-
evo ja tako puta 3..
al ova treca me dotukla...
I mozda ti se nece cinit ista pametnim sto imam za rec, jer eto vec treci put, pa jos nista nisam naucila no..
Moja malena je evo sad sedam mjeseci, od rodjenja spava tri puta po pola sata dnevno a nocu pola sata u komadu pa plač i tako do jutra....
Nemam nikog da mi uleti i povremeno sam stvarno ocajno umorna i imam osjecaj da bi najradije skocila kroz prozor..
No, za pocetak, reci cu ti sto meni pomaze, prvo se smiri i opusti, znam da zvuci kao nemoguca misija al nemoj dopustiti da ti se cijeli dan vrti oko spavanja-nespavanja. Probaj par dana uopce ne pogledat na sat do veceri...
Cini mi se da se beba dovede do granice premorenosti pa se ne moze opustiti i lako zaspati a i kad zaspi san kratko traje, pa joj malo pomogni bilo cim sto je opusta, izadji van, igraj se na podu, kupaj je , ma sto god..
Ako dojis, kad se probudi, meni je palilo sto brze pristekat na cicu pa produzi jos malo san, ili duda, ili krpica, sto god vec dijete ima.
Posto imas pomoc, predaj djecu bakama pa ulovi malo sna i vremena za sebe a onda upri opusteno...
No cry ima super savjete al da bi krenula moras bit bar iole odmorna jer primjena moze potrajat i bit grozno iscrpljujuca, osobito ak se nocu moras dici 16 ( ja tako proslu noc) puta da bi digla, pomazila pa vratila dijete spavat...
Samo hrabro, sigurno ce proci..
-
I ne razumiejm zašto ne možeš u šetnju.. Ono i budna djeca se mogu šetati, i ona plačljiva i svakakva... Ne znam, uglavom, ja sa svoja dva manja idem u šetnju i ujutro i popodne. Imam dvosruka kolica, pa ih obojicu stavim unutra, onda malo starijeg izvadimda sam hoda i guram kolica, a kad najmanji počne kmečati zamolim starijeg da sad malo opet sjedne u kolica i pogleda neku igrašku, kamen, štap dok ja malo nosim mrvicu i tako ukrug... I opet nam je lijepo. Čini mi se btinim uživat s njima sada , a ne čekat da počnu spavati. I djeca se mijenjaju, to što danas nije spavao ne znači da sutra isto neće. Samo vedro naprijed
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma