-
Naplata iz inozemstva - kako što bezbolnije?
Drage pravnice i ostale poznavateljice situacije iz naslova:
što da radim? treba mi biti naplaćen jedna usluga iz inozemstva - izvršitelji usluge kažu kako bi bilo najbolje da im dam broj kreditne kartice, što je meni malo...hm hm...s obzirom da se ne radi o malom iznosi (500eura)...što mi drugo preostaje? da tražim ja njih broj nekog računa, pa da na njega uplatim iznos? da im kažem da nemam trenutno kreditnu karticu...?
pomagajte!!!
Posljednje uređivanje od kudri : 31.03.2011. at 12:30
-
Pay pal? a nije mi jasno jeli ti plaćaš ili primaš lovu?
-
mislim da bi ti paypal bio najbolja opcija jerbo sam nešto načula da banke, vid čuda, uzimaju masnu proviziju ako uplaćuješ na strani račun. bilo je govorancije o nekih 15 eura minimalno, tako nešto.
-
imaš i western union i slične servise ako ti šaješ lovu
-
da, ja trebam platiti...ali nije mi jasno, zašto su rekli da im pošaljem broj kreditne kartice, pa da oni sami naplate..? hm hmm..naravno nisam im poslal još, pa smmišljam bekapplan...
možda su mi tako rekli da izbjegnemo proviziju preko banke?
hm hmm
Posljednje uređivanje od kudri : 31.03.2011. at 13:12
-
Osoblje foruma
Provizija preko banke moze biti i veca i naplatiti se i tebi i njemu, najbolje je placanje kreditnom jer tako oni dobiju cijeli iznos umanjen samo za proviziju karticne kuce.
A teoretski da ti njima posaljes broj i oni zaduze tvoju karticu, ono sto mozes da se zastitis nazvati karticnu kkucu i najaviti trosak u tocnom iznosu, tako da ne mogu naplatiti vise.
-
da, pretpostavljam da su zato tražili broj kartice...inače, stvarno sumnjam da bih prevarili jer se radi o Institutu u Helsinkiju koji proizvodi tumorsko cjepivo (pisala sam o tome već na jednoj drugoj temi)...dakle, bave se lječenjme ljudi...ali opet, prevencije radi, htjela sam provjeriti...ovo je dobar podatak, srećice, nazvat ću kartičnu kuću i najaviti trošak! e sad sam mirna, hvala ti!!
-
problem je u tome što oni jednom kad imaju broj tvoje kartice mogu njime mirne duše plaćati na internetu bilo što, stvar je u tome koliko im vjeruješ da to neće napraviti
-
Imaju li oni svoju web stranicu preko koje ti mozes sama obaviti uplatu?
Mozes li uplatiti PayPalom na njihov racun?
-
hmmm...neznam, ali mogli bih dakle i zatražiti njihov račun i uplatiti preko paypala??
ovo mi se ne sviđa da jednom kad imaju broj moje kartice, mogu sa njim štogod...hm hmm..eventualno da nazovem kartičnu kuću i zamolim da stopiraju sva buduću (eventualna) naplaćivanja iz helsinkija...hm hmm..zvat ću sutra...
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma