neki dan sam bila kod svog ginekologa koji je ustanovio da je posteljica sprijeda desno,nisko u DUS-u.Kad sam ga pitala sto to znaci rekao mi je da bi moglo doci do uranjenog krvarenja,izmedju ostalog dijagnoza mi je Z_35,visokorizicna trudnoca.Nakon proslogodisnjeg pobacaja u 19tj takodjer moram priznati da me ovo saznanje prestravilo.Ako je i jedna od vas imala takvu ili slicnu dijagnozu molim da mi pojasni koje su sanse da sve prodje u redu.

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

draga renchy,ja osobno nemam iskustva s tim i nadam se da ce ti se javit netko ko zna nesto o tome,samo sam svratila da ti kazem da se nadam da ce sve bit ok,vec si na pola puta,a sta kazu doktori?jesi doma ili u bolnici?sretno i cuvajte se

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Hvala Welly na zeljama.Ne preostaje mi drugo no nadati se da ce dobro proci.Istina vec sad osjecam pritisak dolje,ali vjerovatno je to normalno s obzirom u kom djelu se beba nalazi.Kuci sam,nema potrebe jos za hospitalizacijom,a i priznajem da bi bila luda od brige za ovim muskim kuci sto ostavljam na milost i nemilost same sebi.Moj doktor kaze bez velikih opterecenja,ne dizati tesko,mirovati sto je vise moguce(mada je to tesko uz djete od 2.5g)jer postoji velika mogucnost od krvarenja.

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Samo polako onda. Miruj i vise nego sto treba. Obavljaj samo neizbjezne stvari, vjerujem da je tesko ali znas da je to najbolje za bebu. Vjerujem da ce bit sve ok

anabanana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Draga, i ja imam veliki pritisak dole, pogotovo kad sam aktivnija. A sad slušaj ovo. Na pregledu sa 14 tjedana mi je doktorica napisala u trudničku-posteljica sprijeda. Sa 18 tjedana kad sam isla na RACZ čudi se doktorica koja ju je radila i kaze-posteljica straga. Kod privtnog doktora treći tjedan nakon RACZ kaže-posteljica visoko gore u fundusu, pa se zato moze ciniti na UZV da je i straga i sprijeda. I sad, 23.4. na redovnom pregledu kod moje ginekologice, čita ona sve to i kaže-posteljica sprijeda, dosta nisko..... tak da, ne znam tko je tu lud, i trebam li ja mirovat? Ili trebam potraziti 4.misljenje? Meni osobno uopće nije bitno gdje je posteljica, dok god je sve u redu i beba napreduje kako treba. Ali kako je moguće da tri doktora imaju 4 misljenja? malo sam se zamislila

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Meni je otpočetka posteljica nisko, najprije je prolazila preko ušća a sad se počela pomicati prema gore nekih 4,5 cm je trenutno (u 21tt), meni je ginekolog rekao da otprilike do 20 tt bi se trebala dignuti ako ne onda slijedi dijagnoza placenta previa, kod nje dođe do krvarenja od 28 tt koliko sam čitala i onda te hospitaliziraju. Ginekolog mi je rekao da izbjegavam sportove i odnose te dizanje teškog drugo sve sam pomalo radila kućanske poslove, šetala jer koliko sam skužila to se ne može izbjeći... vjerojatno je to i tebi čim ti je spomenuo to krvarenje iako nisam sigurna što je kratica u DUS-u.

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Moram priznati da mi je sve razlicito ovisno o danu.Ponekad se zaredaju dva dana kad imam osjecaj da ce mi trbuh eksplodirati koliko mi je napet i svi svakodnevni poslovi mi padaju toliko tesko da kad bi mogla birati,najradije bi ih presjedila ko kakva kvocka,a onda se probudim i dodje dan kad su svi simptomi odneseni ko rukom.Definitivno sam sigurna da nit jedna trudnoca s drugom nema nikakve veze i priznajem sve do sad,sve i jedna toliko je razlicita jedna od druge.Nadam se samo da nece nastupiti neke vece tegobe kako poodmakne trudnoca jer vrlo tesko bi mi palo docekati porod u bolnici posto kuci imam obaveza oko drugo dvoje djece.Sad sam na pocetku 6mj.Nadam se najboljem.

Tiia avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2013

Početno

pozdrav, jel još netko imao placenta u prednjoj stijenci i u DUS-u? rekla mi da je nisko posteljica, ali nije naglašavala posebno mirovanje, ja ne dižem teško i radim normalne kućanske poslove koje nisu fizički teški. jedino šta mi napomenula moguće smećkasto krvarenje, da se javim ili još gore baš krvarenje. sada sam 17 tt, jel se to i diže kako trudnoća raste

Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Citiraj Tiia prvotno napisa Vidi poruku
    pozdrav, jel još netko imao placenta u prednjoj stijenci i u DUS-u? rekla mi da je nisko posteljica, ali nije naglašavala posebno mirovanje, ja ne dižem teško i radim normalne kućanske poslove koje nisu fizički teški. jedino šta mi napomenula moguće smećkasto krvarenje, da se javim ili još gore baš krvarenje. sada sam 17 tt, jel se to i diže kako trudnoća raste
    I meni je u prvoj trudnoći gin. isto rekla da mi je posteljica dosta nisko, otprilike sam bila u istom tt kao i ti, a to se kasnije sa rastom trudnoće promijenilo i posteljica se podigla od ušća negdje oko 25tt.
    Moguće je da se i tebi desi isto, ali svejedno nastoj da se ne naprežeš, barem dok ti ginekolog ne potvrdi da se posteljica podigla i da je opasnost od mogućeg krvarenja prošla.

Tiia avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2013

Početno

Hvala

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •