Pokazuje rezultate 1 do 20 od 20

Tema: pravilno sisanje nakon 2 mj uz bol u dojci

zrinka19 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno pravilno sisanje nakon 2 mj uz bol u dojci

Beba mi sad ima 2 mj, a po 4 put me bole dojke. Kao prvo ne znam ni kojem se doktoru obratit, doktorica opće prakse mi se ne čini uopće educirana po tom pitanju(bar moja), ginekolog mi je rekao da umišljam kad sam mu pricala o problemima, a pedijatra mi je glupo pitat,nekako mi se čini da oni to ne trebaju znati, ili možda da???
    Prva bol je bila u bolnici, kući smo došli sa ragadama, ali to smo nekako izliječili, onda su mi dojke odjednom počele reagirati na hladnoču, nije mi bilo hladno tijelu, nego samo dojkama, ko da me probada tisuću iglica u bradavicama, i bolile su me iznutra. Pomislila sam da je soor, otišla pedijatru, on rekao da djete nema soor(dojke mi nije gledao)ali mi je ipak na moje trazenje rekao da mogu mazat se rojazolom radi prevencije, mazala se ja 10 dana(dijete nisam mazala), i vec nakon dva dana bol je prestala. nakon jedno 2 tj ponovo se pojavila bol na hladno ali u puno manjem obliku mazala se ja rojazolom samo 2,3 dana i pomoglo mi. (Tad mi je ginekolog rekao da umišljam bol,jer rojazol je za gljivice)A znam ja to, zato mi nije ni bilo jasno je li ja imam soor ili ne, ali meni je rojazol pomogao. Zaboravih reči da sam se mazala i purelanom, jos od bolničkih dana. I tako bol prestala. PRestala sam se mazat purelanom jer mi je areola postala nekako nježna ko najfiniji papir. I zamislite ima jedno tjedan dana opet boli. Ali sad boli samo lijeva dojka, jucer sam primjetila i malu ranicu na vrhu dojke. Počela sam se opet mazat purelanom. Boli samo lijeva, ali obe nakon dojenje izgledaju ko da ih je osa izbola. I dalje izgledaju, oni smedi krug, jako nježno i nekako prozirno. I sad sam ja zaključila, da moja curica vjerojatno ne sisa pravilno. Ona sisa veliki dio smeđega, ali nekako nije onako priljubljena skroz uz sisu,nego skupi malo usta i povuče sebi. Neće baš da ziva jako, ko što je prije znala. Ima li šanse da naučimo napokon sisat kako treba, iako ima 2 mjeseca, i da dojenje stvarno bude užitak???
    Ja jadna mislila da dobro ona siše jer dobro napreduje, dobila je 2130 g u 2 mj. Ali zašto onda mene bole grudi??? I to sad samo lijeva?? ( iako sam zahvalna, šta bi bilo da bole obe)
    Da napomenem cijelo vrijeme je na mojem mlijeku, samo što sam se nekad izdajala, kad od bolova nisam mogla dojit.

zrinka19 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

evo upravo sam dojila na ovoj bolnoj, lijevoj dojci, slikala sam fotoaparatom i ne izgleda mi bas loš položaj. Ali za vrijeme dojenja grebe, žulja ( manje je dok dojim ležeći nego u sjedećem položaju) Je li to znači ipak da je nepravilan položaj???
    A sad nakon dojenja boli me unutar dojke i malo me pecka.
    Pomagajte!!

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Imala sam sličnu situaciju kao ti.
    Ja sam imala soor a beba nije, ali sam rojazolom mazala i sebe i njega.
    Kažeš da ti se stanje poboljšalo nakon 2-3 dana rojazola, no nisi zato trebala prestati mazati. Trebaš nastaviti barem 14 dana nakon što misliš da si se riješila soora. I važno je da mažeš i bebicu bez obzira što on nema simptoma.
    Ja sam mazala mjesec dana i riješila problem.

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sto se tice obracanja lijecniku, zbilja ne znam koga ti preporuciti, nazalost, malo njih se tim bavi i opce zna ista o pomoci i potpori pri dojenju...

ako ti pokusati ovdje pomoci....

po simptomima tisucu iglica u dojci i boli iznutra, cini mi se da si imala/imas soor
    ako imas soor, i bebica, bez obzira imala ili ne imala simptome mora se mazati....terapiju treba porvesti bar 2 tjedna, bez obzira na poboljsanje koje bi trebalo nakon 2-3 dana nastupiti...

kod soora nije preporucljivo radavice mazati purelanom, jer purelan 'hrani' gljivice....

ima li beba mozda pelenski osip? ima li netko u kuci jos gljivice?
    ti obavezno cesto mijenjaj jastucice za grudnjak, ako ih koristis, sto cesce nek su ti bradavice na zraku, pokusaj izbaciti iz prehrane hranu bogatu secerom i skrobom i pij acidofilne napitke....kako stojis s anemijom? da li ste ti ili beba uzimali antibiotike?

sto se tice polozaja, imas na nasem portalu forografije pravilnog polozaja bebe na dojci

http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=239&Show=1475

da bih olaksala bol pri podoju, probaj se malo izdojiti prije rucno, dok mlijeko ne potece i tek onda staviti bebu na prsa, ili bebi ponuditi prvo manje bolnu dojku, pa kad mlijeko krene i aktivira se refleks otpustanja, onda je prebaciti an dojku koja je na redu...
    osim toga, mozes bradavice 'anestezirati' kocikcom leda prije podoja, premazes ih ledom, da utrnu pa postavi bebu....
    pazi na polozaj bebe na dojci, pogledaj fotografije i slike...

nemoj bradavice trljati, cesto prati sapunima, i kosiriti izdajalicu ako ti nije neophodno (ona zna izazvati ranice na bradavici ako nije odgovarajuca) i kad skidas bebu s dojke, ucini to tako da stavis mali prst u kut usana, da popusti bebin prtisak tj tlak koji se stvorio sisajuci i tek je onda skini s dojke...
    i probaj namjestiti kako treba, ako vidis da je krivo uhvatila bradavicu, skini je i pokusaj ponovo...

i vazno je, odmaraj se kad god mozes....

sto se tice bebina doijanja u tezini, cini se sve ok i cestitam, samo moramo uciniti tv oje dojenje manje bolnim i da pocnes uzivati kako treba u ovom predivnom cinu

zrinka19 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

hvala na brzom odgovoru
    nista mi nije jasno, je li moguće imati soor samo na jednoj dojci, jer sad me ne boli desna, samo lijeva. I nije mi više hladno dojkama, odnosno ne reagiraju na hladnoću i ne probadaju me iglice, nego sad nakon dojenja na lijevoj dojci, osjećam unutrašnju bol i malo me pecka. Grudnjak nosim samo kad idem vanka, po kući hodam sa pelenom na sisama i onda nakon dojenja nije mi ugodno kad dotakne bradavica pelenu, pecka.
    Mislila sam da je možda bol od lošeg položaja, ali zašto onda desna ne boli i otkud unutrašnja bol??? Inaće beba nema pelenski osip i nitko,koliko znamo, nema gljivice.
    I , molim vas, je li mi netko može reći zašto mi dojke nakon dojenja, a nekad i poslije par sati izgledaju ko da ih je osa ubola?? Mama mi isto kaže da areola izgleda natečeno cijela(na obe dojke), a ponekad baš i pojedini dio nabubri, baš ko da me osa ubola. Je li to onda ipak nepravilan položaj?? Ali gledala sam slike i ne čini mi se da baš puno griješimo.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Zrinka19

Sve ovo sto ti opisujes apsolutno ukazuje da ti imas soor. Bebica ga ne mora imati, niti ga ti ne moras imati u obje dojke isto. U nekoj je mozda vise gljivica pa vise boli. Takodjer je moguce da dijete nema nikakvih znakova soora, a i moze se mozda primjetiti da slina nije uobicajena nego ima biserni sjaj. Pogledaj i to.

Pogledaj si ovaj moj stari post:

Ako se gljivice nisu jako razvile, nakon pocetka terapije se moze osjetiti poboljsanje nakon 24-48 sati. U tezim slucajevima moze zatrebati 3-5 dana ili duze da bi se rijesila infekcija. Vrlo je bitno da se terapija odradi do kraja, bez obzira sto su mozda simptomi nestali, jer ako se ne zavrsi terapija do kraja – gljivice bi se mogle vratiti. Za slucaj da infekcija ne prodje a terapija je zavrsena, trebali bi ste se obratiti pedijatru za promjenu terapije.

Za vrijeme terapije mozete napraviti sljedece stvari kako biste ubrzali lijecenje :

- bilo bi dobro da mama nakon svakog podoja ispere bradavice cistom vodom i pusti da se osuse na zraku, jer gljivice obozavaju mlijeko i vlagu
    - mama bi trebala nositi cisti grudnjak svaki dan
    - ako mama koristi jastucice za dojenje, treba ih cesto mijenjati, jer su vlazna i topla mjesta idealna za razvoj gljivica
    - treba paziti da su dojke u dodiru s prirodnim materijalima – izbjegavati sintetiku
    - ne premazivati bradavice svojim mlijekom, i ako se mama izdaja, ne cuvati to mlijeko za poslije (tu mislim na upotrebu tog mlijeka nakon sto ste se rijesili gljivica)
    - ako mama koristi izdajalicu, svi dijelovi izdajalice koji dolaze u dodir s mlijekom bi se trebali iskuhati
    - obavezno bi trebalo prati ruke cesto i vrlo temeljito – pogotovo nakon mijenjanja bebine pelene
    - umjesto koristenja rucnika, bolje bi bilo koristiti papir za brisanje ruku i baciti ga nakon toga
    - svi rucnici i odjeca koja je dosla u dodir s gljivicama treba biti oprana u vrlo vrucoj vodi (vise od 50 C). Idealno bi bilo da se odjeca osusi na suncu. Koristenje pegle ce takodjer ubiti gljivice.
    - ako beba sisa prste ili palac, trebalo bi joj cesto prati rukice
    - ako beba koristi dudu, bilo bi je dobro izbjegavati tjekom ovog perioda, ali ako to nije mobuce bilo bi dobro da se duda ili neke druge igracke koje beba stavlja u usta jednom dnevno iskuhaju 20 min da se ubiju gljivice. Nakon koristenja tjedan dana, najbolje bi bilo baciti ih i kupiti nove. Ako se neke igracke ne mogu iskuhati, trebalo bi ih oprati u vrucoj vodi sa sapunom, i dobro isprati.
    - mama bi trebala izbjegavati mlijecne proizvode, jako slatku hranu i umjetne zasladjivace
    - mama bi trebala paziti na dovoljan unos zeljeza, folne kiseline, i vitamina A, B, C i K
    - za pomoc u borbi protiv gljivica pomaze da mama konzumira acidophilus bifidus (40 milijuna do 1 milijarda jedinica), (ako se moze gdje nabaviti) ekstrakt sjemenki grejpfruta (250 mg tri puta dnevno), bijeli luk, cink (45 mg dnevno), i B vitamin (100 mg dnevno)
    - ako mama ima vaginalnu gljivicnu infekciju trebala bi se javiti svom ginekologu
    - ako beba ima pelenski osip, trebali bi se obratiti pedijatru da prepise neku kremu protiv gljivica dok se crvenilo ne smiri
    - ako se nakon ove terapije soor ponovo vrati, bilo bi dobro da i tata (i druga djeca) prodju istu terapiju jer se soor moze prenijeti s jedne osobe na drugu
    - bilo bi dobro da se mama testira na anemiju i dijabetes da se to otkloni kao potencijalni uzrok soora

buby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

zrinka19 držim ti srećkice da se riješiš soora
    anchie76 hvala ti na ovom postu, nisam znala niš o sooru (skoro niš, mislila sam da je to samo bebi na jeziku - mliječac, jel¨tako još zovu?)

velim ja, dobar je ovaj forum :D

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Zrinka 19, ako te bole dojke, mozda da das mlijeko na analizu (na bakterije i gljivice) i eventualno ti urade antibiogram? Ja sam bas imala problema sa soorom i ucestalim mastitisom, i kad sam konacno odradila analize, dobila sam antibiotike, pila ih 14 dana i od tada je sve super. Istovremeno smo daktarinom mazali, ja bradavice, a bebi jezik i obraze iznutra. Kasnije sam uradila bris dojke (bradavice) i malome bris jezika, kako bi bila sigurna da smo se oslobodili i soora.

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ali antibiotik ne lijeci gljvice, moze im samo pogodovati da ih jos vise ima...

zrinka19, intezivna bol ili pecenje u jednoj ili obje dojke moze znaciti da se razvila sekundarna gljivicna infekcija u mlijecnim kanalima

svakako moras pokusati izlijeciti soor

izljecivo je, malo duze moze trajati primjena terapije ali isplati se
    samo pomalo

zrinka19 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

ako dam mlijeko na analizu i napravim antibiogram( što je uopće to i je li mi trebaju uputnice za to i gdje se to obavlja???) hoću li onda sa sigurnošću znati je li to soor?
    Nelzi ko je tebe uputio na te pretrage i dao ti antibiotike, jer ja nemam pojma kojem doktoru da se javim?
    Jer ja stvarno ne znam je li imam soor ili ne, jer evo danas me manje boli, a s ničim se nisam mazala.
    Ako imam sekundarnu gljivičnu infekciju zar se ne bi trebala nekom doktoru obratit, nekako mi to ozbiljno zvući.
    I zašto se pedijatar ne zabrine ako ja mu kazem simptome i mislim da je soor, zar neće nakon nekog vremena prijeći na dijete?

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Vidim da se tu brkaju neki pojmovi :/

ako dam mlijeko na analizu i napravim antibiogram( što je uopće to i je li mi trebaju uputnice za to i gdje se to obavlja???) hoću li onda sa sigurnošću znati je li to soor?
    Neces znati jel soor, jer koliko ja znam antibiogram se koristi za odredjivanje bakterije i vrste antibiotika protiv te bakterije (nek me netko ispravi ako sam u krivu). Koristenjem antibiotika stvara se jaaaako povoljna klima za bujanje i razvoj gljivica! Dakle, antibiotici se definitivno NE koriste za suzbijanje gljivica.

Nelzi ko je tebe uputio na te pretrage i dao ti antibiotike, jer ja nemam pojma kojem doktoru da se javim?
    Preporucam da se javis djetetovom pedijatru i zamolis za za terapiju gljivica - antibiotici bi ti pogorsali stanje.

Ako imam sekundarnu gljivičnu infekciju zar se ne bi trebala nekom doktoru obratit, nekako mi to ozbiljno zvući.
    Da, trebala bi se obratiti pedijatru kako smo ti i rekle. To sekundarna znaci samo da ti je gljivica dublje u kanalicima - znaci nije samo na bradavici.

I zašto se pedijatar ne zabrine ako ja mu kazem simptome i mislim da je soor, zar neće nakon nekog vremena prijeći na dijete?
    Zato sto vecina pedijatara zivi u uvjerenju da samo dijete moze imati soor, i da je soor SAMO ako dijete ima bijele flekice u ustima. Ako dijete nema taj simptom, oni automatski iskljucuju soor, a neznaju da je soor ponekad vrlo tesko detektirati, i da je moguce da ga majka ima a da dijete nema nikakvih simptoma itd.

Molim te odi do doktora i probaj se izboriti da ti da terapiju za gljivice.

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

zrinka19, otidji u pedijatra, reci mu za probleme, da sumnjas na soor, koji ne mora biti vidljiv na bebinim ustima, reci kakve ti simptome imas i zamoli za terapiju...

ne znam tko vam je pedijatar, nadam se da je netko tko se razumije...

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Ovako, mozda sam haoticno napisala ono u proslom postu.
    soor sam prepoznala po naslagama u bebinim ustima koje se nisu dale skinuti i po pekucim i bolnim bradavicama.
    Mlijeko sam dala na analizu u privatni laboratorij, bez uputa doktora. Imala sam mastitis sa temperaturom 39,9 cetiri puta po tjedan dana, i kada sam dosla k sebi, tj kad sam se oporavila i od carskog i od iscrpljujuce temperature (a nove grudve se i dalje pravile), otisla sam uraditi te analize. I u mlijeku su mi pronasli bakteriju staphylococcus aureus, otisla kod ljecnika opce prakse i prepisao mi ljek cefaleksin, koji se moze koristiti tjekom dojenja. Nisam mislila da je antibiogram za gljivice.
    Za soor sam koristila daktarin, a nakon 2 tjedna redovite uporabe, sam uradila bris bradavice i gljivica vise nije bilo. Bradavice su mi takodjer bile osjetljive jjer mi je koza jako suha, pa su me bradavice dodatno pekle i zbog toga.
    Kasnije sam na internetu pronasla da je taj staphyloccoc aureus, gotovo uvijek uzrok ponavljajucem mastitisu. Kod mene je bio slucaj da sam imala ragade i ispucale bradavice, i vjerojatno su bakterije prordle dublje kroz te pukotine. Ta bakterija inace zivi na kozi, ali kad prodre u organizam, moze napraviti haos. Kao sto je bilo kod mene.
    Oprostite ako sam nekog zbunila, htjela sam sto vise napisati ali ukratko.

berlinka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj zrinka19 prvotno napisa
    osjećam unutrašnju bol i malo me pecka.
    Draga Zrinka19! Moram ti se i ja javiti iako ti ne mogu dati stručan savjet kao savjetnice za dojenje! Naime, podsjetila si me na moje grozne muke s dojenjem, pa će ti možda nešto značiti i moje iskustvo. I ja sam (uz ragade, užasnu bol na početku podoja, 2 mastitisa) osjećala neku "unutrašnju bol" i peckanje i to puno jače upravo u lijevoj dojci. Najviše me frustriralo što mi nitko nije znao reći o čemu se radi. Zabrijala sam da moram na ultrazvuk dojki jer "tko zna što se unutra događa, začepljeni kanalići, rasadišta bakterija"...
    Moja ginekologinja takav ultrazvuk ne radi, ali je tvrdila da ne vjeruje kako imam soor (a pregledala mi je dojke). Potom sam u nedostatku liječnika iole upućenih u sfere dojenja otišla na Institut za tumore kod (navodno najboljeg) stručnjaka za dojke. On se nije zabrinjavao, malo se kao i svi ostali zgražavao nad dubinom ragade na lijevoj dojci (i preporučio izdajanje koje kod mene nikako nije išlo), a glede boli i peckanja rekao mi je da se kanali vjerojatno šire i "rade"... Ja sam si na koncu to tako i protumačila jer mi se u trudnoći dojke uopće nisu povećale. Oko mene hrpa trudnice i ja bila jedina takva. :?

Uglavnom, nakon nekih dva mjeseca bol je prestala! Ragade su počele zacjeljivati nakon mjesec i pol kad sam otišla na more i zacijelile su za neka 2 tjedna. Nakon raznoraznih purelana i dr. preporuka (u Petrovoj, od dermatologa itd...), pomoglo mi more!!! Nakon 2 mjeseca dojenje je konačno postalo bezbolno, ali sam dojila sa šeširićima. Njima sam se opirala dok nije postalo tako bezizlazno da mi se činilo da nemam što izgubiti. Kod nas su funkcionirali besprijekorno, možda zato jer su dobro sjeli i bradavice bi tokom dojenja ispunjavale njegove dvije trećine (koristili (kršitelj koda)ove, srednja veličina).
    Pokušavala sam ih se riješiti, ali nije išlo. Prostudirala sam sve tekstove, slike, postove o položajima, pomagala mi patronažna, MM mi slagao instalacije s jastucima kako bi svi navedeni uvjeti bili ispunjeni, no svaki put me opet počelo boljeti i kako ne bih opet izazvala ragade, vraćala bih se šeširićima. I već kad sam se pomirila da ću dojiti sa šeširićima do kraja i da više neću ni pokušavati, otišla ja na jednodnevni izlet. Kako bih bila sigurna da ću imati dovoljno šeširića, nisam ih trošila dok me ne zabole bradavice, kad ono - ništa ne boli. Otada sve kao rukom odneseno, uopće ni ne razmišljam o položaju, sve prepustim bebi i
    dojenje je uistinu postalo užitak :D
    O praktičnosti da ne govorim... I isključivo smo dojile punih 6 mj., a sad smo krenule i s dohranom. Moj se post jako odužio - sorry svima!!! A to je bio tek jedan aspekt naših problema. Pili smo mi i 2x antibiotike zbog mastitisa, u početku dobivali premalo na težini... ma sage bih mogla pisati o problemima s dojenjem... Zato vjerujem da ćeš i ti uskoro dojiti s užitkom, želim ti to što prije

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Zaboravih napisati, ako ti urade antibiogram i ako postoji neka bakterija, onda ce doktor znati tocno koji antibiotik da ti da. Jer nisu ni sve bakterije osjetljive na sve antibiotike.

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno Re: pravilno sisanje nakon 2 mj uz bol u dojci

Citiraj zrinka19 prvotno napisa
    mazala se ja rojazolom samo 2,3 dana i pomoglo mi. .
    Meni ovo sve govori.
    A i tvoji simptomi jer su identični onima koje sam ja imala, i ja sam 99% sigurna da imaš soor.
    Još jednom ponavljam, mislim da bi trebala mazati rojazolom i sebe i bebu i to barem 2-3 tjedna.

zrinka19 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

hvala vam svima

ionako idući tjedan trebam s bebom ići kod pedijatra pa ću ga malo zagnjavit sa svojim nedokučivim cikama.

Ja sam i dalje zbunjena, jer jučer me manje boljelo, a jutros skoro ništa, a s ničim se ne mažem,i skroz sam zbunjena jer kako mi je tako prošla bol, bojim se da se opet za koji dan ne ponovi. Nekad imam osjećaj ko da ludim i umišljam (ko što mi je rekao ginekolog kad sam mu govorila o problemima) a onda pomislim :ne mogu umislit takvu bol jer i suze su mi znale ići, a dok sam rađala ni jednu suzu nisam ispustila.
    Je li se soor može tako pojavljivat i nestajat pa za par dana opet pojavit?

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ja imam slične simptome. Naime, prvu polovicu podoja me ništa ne boli osim samog konektiranja na bradavicu ( mali halapljivac), ali nakon 5-10 minuta osjetim peckanje u vrhu bradavice i u donjem dijelu dojke. Bebač se onda buni i uzvrti se i tako mi je napravio i male ragade. Boli me i kada samo duda, kad ne sisa. Bila nam je patronažna i pregledala njegova usta i moje grudi. Kaže da nije riječ o sooru, nego da je nosić začepljen i kad mora povući malo jače onda se ljuti. Eventualno se naguta zraka, pa ga treba prekinuti da podrigne. Rekla je i da je ispravno postavljen na dojku, ali ja imam osjećaj da on pred kraj podoja iako izvana izgleda da je dobro uhvatio, u samim ustima kraće uhvati bradavicu, da stisne obraze i tako skrati usnu šupljinu.
    Nazovi patronažnu, stekla sam dojam da su one najobučenije za takve probleme. Meni je krenulo na bolje.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj sabaleta prvotno napisa
    Nazovi patronažnu, stekla sam dojam da su one najobučenije za takve probleme. Meni je krenulo na bolje.
    Nazovi ti bolje SOS.. nazalost i doktori premalo znaju o sooru i cesto ih se mora uvjeravati da soor moze postojati i bez znakova kod bebe :/

Samo da dam komentar na ovo:

Citiraj nelzi prvotno napisa
    Zaboravih napisati, ako ti urade antibiogram i ako postoji neka bakterija, onda ce doktor znati tocno koji antibiotik da ti da. Jer nisu ni sve bakterije osjetljive na sve antibiotike.
    Kod tebe je bio slucaj da si imala bakteriju i gljivice. Bakterija ti je uzrokovala ponavljajuce mastitise, i ZATO si radila antibiogram.

Zrinka19 nema potrebe raditi antibiogram jer ona nema bakteriju i nema problema s ponavljajucim mastitisima. Njoj ne trebaju antibiotici jer nema bakterije, a davanje antibiotika kad su prisutne gljivice je doslovce doljevanje ulja na vatru. Tako da se Zrinka19 ne treba raspitivati o antibiotiku, neko o tretmanu za gljivice.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj anchie76 prvotno napisa
    Samo da dam komentar na ovo:

Citiraj nelzi prvotno napisa
    Kod tebe je bio slucaj da si imala bakteriju i gljivice. Bakterija ti je uzrokovala ponavljajuce mastitise, i ZATO si radila antibiogram.
    Pa to sam i rekla, ne? A nakon sto smo izljecili soor (redovitom upotrebom daktarina), ja sam jos uvijek imala bol u grudima, te sam joj zato rekla za antibiogram, misleci da su joj grudi bolne uslijed neke bakterije. Kod mene je bio slucaj da je soor nestao (to sam vidjela u lab. izvjestaju) a grudi jos uvijek boljele. Tek kad sam skroz zavrsila terapiju sa antibioticima, nestao je i taj povremeni bol u dojkama. Ne zelim nikoga nagovarati na lab. pretrage, samo sam rekla sto je kod mene bio slucaj.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •