Pokazuje rezultate 1 do 50 od 295

Tema: kako izdržavate s bebama koje spavaju po pola sata i stalno su umorne?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

meni je prvo bilo takvo i da ne poludim spašavala me marama - u njoj je mogla biti budna a da ne plače (ali je često i zaspala). tako da sam ja svakodnevno doslovno sate i sate i sate šetala gradom s njom u marami.
    a kad bi MM došao s posla, onda bih brzo obavila wc i tuširanje. MM i ja nismo valjda godinu dana zajedno jeli za stolom jer dok je jedan jeo, drugi je nosao dijete...nisam čistila, nisam kuhala, apsolutno ništa nisam mogla s njom.
    drugo nije bilo takvo, ali svejedno bih pukla da mi starija nije išla u vrtić. tako da mi se situacija u kojoj je prvo dijete doma cijeli dan, a drugo dijete zahtjevni nespavač, čini kao pravi put za ludnicu što se mene tiče :/

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa Vidi poruku
    meni je prvo bilo takvo i da ne poludim spašavala me marama - u njoj je mogla biti budna a da ne plače (ali je često i zaspala). tako da sam ja svakodnevno doslovno sate i sate i sate šetala gradom s njom u marami.
    a kad bi MM došao s posla, onda bih brzo obavila wc i tuširanje. MM i ja nismo valjda godinu dana zajedno jeli za stolom jer dok je jedan jeo, drugi je nosao dijete...nisam čistila, nisam kuhala, apsolutno ništa nisam mogla s njom.
    drugo nije bilo takvo, ali svejedno bih pukla da mi starija nije išla u vrtić. tako da mi se situacija u kojoj je prvo dijete doma cijeli dan, a drugo dijete zahtjevni nespavač, čini kao pravi put za ludnicu što se mene tiče :/
    Potpisujem lutonjicu osim što nemam drugo.
    Nisam mogla vjerovati da tek rođena beba može ne spavati niti minute po danu (a noću od 00-06) i tako do 5mj. Onda je polako počela malo spavati po danu, da bi danas s 11,5mj spavala 2x po 1h-1,5h. Marama a kasnije mei-tai su nas spašavali, jedino je u tome spavala, ustvari padala bi kao u neki trans.
    A kolica nije bilo šanse prošetati 5min s kolicima urlala je iz petnih žila ( a kad se samo sjetim kako sam prije poroda maštala kako ću satima vozati kolica).
    Najvažnija stvar pomiri se s time, ne očekuj nagle promjene od danas do sutra. S vremenom će biti bolje ( iako se moja i danas noću budi i cica 10 puta) ali danju je bolje. Kad sam se pomirila da je to jednostavno tako i da moramo to progurati, bilo mi je psihički puno lakše.
    I nemoj misliti da si ti kriva i da nešto radiš krivo - nalušala sam se 1000 savjeta, jesi probala ovo ili ono, moj je bio ovakav, dijete mora imati red, možda mu radiš ovo ili ono. Ne, to su jednostavno takva djeca, a ljudi koji su imali bebe koje samo papaju i spavaju ne mogu to shvatiti pa dobronamjerno kažu da nešto krivo radiš.
    Drži se biti će bolje.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •