-
Mjenjam prema Rodinim direkcijama, jedna ista u periodu od 2-3 sata. Ne mjenjam često, jedino nakon što duže vremena sisa na prazno (čujem kad guta, kad ne), i nakon kompresija na desnoj ponudim i lijevu. Sinoč i danas mi se nekako čini da se stvari sa produkcijom poboljšavaju (hvala Bogu) Valjda su mi grudi sporije u shvatanju
-
-
Danas smo imali pretežno žučkaste stolice, nakon dugo vremena, a i on je bio mirniji na duži vremenski period. Valjda je više uspio pojesti odjednom. Apri, hvala ti što me pratiš.
-
-
Da buden kao epilog onim nesigurnim mamama kad budu tražile odgovore:
Danas bili na prvoj kontroli i nabacili smo oko 1150g. Što će reči, i da su one zelene stolice tokom treće sedmice (znala sam da je skok, al me malo pokolebalo) znak da mu nije dovoljno, treba se opustiti, pouzdati u svoju superpower, dojiti, pa makar 24/7, i nema frke, pozlatiće se kad tad 
I baš mi je leglo kad je pedica rekla "Ti si odradila sve što je do tebe bilo"
-
wow, Strobery :D :D :D
Jako su ti slatki
-
Podižem da vas priupitam nešto.
Mojoj bebi (ima 34 dana) su se juče pojavile zelenkaste stolice. Prvo je bilo mestimično žuto - zeleno, a danas zeleno i ređe.
Do sada je bilo sve ok. Nismo još bili na prvoj kontroli, pa ne znam kako je napredovala, tj. koliko kila ima.
Isključivo je dojim. Ona dosta često sisa, ali uvek tokom 24 sata ima period spavanja u kojem preskoči jedan obrok. Recimo da odspava vezano nekih 5 sati. (Zbog toga mi, recimo, ujutru jedna sisa puca koliko se napuni. Gore nego prvih dana)
U poslednja 2 dana je bila cendrava i činilo mi se kao da je love grčevi.
Nije plakala neutešno, ali je plakala kratko, bolno i drugačije nego do sada. Cika je pomagala da se smiri, ali za kratko. Skupljala je pri tom nožice prema stomaku, pa sam po tome zaključila da bi to mogli biti grčevi. Jutros je puno prduckala i pokakala je svaku čistu pelenu u koju sam je ubacila. Čak joj je danas 2 puta kaka prošla na leđa kroz pelenu.
Teško je zaspivala.
I da, lice joj se izbubuljičavilo nekako. Kao da ima sitan osip po obrazima i po čelu. Nigde dalje nisam locirala za sada.
I da odgovorim na gore postavljena pitanja:
Kad sisa, trudim se da joj ponudim jednu istu dojku unutar 3-4 sata. Ali kod mene uvek ostane još mleka :/ pa nikad ne znam da li posisa i ono masno mleko.
Osim toga, povremeno primetim da joj je fontanela blago uvučena. Naravno da sam dobila savete da joj moram davati vodu, jer mi je beba dehidrirana (po koži ne bih rekla da jeste) A i nakon toliko čestog sisanja preko dana, nelogično mi je da mi je dete dehidrirano.
Oprostite što mi je post predug...
Zabrinula sam se, pa ako neko može da mi da odgovore na moja pitanja i da mi uputi kakav koristan savet.
-
Dok neka od savjetnica ne uleti, kao što je meni Apri rekla "prati broj stolica i zadovoljstvo bebe". Vama sad predstoji skok u 6. sedmici, ako se ne varam. Kako sam ja shvatila, skokovi ne dolaze tačno u sekundu, možda je kod vas malo poranio.
Ovo sa uvučenom fontanelom, predostavljam da nije uvučena tokom dužeg vremenskog perioda. Kad sam ja imala probleme sa hranjenjem starije curice, njena je fontanela bila ulegnuta tokom čitavog dana. Namiku se i danas desi (a prevalili smo 6 mjeseci isključivog) da mu je na neko kratko vrijeme blago ulegnuta.
-
Bokić,
imam bebu, sinčića starog 5 dana i malo me brine to što uopće ne kaka - jako ga muče vjetrovi, dok ga dojim, nakon što ga podojim, prije doje nja...nevjerojatno mi je da tako mala beba može toliko vjetrova ispuštati, o mirisima da i ne govorim
uglavnom, piški normalno, ima oko 5 popišanih pelena dnevno s tim da to nisu ne znam kakve količine, što mi je i logično obzirom da je tako mali.
osim toga, normalno se ponaša, otpr. dva sata spava između podoja, vodim brigu da ako češće dojim nudim samo jednu ciku da dođe do masnijeg mlijeka i vidim da imam sve više mlijeka (sa prvim djetetom sam muku-mučila s tim za razliku od sad). U rodilištu je izbacio mekonij i nakon toga je samo jednom imao malu zelenkastu točkicu umjesto kakice.
trebam li s zabrinuti što ne kaka?
-
Osoblje foruma
ivala, hajde molim te nazovi SOS, cure su dežurne do 21h.
beba je premala da bismo nagađali.
091 22 77 220
ili 6177 520
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma